Redni servis: Xsara Picasso

Začel/a Picdriver, April 04, 2008, 08:16:30 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

MSrougeZX

Vsak naj misli in dela po svoje. Taka debata tak nima konca. Isto je z kaskom in novim avtom....eni da drugi ne.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

peter skala

Citat od: MSrougeZX;178042Vsak naj misli in dela po svoje. Taka debata tak nima konca. Isto je z kaskom in novim avtom....eni da drugi ne.

O pa še kaj si pozabil.kaj pa poraba.A bi kero rekel še o tem.

Sam tista primerjava o zrezkih pa olju,pa ni čist taprava.Saj ,kot sem prebral tudi s seboj prinešene dele vgrajujejo in računajo delo.Saj ponavadi se računa 1.delo,2. materijal.Morda se pa motim ,naj mi bo oproščeno.
Èe trebuh potegnem noter,imam120 kg,
Èe ga pa ne ,pa ne vidim na vago.

aleszsg

veš garač takole je nisem razočaran niti jezn na koga nič od tega. sam pravim da kar si sam nardim je bolje in še veliko bolj poceni.zaka bi sploh pomislo da bi neso olje na servis pa da mi ga oni zamenjajo????? ga kupim ga zamenjam pa sem vesel!

peter skala

Citat od: aleszsg;178081veš garač takole je nisem razočaran niti jezn na koga nič od tega. sam pravim da kar si sam nardim je bolje in še veliko bolj poceni.zaka bi sploh pomislo da bi neso olje na servis pa da mi ga oni zamenjajo????? ga kupim ga zamenjam pa sem vesel!

Pri meni pa to velikrat na koncu najdražje pride.

garac

@Peter, tako pač je pri nas nekateri se ukvarjajo s svojim poklicem, drugi pa so mojstri za vse.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

xpuser

Citat od: alesz;178036V bistvu res ni noben problem.Zaželiš si nedeljsko kosilo.Spotoma se ustaviš v šparu,vzameš štiri zrezke, pivo ,pa nekaj sokov za mularijo.Nato se zapelješ do svoje omiljene vaške gostilne ,natakarja poprosiš za kozarce in mu daš meso da ga odnese kuharju,a to vsi prakticirate.....?

Lepo napisano.

Za avte kjer gre notri do 5 litrov ne profitiraš kaj dosti.

peter skala

Citat od: xpuser;178149Lepo napisano.

Za avte kjer gre notri do 5 litrov ne profitiraš kaj dosti.

tale dva komentarja sta me malo zbodla.
Ravno najbolj ne razumem zakaj je to dobro napisano.Take debate me precej spominjajo na slo.politike tipa Zmago Jelinčič ali pa g.Jerovšek.,,ti bom kajlo spustu,vi boste pa rekli kakšen frajer sem,,

Pred leti sem kupoval Citroena in na netu našel takrat še mlad tale Forum.Postavil sem nekaj vprašanj in nanje dobil konkretne odgovore.Mogoče kdaj zabeljene tudi s kancem humorja.Nikoli pa ni bilo nekega modrovanja,prepucavanja v stilu,,jaz vem kaj je treba vsi ostali ,ki delate po svoje ,ste pa ovce,,

Imel sem srečo ,da sem takrat osebno spoznal moderatorje ,Garača, Goxa,Hadeia,Dvorjana pa Gigota,pa Markolina pa še kar nekaj res izjemno prizadevnih ljudi,ki so se trudili narediti res dober in malo drugačen forum.
Ja še ibersrbin Interceptor je bil zabaven na Nanosu,s svojim Jelenom,

Vsak dan sem komaj čakal da se logiram in se nasmejem ali pa kaj zanimivega preberem.Ja prav luštno je bilo.

Sedaj pa že kar nekaj časa opazujem ,kako zadeva postaja vse bolj podobna ostalim forumom.Eno samo podjebavanje.Èe kakšen nov član postavi kakšno malce bolj nenavadno vprašanje,ga takoj zasuje kup kritik, kako je lahko tako butast.Pa vsiljevanje svojega prava,pa modrovanja,da te kakat prime.

Morda imam jaz smolo in naletim na same čudake, kadar odprem forum,ampak res ni več tako prijetno kot je bilo.Zdi se mi, da se tudi kar nekaj začetnikov foruma ,ogiba vsej zadevi.Po moje se  je samo Garačevi gorenjski trmi treba zahvaliti da zadeva sploh deluje.

Dejte ljudje bodite malce prijazni in ne tako polni sami sebe.Upam da se dotični prepoznajo.Al pa ne .Kot v tistem vicu ,ko možakar na  napačnem voznem pasu AC pravi ,,Vsi narobe vozijo ,samo jaz prav,,

Sem se raspisal kot tavelik.Pa saj prav majhen pa tudi nisem.

Zeko124

"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

xpuser

Citat od: peter skala;178217tale dva komentarja sta me malo zbodla.
Ravno najbolj ne razumem zakaj je to dobro napisano.Take debate me precej spominjajo na slo.politike tipa Zmago Jelinčič ali pa g.Jerovšek.,,ti bom kajlo spustu,vi boste pa rekli kakšen frajer sem,,

Pred leti sem kupoval Citroena in na netu našel takrat še mlad tale Forum.Postavil sem nekaj vprašanj in nanje dobil konkretne odgovore.Mogoče kdaj zabeljene tudi s kancem humorja.Nikoli pa ni bilo nekega modrovanja,prepucavanja v stilu,,jaz vem kaj je treba vsi ostali ,ki delate po svoje ,ste pa ovce,,

Imel sem srečo ,da sem takrat osebno spoznal moderatorje ,Garača, Goxa,Hadeia,Dvorjana pa Gigota,pa Markolina pa še kar nekaj res izjemno prizadevnih ljudi,ki so se trudili narediti res dober in malo drugačen forum.
Ja še ibersrbin Interceptor je bil zabaven na Nanosu,s svojim Jelenom,

Vsak dan sem komaj čakal da se logiram in se nasmejem ali pa kaj zanimivega preberem.Ja prav luštno je bilo.

Sedaj pa že kar nekaj časa opazujem ,kako zadeva postaja vse bolj podobna ostalim forumom.Eno samo podjebavanje.Èe kakšen nov član postavi kakšno malce bolj nenavadno vprašanje,ga takoj zasuje kup kritik, kako je lahko tako butast.Pa vsiljevanje svojega prava,pa modrovanja,da te kakat prime.

Morda imam jaz smolo in naletim na same čudake, kadar odprem forum,ampak res ni več tako prijetno kot je bilo.Zdi se mi, da se tudi kar nekaj začetnikov foruma ,ogiba vsej zadevi.Po moje se  je samo Garačevi gorenjski trmi treba zahvaliti da zadeva sploh deluje.

Dejte ljudje bodite malce prijazni in ne tako polni sami sebe.Upam da se dotični prepoznajo.Al pa ne .Kot v tistem vicu ,ko možakar na  napačnem voznem pasu AC pravi ,,Vsi narobe vozijo ,samo jaz prav,,

Sem se raspisal kot tavelik.Pa saj prav majhen pa tudi nisem.

In kaj sem takega napisal, če gre v motor 3,5 litra plačaš pri mehaniku toliko kot če kupiš 5 litrno kanto v trgovini .Zdaj če je enim to preveč potem je najbolje da sami šraufate vse ne samo ko nekaj ne veste popravit in hop potem hitro na servis, vsak serviser pa pogleda če je bil avto pri njemu servisiran ali samo ob "specialinh napakah" ...

peter skala

@xpuser
Nisem niti mislil konkretno tega okoli olja.
Želim le da bi ta forum ostal,kot eden redkih ki jih sploh pogledam.Èe nekdo vpraša ,če mu bodo na servisu vlili olje ki ga prinese s seboj,je čisto OK če mu povemo kaj o tem mislimo.Do tu je vse v redu.Samo ponavadi se pri nekateri pričnejo modrovanja,pa soljenja pameti,paprimerjava z zrezki v gostilni.Pa ni nič narobe tudi to.Kot je mislim da Gox napisal za zalivke pri zobarju.V redu duhovito.Samo pri nekaterih gre pa to potem predaleč.Za moj skromen okus.
Samo sedaj vas pa že jaz v nekaj prepričijem ane ,ane.

Zeko je čisto dobro dojel kaj sem hotel povedat.Pa je mladi možkljub svoji mladosti ,že kar kakšno pametno povedal,in živi s strehco v prsnem košu namesto srca.

Brez veze ponoč nisem mogel spati pa sem po dolgem času malo več pogledal po forumu in sem bil pač malo razočaran nad nivojem nekaterih,pa ne xpusar tega osebno jemat.

Hvala za pozornost

xpuser

JAz govorim za pooblaščen servis, tista olja z interneta so pa tako tako.
Èe ne drugo je potrebno odpadno olje primerno uničit, in če ti prineseš svojo kantico mehaniku ostane samo staro olje in strošek, ki je pri nakupu pri njemu že vštet.
Tisti pod kozolcem pa nevem kaj počnejo z izrabljenim oljem.
Spet vem da je recesija in kriza in se špara kjer se mora, samo pravim kaj je na koncu cenejše. Ne delam za citroen niti na citroen servisu.
Povem samo moje mnenje in izkušnje.

Kozolčarjev, fušarjev in mehanikov za vse znamke se izognem če se le da, ker dober serviser je na izobraževanju seznanjen z modeli, na samem servisu pa da veliko avtomobilov skozi in s tem je sama odprava napak hitrejša.

ZelenClio

Citat od: xpuser;178422JAz govorim za pooblaščen servis, tista olja z interneta so pa tako tako.
Èe ne drugo je potrebno odpadno olje primerno uničit, in če ti prineseš svojo kantico mehaniku ostane samo staro olje in strošek, ki je pri nakupu pri njemu že vštet.
Tisti pod kozolcem pa nevem kaj počnejo z izrabljenim oljem.

Kaj je z olji z interneta? Definiraj mal. Ce je enake klasifikacije in brand, ne vem od kje ti podatek da je kej drugacno k uno k ti ga pooblascenec nalije not.
Odpadna olja se pri nas v bengaliji oddajajo na pumpah, ravno tako zaoljena embalaza. Obstaja procent ki zlije to v kanalizacijo, ampak tud pooblasceni servisi ne blestijo vsi ...
Sam da klima dela :emot66:

sl1

Imaš dobre in slabe pooblaščene in dobre in slabe popoldanske serviserje in mislim, da je ok da vsak dela kakor želi in prepričevanje kogarkoli v karkoli nima smisla.
Point je, da si delimo mnenja, da lahko kdo pri drugem najde kaj uporabnega zase ob tem, da je seveda vsak sam zase najbolj pooblaščen da je pameten. ��

xpuser

Citat od: ZelenClio;178446Kaj je z olji z interneta? Definiraj mal. Ce je enake klasifikacije in brand, ne vem od kje ti podatek da je kej drugacno k uno k ti ga pooblascenec nalije not.
Odpadna olja se pri nas v bengaliji oddajajo na pumpah, ravno tako zaoljena embalaza. Obstaja procent ki zlije to v kanalizacijo, ampak tud pooblasceni servisi ne blestijo vsi ...

In kaj naj bi ti definiral, drugič ko kupiš olje na netu jih povprašaj kam jim pošlješ staro olje.

Drugače pa škoda debate, si že v prejšnji temi napisal nimaš denarja za odpravo napak niti časa, potem bo pa citroen jajc.