Kako bi Vi uredili način cestninenja?

Začel/a Jerry, Februar 21, 2008, 11:41:35 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Markolin

deyo

Jp vinjete bojo za osebne avtomobile. Podrobnosti bodo znane čez 14 dni.

Čojko

Verjetno nam bodo potalali/prodali ABC kartice z omejeno dobo uporabe oz. za obdobje, ki ga potrebuje?. Kamjoni pa bodo ?e vedno hodili preko ramp, se ustavljali, smradili, itd.

Gox

Jaz bi pa naredil tako:

Cestnino za AC bi dodatni vključil pri registraciji vozila. Pla?a vsak. Seveda nek razumen znesek, tako da dr?ava dobi dovolj in ljudje ne plačajo preveč.

Recimo dodatnih 50-60? pri registraciji bi ?e ?lo skozi pomojem. (za avtomobile, kamioni pa bi plačali kakšen evro ve?, zaradi te?jega vozila)

LP
Goran

Markolin

Kaj pa bi blo za naredit s 500 ali 600 ljudmi, ki delajo na pobiranju cestnine in niso nič krivi. Kam bi pa z njimi? Se kdo sploh vpraša, kaj bo z njimi? Malo si poglejte Italijo, ki ima cestnino vsaj ?e 50 let, pa kolone take da Naši zastoji, ?e ob koncu tedna, da o feragostu sploh ne govorim, niti dokolen jim ne pridejo Naše kolone. Vsi gledajo samo ?vico, a imamo tudi pla?e ?vicarske, a je vse prihtano kot v ?vici. Primerjamo se s sebi enakimi. Sicer pa bodo kmalu volitve, ponavadi zmagajo tisti, ki jih narod ne bi rad imel. to pa zato, ker vsi tisti na volitve ne gredo in tako svoj glas avtomatsko dajo drugi strani, ki je ne marajo.

Za tako stanje kot je smo najve? krivi sami, ker samo za svoje riti gledamo.

LP

V Sloveniji vsak skrbi samo za svoje dobro pa tudi ?e gre prek trupel.

LP

deyo

Mislim, da je tu ?e ve? takih vprašanj, kot si jih navedel ti zgoraj.

Kaj bo z cestninskimi postajami? Se bodo podirale? Kaj bo z kolonami na določenih postajah? V Postojni na primer, ko je po cestninski postaji takoj semaforizirano trikrako kri?išče?

Takih neznank je ?e in ?e.

Gox

Karkoli bodo naredili, mislim da sedaj ne bo najboljše ... nekam hitro so dobili idejo za vinjete, kar preko noči, pa bi takoj vinjete uvedli ...

Ja volitve so blizu, pa je treba pohitet ... potem po enem letu pa bo spet kaj novega.

eustahije

http://www.rts-tv.com/novice/1046/uvedba_vinjet.html
Uvedbo vinjet vidijo kot edino rešitev, vedno je pa kdo oškodovan pri taki odločitvi. Napaka je, da bodo na voljo verjetno le polletne (30-40?) in letne vinjete (50-60?). Seveda to ustreza tistim, ko se vozijo vsak dan , zagotovo pa ne ustreza meni, ko se peljem 2-3x na mesec ali ?e manj. Naj takrat kupim  6-mese?no vinjeto? :Paint-Angry:

garac

60? za letno vintjeto? ?e bo res ta cena, kupim takoj.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Xandrej

Ja cestninske postaje pa bodo ostale. Butli!

dvorjan

Citat od: garac;3166660? za letno vintjeto? ?e bo res ta cena, kupim takoj.

Tudi jaz, potem pa vsak teden do Xandreja na Lovrenc. =)

No, enkrat na Stajersko pol Dolenjsko, Primorsko, Prekmurje ... =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

sivac33

Mislim da bojo vinjete uspesne saj hocejo imeti za letno okoli 55e

sivac33

Danes je bilo objavljena cena v novicah.

l.p.

Gox

Ja za tako ceno (okrog 60?) pa bi tudi jaz kupil vinjeto, ki se redkokdaj vozim po AC.

Vsekakor pa bi mogli ponuditi tudi 10 dnevne vinjete. Polletna se mi zdi preveč ...

Lp
Goran

deyo