Platišča (alu) za Xantio

Začel/a deyo, December 09, 2007, 01:48:50 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

deyo

?e nekaj časa je odkar sem dobil preblisk, da bi na Xantio MK2 namestil ALU platišča.

V homologaciji je samo ena dimenzija in sicer 185/65/15.

Zanima me vaše mnenje ali kupiti originalnih 15" ali pa 16", 17" ali mogoče celo 18" platišča.

Za lažjo odločitev potrebujem va?a mnenja?

Xandrej

?e ?e daj 17 col, 18 bo preveliko, z 15 in 16 nebo haska. In xantia ostane lepo mehka kljub 17 col felnami.

Tukja imaš mojo:

15 col:
16 col:
17 col in končni izgled:
In ena danska z enakimi 17 col felnami:

michoBX

Na Našo bodo tudi verjetno kar 17ke prišle, ko bodo. ?irine pa verjetno 205...
Hja, dougcajt mi je ja...

Klemzy

Na tem linku lahko vidiš ko sem na svoji probaval 17" in potem 16" katere imam ?e sedaj. Me pa seveda ?e vedno mikajo 17" ?e ne kaj ve

deyo

Ok, pravite da pri 17" je vožnja ?e vedno udobna.

Sedaj pa drugo vprašanje : kakšno dimenzijo gum namontirat gor ?

Hvala za odgovore ?e vnaprej.

dagi_m

jz sm na moji xantii imeu 215-45-17"  brez problemou...
zdj so dotrajale... feltne so ?le na obnovo  gume pa pridejo 205-45-17"
Lp iz Kp :emot46:

garac

dagi, kakšne pasme pa so tvoje feltne? ma? kako sliko?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

dagi_m

feltne   so  cromodora... nic kj znana firma hehe... no trenutek bom prebrskal po slikicah ... BRB

Slike sm najdu !! :-)

deyo

@dagi_m, zakaj boš prežaltal iz 215 na 205? Ali res ne izgubi? na udobnosti pri 17" profilu 45?

@Klemzy, zakaj si ti pristal na 16" in ne na 17". kakšno dimenzijo gum imaš ti?

dagi_m

no presaltau bom... ce ti powem po prawici zkj :S NEVEM hehe pac tko sm se odlocu hehe
drugace pa udobnos je udobnost sevedno jo je dovol...
 je pa razlika ocitna ko presaltam z zimskih 15" na poletne 17"
malo tezji volan  malo slabsi pospeski  in malo vecja poraba...
in malo ve? lepote :) hehe

ja no da izkoristim priliko ker nemorem se posiljat osebnih sporocil...
 a ve kdo za kakega dobrega majstora na obali.. moram menjat volansko letev...

Hvala

dvorjan

Jaz bi rabil pa komplet varnostnih vijakov za 16'' platisca.

@Xandrej: Ne vem zakaj, ampak ob tem vedno najprej nate pomislim za dober odgovor skupaj s ceno ... =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Klemzy

Citat od: deyo;25184@dagi_m, zakaj boš prežaltal iz 215 na 205? Ali res ne izgubi? na udobnosti pri 17" profilu 45?

@Klemzy, zakaj si ti pristal na 16" in ne na 17". kakšno dimenzijo gum imaš ti?

Na 16" sem pristal z razloga ker ta s katerim sva probavala 17" se ni mogel odločiti ali mi jih proda ali ne pa za koliko. Potem ko sem pa te 16" videl so mi bile všeč samo jih ni v 17" različici. Tako da imam dimenzije gum sedaj 205/55 R16. Me pa seveda ?e vedno mika 17" katere dimenzije bi bile 205/50 R17 ali pa 205/45 R17

garac

@klemzy, si se kar prav odločil, tiste 17 dizajnesko prav ne pašejo na tvoj avto, ?e na C4 vts ne
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

dobek

Citat od: garac;25202@klemzy, si se kar prav odločil, tiste 17 dizajnesko prav ne pašejo na tvoj avto, ?e na C4 vts ne

meni pa zacuda ravno na xantio pasejo kot ata na mamo, samo jih ali nihce ne prodaja, ali pa hocejo smesne cifre zanje :gimme_money:
:burn:

deyo

Citat od: Klemzy;25197Na 16" sem pristal z razloga ker ta s katerim sva probavala 17" se ni mogel odločiti ali mi jih proda ali ne pa za koliko. Potem ko sem pa te 16" videl so mi bile všeč samo jih ni v 17" različici. Tako da imam dimenzije gum sedaj 205/55 R16. Me pa seveda ?e vedno mika 17" katere dimenzije bi bile 205/50 R17 ali pa 205/45 R17

@Klemzy, ti si definitivno lahko primerjal 16" in 17". Je res vizuelno velika razlika v tisti 1"?