Platišča (alu) za Xantio

Začel/a deyo, December 09, 2007, 01:48:50 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Klemzy

@deyo: tudi tista 1" se pozna oz. je razlika vizuelno. Sicer najbolj bi se videlo ?e bi imel dve enaki feltni različnih col, samo se je videlo ?e pri teh dveh čeprav sta popolnoma razli?ni feltni.

deyo

@Klemzy, @Andrej - Sedaj me "muči" oz se ubadam ali 16" ali 17".
Bolj se nagibam k 16" zaradi verjetno boljšega udobja.
Narediti moram kompromis med lepoto in udobjem.

Ali zaradi ničjega profila gume (50 oz. 45) kaj bolj trpi podvozje (bunke, teleskopi, itd).

Moram to razdelat u nulo, ker ko bom enkrat nabavil (ali bo to 16" ali 17") bo konec :).

Klemzy

Najbolje bi bilo da bi probal dobiti obe varjante na test pa se potem odloči?. Potem bi točno vedel kaj je zate in kaj ne oz. kaj ti bolj sede.

Xandrej

Glej Xantia je udobna in itak ma malo razlike med ?e med 15 in 16 col pa tudi med 17 col. Ampak vzami 17 col drugače je to stran metanje denarja... moje mnenje. 17 col pa je. :BigThumbs:

deyo

Ok 17". Vam verjamem, ker ste bolj v tej stvari (konec koncev ste CTS).

Sedaj pa naslednje vprašanje : Dimenzija gume - 205 ali 215 oz. 50 ali 45?

Pa seveda zakaj eno ali zakaj drugo?

Xandrej

Idealka ti je 215/45 R17... 50 je previsoka. Kake felne pa sploh gledaš?

deyo

Ja @Andrej lepo po vrsti kot so hiše v Trsti :emot68:.

Nisem ?e tako dale?, bom pa kmalu.

Sedaj vemo da bom nabavil 17", za dimenzijo se ?e zmenimo, pol pa bom gledal "pasmo" plati?? (tudi z vašo pomočjo).

Pravi? da 215/45/17. Pa mnenje o 205/45 ali 50/17.

Hvala ?e vnaprej (to je celi projekt) :Hammer3:

Klemzy

205/45 17 ti bo števec goljufal za 0,8% (se Pelješ po ?tevcu 100 v resnici se pa Pelješ 99,2)
215/45 17 ti bo števec goljufal za 0,6% (se Pelješ po ?tevcu 100 v resnici se pa Pelješ 100,6)

V glavnem zanemarljive vrednosti ?e mene vpraša?

drugače čist idealna dimenzija je tudi 205/40 18; 0% odstopanja

deyo

@Xandrej, odločil sem se za alu platišča 17" in dimenzijo pnevmatike 215/45/17. Zdaj pa rabim pomoč pri izbiri samih plati??. Na kaj moram biti pozoren?
Vem da rabim 4X108. kakšen mora biti ET platišča za to dimenzijo?
Platišče katerega izdelovalca je kaj vredno?

Xandrej

platišča morajo bit za CITROEN!!! To ti ?e enkrat zabi?am CITROEN!!! ?e boš kupoval nove poglej za OZ se da ?e kar ugodno dobit, pa ?e je robe na tr?i??u. Sicer sem sli?a, da so alessio mehke. drugače pa sem imel platišča:

MZW, ATP, 2x Fondmetal, Toora, Original Peugoet 16 col pa ?e nobena niso bla zvita pa tudi jaz jih nisem zvil. Ko si boš kaj nagledal poka?i pa bomo videli v kakšni smeri sploh razmi?lja?.

deyo

Ok, zaenkrat hvala. Zdaj grem v "lov" za dizajnom.

garac

tiste 16 od peugeota so lepe, sam rabiš distan?nike al kako?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Xandrej

načeloma jih jaz nisem imel ampak bi lahko bili kaki 1 cm... Kupuj felne za CITROEN!!! Imel sem tudi felne ZENDER na Xsari ET 11 Pasalo ko ata a mamo. Tudi sedaj na ney?evega ZX-a.

Mike666

No moja X1 pa tak zgleda!
Feltne so sicer le 15" ker nisem dobil večje dimenzije in hotel sem točno taki diseign!
Evo fotke

deyo

No take so tudi meni všeč, sam jaz bom pa dal 17".