Kako bi Vi uredili način cestninenja?

Začel/a Jerry, Februar 21, 2008, 11:41:35 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

michoBX

Ma da bi vi kar plačevali ?e dodatne stro?ke - za avtoceste posebaj... Mah dajte no - za cestno takso pri registraciji dam nekaj ve? kot 100? na leto, vozim se pa po luknjastih, sploh pa nevarnih cestah... Da ne govorim kam gredo tro?arine od goriv?!?

Mastno cestnino naj se pobira turistom, ki samo grejo prek slovenije ter tranzitnemu tovornemu prometu, sicer te?ko izvedljivo, samo se sigurno da...

-- moje mnenje, uvedba vinjet za dve leti pa je nesmiselna, oziroma po Domače povedano, nekdo bi spet rad zaslučil, kot je blo z nalepkami za tehničnega...
Hja, dougcajt mi je ja...

garac

ne micho, volitve bodo je treba malo pik nabrat
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

michoBX

Dobro da se s samo politiko ne obremenjujem preveč, ker nam znajo samo obremeniti ?ivljenje ...

Čojko

Zadeva je izredno enostavno re?ljiva in bi bila zelo po?tena in sicer:

1. Ukiniti vse cestninske postaje. Avtoceste bodo takoj bistveno cenej?e.
2. Ukiniti cestno takso pri registraciji. Zničanje administracije in spet ?parač.
3. podračati gorivo za nekaj centov. Po nekih izračunih bi bilo dovolj 3-4 cente, pa naj jih bo 5. Jaz osebno bi opalil za 10, da bi lahko popravili ?e reginalke in hitreje gradili nove AC odseke, obvoznice okrog mest in podobno. ?e vedno bi bilo cenej?e kakor v sosednjih dr?avah.
4. Za turiste bi bili prijazna dr?ava brez cestnin, ker pa bi ?e vedno imeli najugodnej?a goriva bi itak vsi pri nas natankali ve? kakor so prevozili po Naših cestah.
5. Tisti, ki najbolj uničuje ceste naj pla?a dodatno in to so - tovornjaki nad 3,5 tone. Evo njim pa opalit vinjete glede na max. dovoljeno te?o in ne glede kje bodo vozili (AC ali regionalka). Bi pa poleg letnih in polletnih dal tudi močnost mese?ne vinjete, ki bi bila predvsem namenjena tujim kamionistom, ki pridejo enkrat v SLO (saj takih je malo in bi jih večina kupila letno, ker bi bila cenej?a).
Kaj vse s tem rečimo:
1. V sumi se pobere ve? denarja kot danes.
2. Pla?a naj tisti, ki vozi in uporablja ceste. večji, težji in močnej?i avtomobili tudi porabijo ve? goriva zato naj tudi ve? plačajo. ?e imaš neka stara jajca ki so itak eklo?ko nespejemljiva in pijejo veliko goriva boš bolj težil k novejčemu in ekolo?ko spejemljivej?em avtomobilu.
3. Kamionisti najbolj uničujejo ceste tudi do 400x ve? kot osebni avtomobili - naj plačajo vsaj delno za to. Sedaj ne bodo ve? iskali nekih obvozov po regionalkah, ki so tudi bistvveno manj trdno grajene kot AC.
4. Promet se bo hitreje odvijal, manj zastojev, manj onesNaševanja, ker bodo vsi težili k vožnji po AC.
5. Stro?kov z vinjetami, cestninskimi, pove?evanju policajev za kontrolo vinjete itd. se izognemo. Na AC postajah pa naj bodo občasno policaji (na vsaki samo eden), ki bo kontroliral in ustavljal kamioniste, ter jih oglobil ?e nimajo vinjete.

Ma, to bi špilalo kot violina pa ?e dobro bi kasirali. Del dobiška pa bi dali za otro?ke doklade, tako da bi Markolinova lahko brez delat ostala tudi doma s tremi otroci. Kot je v nekje tujini po 250-500 EUR na glavo ?e si nad 3 mulca.

Xandrej

Ja ti pa se vsak dan 2 kilometra z avtom Pelješ v službo. To bi jaz prepovedal ne pa se vozit... tisti ki pa pridejo 50 km pa nimajo kje parkirat.

bramar

Citat od: bramar;30240Kakor poznam Naše strokovnjake in dr?avne zahteve, bomo obdržali cestninske postaje, uvedli vinjete in satelitsko pobiranje cestnin, pa ?e pri registraciji ... itd. :emot100:

Moja napoved se uresničuje, kljub vinjetam cestninske postaje ostajajo ...:emot123:

Čojko

Aja, pa nadstandard opalit kolikor se da. Tem bi tudi nalimal vinjete - višji srednji razred avtomobilov in navzgor z letno vinjeto najmanj 100 eur, ter vse kar je nad 140 KM ?e dodatnih 100 eur + parkirišča po 50% višji ceni kot normalnim avtomobilom, ker velikokrat zasedajo kar dva, v stroga mestna sredi??a pa bi jim sploh prepovedal peljat, oz le tistim ,k imajo parkirišče (jaz ga imam). Pa tiste, ki se v takih avtomobilih po večini sami vozijo bi opalil ?e z eno vinjeto za 100 EUR. Styling avtomobila..... uf, saj za to ?e obstaja vinjeta imenovana HOMOLOGACIJA.

Čojko

Aja, sicer so predlog vinjet sprejeli po predlaganih 55 EUR, polletne pa za 38 EUR in pravijo, da bo isto denarja piteklo kot ga danes z cestninjenjem - malo morgen. Kdor zna vsaj kan?ek se?tevanja se ne more izidet niti pod razno, pa da gre skozi slovenijo na Jadran pol Evrope. Ceni goriva bodo nabili tistih nekaj cenotov, ki jih raja ne bo opazila, dr?ava oz. zdaj?nja vlada pa bo zopet lepa v luči naroda.   ...do poletja seveda. Potem pa bodo vse regionalke zabasane z ?etrt evrope, ki gre na hrvatsko. Kateri Nemec ali pa Avstic ti bo dal 38 EUR za par km AC?

Xandrej

Citat od: ?ojko;31747Aja, pa nadstandard opalit kolikor se da. Tem bi tudi nalimal vinjete - višji srednji razred avtomobilov in navzgor z letno vinjeto najmanj 100 eur, ter vse kar je nad 140 KM ?e dodatnih 100 eur + parkirišča po 50% višji ceni kot normalnim avtomobilom, ker velikokrat zasedajo kar dva, v stroga mestna sredi??a pa bi jim sploh prepovedal peljat, oz le tistim ,k imajo parkirišče (jaz ga imam). Pa tiste, ki se v takih avtomobilih po večini sami vozijo bi opalil ?e z eno vinjeto za 100 EUR. Styling avtomobila..... uf, saj za to ?e obstaja vinjeta imenovana HOMOLOGACIJA.

Ja pa onim ki imajo gor premale kole posledi?no jim la?e števec dodatnih 500?

Jao ?ojko ti si faca Hammer3::Hammer3::Hammer3:

michoBX

Se kar strinjam s @?ojkom. Tudi tak sistem bi bil ok, oz. vsaj bol?i kot je ta, ki se obeta.

dvorjan

Jaz se s Cojkom strinjam le s prvim prispevkom (in to v celoti), tisti, ki pa tolce cez nadstandard pa ne - ker le ni posten.

Ob predvidenem scenariju bo itak bistveno vec prometa na AC (tisti, ki se izmikajo, se sedaj ne bi, pa se kdo drug, ki gre zavestno mimo AC, bo po novem sel direkt na AC - ces, ce se placa, se bo tudi rabilo, pa ceprav naredi kak km vec), zato itak ne bo mogoce razvijati niti hitrosti okoli 130 km/h, kaj sele kaj vec, kolikor zmore nadstandardni avtomobil.

In ja, potrebovali bomo 2 desetletji, da pridemo na nivo voznikov v Nemciji, ki se znajo tudi v koloni vozit 160 km/h brez kakega sranja. In tam jim padalci z 103 km/h ne skacejo direktno pred nos, kot se to dogaja pri nas ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

garac

?e bo hotel na jadran bo pa? tudi nemec od?tel 38?, tudi sam grem ponavadi v Ch le za par dni, plačam in niti ne razmišljam, ojej, koliko sem plačal?
drugače je bolje, da ostane? doma, tako se najve? prihrani.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Čojko

Kako nadstandard ni po?ten? Ali je po?teno, da za nek prekršek pla?a 100? enako delavec z 500? pla?e in drug z Humerjem ali C6 in 4000 ? pla?e? To se da na široko razpravljat. ?e nekoga do smrti povoziš in greš za 3 leta v zapor (oba enako) je to po?teno, ker oba isto občutita kazen, pri teh 100? pa ne.
?e hoče? imeti dokaj normalnop stanje v državi in ne take prepade med bogatim slojem in rev??ino je treba tiste z nadstandardom toliko opalit, da lahko najničjem sloju omogoči? dostojno ?ivljenje in ?ivljenski minimum. Kako naj naprimer danes mlada dru?ina pride do svojega trosobnega stanovanja z recimo 80 kvadrati? Cene, vsaj pri nas na obali so od 200.000 EUR pa naprej. Katera familija je sposobna dat vsak mesec jurja na stran? Pa recimo, da si taka faca, to pomeni, da potrebuje? dobrih 16 let, da prideš do takega stanovanja. Kaj pa do takrat? Najemnina za 400-500 EUR? Nadstandard se opali!
Kje si Tito in Jugoslavija?

Xandrej

Zakon je za vse enak! Tako je vsepovsod na svetu! Edino v ?ojkotovem svetu ni tako. Ker mu slovenskost ven vdarja, da se kadi za njim. Glavni ?port kot je fau?erija... Malo poglej enkrat pla?ilno listo koliko ti stran vtrgajo za razne osebke ki nočejo delat, ki pridejo s sposojenimi otroki na zavod kjer vlečejo po 700? dalje samo zaradi otrok itd itd (upam, da ve? na koga mislim)... Tukaj je treba nekaj naredit... Pri nas te opalijo ker si poročen in imaš otroka ter pla?uje? 400? na mesec za vrtec. Jebiga bolje je skupaj ?ivet, mati je samohranilka in se denar vleče... Kaj ?e?. Tisti ki pa so bogati pa vedi, da nič iz lufta ne pade in da si raje ne zamisli koliko skrbi imajo lastniki firm ne si šelet. Vidim pri mojemu stricu... Naj kr ima ta denar.. . Ni dru?ine ni pravega ?ivljena... Denarja pa ko dreka. Malo se zamisli ko stresa? take bedarije. One ko pa nič ne delajo pa bogatijo pa bodi 100% nekje jih dobijo...

Čojko

Tvoj stric se je sam odločil, da bo cele dneve delal in imel družino za okras, ker mu očitno kup denarja ve? pomeni. žalostno pa je, da so prisiljeni imeti družino za okras tudi vsi ostali delavci iz ničjega in srednjega sloja dru?be, saj je sicer ne morejo niti pre?ivet. In ?e smo ?e pri po?tenju koliko se tvoj stric na leto prevozi po AC in koliko za to danes pla?a? ?e napišem 1000 EUR/leto je najbrž veliko premalo. Koliko pa prevozi in pla?a en naveden delavec - 100 EUR/letno, nekateri pa ?e 10 ne? Sedaj pa so vsi izeNašeni z 55 EUR/leto. Ali je to po?teno? Zame je le lažje bogatenje najbogatej?ih?
Daj daj Andrej, ?e bi kdaj zares izkusil kaj pomeni delati za to kar imaš ali pa moral za?eti iz nule ne bi takih pisal. Si fantina srednjih let z dobro pla?ano službo, brez otrok in ?e vedno na popkovini s star?i. Ne zdaj predavat tistim revnim, ki iščejo vse bilke preko katerih bi lahko kolikor toliko dostojno ?iveli. Jaz jih razumem in podpiram pri svojem dejanju. Tu je kriva le dr?ava, ki ne opravi svojega dela dovolj dobro, da se jo lahko izkori??a.