Kako bi Vi uredili način cestninenja?

Začel/a Jerry, Februar 21, 2008, 11:41:35 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Xandrej

Glej ?ojko ?e si prišel sem podjebavat lahko se vrne? zizat tja na ono drugo stran.

?e bi vedel, kako stvari delajo pa ?e bi imel 40 zaposlenih nebi ve? govoril take bedarije kot jih stresa?... Ima denar pa ga nima kje porabit, glede avtocest pa je tako ja vsakidan prevozi ogromno avtocest in ?e ti ?teje? to za dobro, da z avtomobilom dela? letno 130 000 kilometrov si se malo zmotil.

Glede mojega dela lahk razglabljama kdaj drugi? ali pa ko boš bolje spoznal kaj delam in koliko pa kako sem do tega prišel in kaj sem moral lajstat bi malo drugače govoril.

Zakaj sem ?e doma? mogoče zato ker je bajta 300 kvadratov ker smo 3, ker punca nima ?e diplome in slučbe ko pa bo partner pipravljen na ?ivljenje pa bomo šli in to čimprej. Se bomo pa? zakreditirali za 20 let kaj ?e? tako je to danes. ?e ti srednja leta ?teje? pri 26 letih pol pa svaka ti čast. od tega sem imel 1 marca 5 let delovne dobe. Tolko o tem. Sam pa ne mislim it v 2 sobno stanovanje ker bi bil idiot.

?e tlko po državi pluva? pa se preseli v italijo je blizu ali pa kam drugam. Dr?ava je itak bolana malo poglej naokoli pa vidi s kakimi avti se ljudje vozijo kakšne gu?ve so v nakupovalnih sredi??ih in po trgovinah kamor prideš... Ja so krediti samo jih je treba odpla?evat. Ne fantaziraj človek poznam 30 ljudi ki se mi smejijo ko se vsak dan za 9 ur v službo peljem in se sekiram tukaj s strankami oni pa doma ležijo pa premikajo svojo senco okoli. So nekaj govorili, da bi ljudi na borzi 3x povabili delat ?e nočejo pa nič dokaldov in nič... Bi jih rad videl. ?ivljenje je predrago postalo v sloveniji to vsi vemo ampak kako ti na to gledaš pojma nimam.

Čojko

Glede podjebavanja in kdo je zašel samo tole
Citat od: Xandrej;31741Ja ti pa se vsak dan 2 kilometra z avtom Pelješ v službo. To bi jaz prepovedal ne pa se vozit... tisti ki pa pridejo 50 km pa nimajo kje parkirat.

Sicer pa bo bolje da nehava, ker je danes polna luna in to ne pelje nikamor. Le smetiva temo o cestninjenju oz. vinjetah. Moje videnje in rešitev sem podal v tistih točkah, kjer je tudi ?e nedstandard v obliki dodatka na ceno goriva, ki ga preveliki, premočni, ter tisti, ki veliko vozijo tudi ve? porabijo.

Xandrej

gigo

Citat od: Xandrej;31741Ja ti pa se vsak dan 2 kilometra z avtom Pelješ v službo. To bi jaz prepovedal ne pa se vozit... tisti ki pa pridejo 50 km pa nimajo kje parkirat.

Se podpišem. Takim bi blo treba bicikl-ponyexpresa v roke dat.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

Jerry

Jaz pa mislim, da je vseen najboljša varijanta vinjeta. ?e se ?e mora spreminjat naj se na vinjete pol pa naj tako ostane. Se bomo ?e navadli.

Edin kar mi ne gre v račun: po kakšni cesti se naj pelje nekdo, ki je doma v Vi?nji gori v Grosuplje. Po AC ali pa delno po makedamu. A ta nima pravice kot drugi dr?avljani da se pelje po regionalki. In za te ljudi pa vinjeta ni čist pravi?na.
Danes lahko vsakdo poène kar hoèe. Kako pa naredi je pa vprašanje?

Jerry

Bencin pa je glede na pla?e ?e tako predrag...tako da nehajte ga ?e vi dračiti.

@?ojko
imaš pa  prav da kazni niso pravi?ne...nekomu ki ima dosti pod palce je vseeno za 100eurov in ga prav nič ne briga ?e bo ?e kdaj delav frke....v bistvu ga je res skorajda nesmiselno kaznovat pa najsi je ?e tako te?ko zaslučil tisti denar.

@andrej kaj jim dru?ina nič ne pomeni...ima mogoče ljubico pa nerabi domov?

dvorjan

Jaz sem za ABC do sedaj zapravil tam 60-70? na leto, tako da bistvene razlike ne bom obcutil. Bom pa moral obvezno imeti vinjeto, ker se vozim po LJ-obvoznici ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

hadei

Milo mater....eni bi zaradi svojega neuspeha pobili vse, kis so sposobni in ustvarit sebi nadstandard. V ?olo bi hodili pa se pridno u?ili, ne pa, da sedaj jokate nad svojim neuspehom in ste jezni na tiste, ki so se v ?ivljenju znajdli.

Vinjete....nisem preveč navdu?en, ker sem se sedaj v MB vozil po AC tako reko? zastonj...sedaj pa tega ve? ne bo. Jeba......
[SIGPIC][/SIGPIC]

gregor

Citat od: Jerry;31889Edin kar mi ne gre v račun: po kakšni cesti se naj pelje nekdo, ki je doma v Vi?nji gori v Grosuplje. Po AC ali pa delno po makedamu. A ta nima pravice kot drugi dr?avljani da se pelje po regionalki. In za te ljudi pa vinjeta ni čist pravi?na.

Glede pravic ne vem, kako je.

Imajo pa podobne situacije tudi sosedje, poglej na viamichelin.at, recimo kako bi prišel iz kraja Bruck an der Mur do Gradca brez vinjete. Skoraj nemogoče. Iz navadne ceste gradijo hitro cesto, ki je pod vinjeto. Obvoz pa...
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

Jerry

@hadei ne vem kaj si točno šelel povedat s tem. Kam bi pa prišli ?e bi se vsi znajdli, pa vsi šole naredili. Sej je veliko ljudi, ki ima ?olo pa nima delovnega mesta izobrazbi primernega, seveda je pa tudi obratno.

Pa kaj me spet briga kako imajo tujci. Tako kot je nekje garač napisal: Zakaj pa ne bi mi nekaj naredili in to bolje kot imajo drugje. Zakaj ne?

Sej ne re?em, da se ne da porabit teh 55 evrov ?e jih ?e pla?a?, ampak vseeno.

deyo

Zadeva je pa? tak?na da zakon o vinjetah je sprejet. Torej vinjete bodo in sedaj ?e jo boš kupil se boš pa? vozil tam kjer se lahko, ?e je ne boš pa je to pa? stvar posameznika.
?koda je da debatiramo kaj je pravi?no in kaj ni, ker zmeraj eden kratko potegne.

Dejstvo je da boš dal 38? ali 55?.

Jerry

hadei

Citat od: Jerry;31963@hadei ne vem kaj si točno šelel povedat s tem. Kam bi pa prišli ?e bi se vsi znajdli, pa vsi šole naredili. Sej je veliko ljudi, ki ima ?olo pa nima delovnega mesta izobrazbi primernega, seveda je pa tudi obratno.

Da imamo vsi enake močnosti biti "nadstandarden" samo pa? vsi nismo sposobni v tej meri kot nekateri. Pa sicer tudi denar ni vse.....raje sexajte kot se z denarjem ukvarjate.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Jerry

Sej mi zaenkrat denar ne dela problemov. Nadstandard je pa itaq pojem, ki ga vsi gledamo drugače.

izi

Tele vinjete so pa razpalile debato .
izi