Platišča (alu) za Xantio

Začel/a deyo, December 09, 2007, 01:48:50 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

pubi2cv

No....jaz sem jo naposled obul v Fulda Carat progresso, dimenzija 205/60-15. Zaenkrat se fino pelje, zadovoljen, pa tudi po testih je bila zelo solidno ocenjena. Cena je ugodna, zato Priporočam.

pubi2cv

dvorjan

Citat od: pubi2cv;32767zelo solidno ocenjena

Ti pa jaz iz bliznje prakse povem, da je se kar solidna guma, muci jo le nekoliko visoka obraba. Ampak, vazno da drzi, to je najpomembnejse ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

dobek

Citat od: dvorjan;32791muci jo le nekoliko visoka obraba. Ampak, vazno da drzi, to je najpomembnejse ...

ce hoces gumo, ki bo res drzala, pa ti obraba ni tako bistvenega pomena, so zate toyo-ve gume
:burn:

michoBX

Deyo kako pa feltne kaj?

Ene original od C4 17col so na anetu, bi jih jaz kupil, ko nebi bxa rihtal....
Hja, dougcajt mi je ja...

deyo

Glede na to da sem "zamudil" dvakrat (ni bilo časa) sem še zmeraj na 15" jeklenih. Sam je pa želja še zmeraj prisotna. Bo enkrat v prihodnosti sigurno realizirano tudi to.

smrkec88

zdravo. sm nov na forumu pa me zanima kere alu fltne bi najbol pasale na metalik rdečo xantio?
hvala lepa za odgovore
pristaš citroenov:emot167:

Gox

Pozdravljen,

dve ideji ... na prvi sliki 17 colske na drugi sliki 16 colske original Xantijine.

Lp
Goran

Xandrej

One druge so 15 col te prve so original xantia acitva 15 col v ozadju pa original 15 col xantia MK1 2.0 16v...

smrkec88

imam še eno oprašanje glede nakupa litih platišč. mam na xantiti gume dimenzije 205/65/15. zdej pa k na *********u gledam majo pa neke oznake 11.25Jx17, kva zdej pomen točno 11.25J kere dimenzije morm gledat če hočm met iste gume gor kokr do zdej?
hvala lepa
pristaš citroenov:emot167:

michoBX

Imaš gumo 205/60 R15

Ti glej samo, da bo širina feltne(J5,5 - J7), pa velikost(15 col). Važen je tudi ET 10-25 in pa razmik vijakov 4x108.

J je ubistvu oznaka robu feltne, jih je več vrst, na xantii maš definitivno J. Cifra ki je napisana zraven te črke pa pomeni širino feltne, v colah. Za 205 širino gume mi kalkulator priporoča širino feltne od 5,5 - 7.

Èe ti angleščina ne dela prevelikih težav;

Tukaj maš v nulo napisano vse, pa še par kalkulatorjev je zraven, za preračunavanje...

http://www.carbibles.com/tyre_bible_pg2.html

mickolino27

Ali kdo ve mogoce ce imajo Renaulti tudi ET108 ali imajo drugacen ET? Ali drugace ali pasejo felne za Renaulte tudi na Citroen in obratno?

Lp
                              Mitja

dvorjan

Ne, renaulti imajo 4x100, tako da ne pase ...

Samo PSA (citroti in pugiji) skupina ima 4x108, pa se kak starejsi ford se najde s takim razmerjem in to je to. Cista zalost, ce mene vprasas.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

michoBX

4x108 je razmik vijakov in ne ET. Oznaka ET označuje razdaljo med simetralo platišča                             in naležno površino platišča.

Reno ma ponavad razmik vijakov 4x100, tak da ne pašejo. Peugeot in Citroen mata enak razmak vijakov, kot tudi ET. Ford ma sicer tudi 4x108, sam rabiš distančnike, ker ima ET večji.

@Dvorjan, hitrejši ;)

Mike666

No tudi ferari ma 108 vijake sicer 5x108 pri fordih pa rabiš distančnike ja cca 20mm.