DAK v delu

Začel/a amipick, Oktober 25, 2007, 09:47:12 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

deuche

Citat od: amipick;117287v upanju da bo mir.Upam da bo res,vsaj za en čas!

Ne bo, ne bo mira, saj ni to to folcvagen. :Hammer3:

amipick

Vsaj do pomladi,potem ga imam itak namen malo osvežit,tako mehansko kot ličarsko.
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

dami

Že nekaj let mi doma stoji ami super z zelo slabo pločevino, solidnim motorjem in dobrim menjalnkom.
Da se ga ne lotim je sicer glavni vzrok (zraven časa) pločevina, pogled na motor me pa tudi malo skrbi,
je pa le nekaj več mašine notri, kot sem navajen. Glede na situacijo in druge načrte bo verjetno še nekaj
časa v mirovanju. Mislim, da si bom prej še omislil rezervni motor.
Na pregovorno zanesljivost volksmojstrovin se pa po mojem tudi ni preveč za zanašati, glede na to kar slišim
od mehanikov že pri novih ni vse tako rožnato, stari so pa stari, tako kot naši. Na našem forumu jamramo o
naših problemih in šraufamo "naše", če pogledamo njihove forume pa ugotoviš, da je podobno. Tudi tam se
zelo veliko šraufa in tudi švasa. Dejstvo pa je da če imaš nekaj rad potem to tudi raje šraufaš. Èe bi moral
popravljati avto, ki ga ne maraš, je ža najmanjša napaka prava katastrofa, pri svojem "ljublejncu", pa nobena
generalka ni problem. Je že tako, če bi se moral voziti z golfom, ki ima zarošene šipe bi bentil, če pa bi na amiju,
skozi pode špricalo po stropu, bi pa to bilo kul.

deuche

Moj komentar je bil parodija na vse slovensko mnenje, da se vse kvari, razen švabov. Dejstva so seveda drugačna.

amipick

Evo zadnji pripetljaj-kolikim se je to zgodilo??

Zdaj je že popravljeno-menjal pedale.Sem pa dal naredit še eno osovino za imet v rezervi,če se slučajno zgodi daleč od doma!
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

janez

Ne, za tole še nisem slišal... So se pa lomili v sedemdesetih pedali za zavoro. Kriza... je potem citroen malo drugače naredil os... Nekaj o tem je pisalo tudi v AS klub cajtngah.

dami

Meni se je na amiju tudi že zgodilo. Sem imel srečo, da sem doma opazil,
da se nekaj čudnega dogaja s pedali, tako sem zadevo lahko uredil kar
na domačem dvorišču in v "kufer" vrgel še rezervo.

sušo

OK razumem da zlomiš stikalo za žmigavce al pa da spuliš nostilec za zaug.
Ampak da zlomiš pedal za kuplungo... Jao Vojko, kaj si tak haudre?!

Mal heca kakopak.

Drgač pa dost nerodna zadeva, ja. Kake impro lige so tlele dost zakomplicirane. Sam če si sred poti nimaš kaj. Morš se spomnit neki.
Pa še pedala ful placa vzamejo v prtljažniku k so štorasto-štrleča.

Lovro

Meni se je pri BX-u (MK 1) zlomil pedal za sklopko. Na srečo je od znanca oče zadevo takoj saniral (pošvasal).
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

janez

Vojko, kje točno pa se je odlomila aksa ? Se je naenkrat ali se pozna , da se je dalj časa lomila ?

Imam namreč kar nekaj nosilcev od Amija pa tudi naš ami je na cesti... in me zanima kje pa kak ... Oziroma, ali se vidi mesto kje rse je odlomilo , če nosilec držiš v roki?

amipick

Na pedalu ni bilo čutit nič nenavadnega,kar naenkrat se je odlomil,sledi daljšega lomljenja ni.
Odlomilo se je točno na stiku pedala z nosilcem.Èe pogledaš drugo sliko,vidiš del osovine in ta del gre skozi pedal sklopke kjer se nato premer zmanjša in gre naprej skozi pedal zavore.
Osovina ima večji premer za pedal sklopke in manjši za zavoro.Prelomilo se je točno na "stopnici" med dvemi premeri.

Dal naredit drugo ,na koncu malo daljšo,sem jo prevrtal in dal zatič.Da jo imam v rezervi v avtu,če se kdaj ponovi.

Bom dal sliko kako zgleda original in kakšno imam v rezervi.
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

Zeko124

http://www.24ur.com/novice/crna-kronika/na-kraski-burji-susili-konopljo.html

zdaj pa vem, kako to, da Vojku nikoli ni manjkalo dobre volje pri delu... Kadar je pihalo je moral samo odpreti vrata delavnice... ;)
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

amipick

Pa še pod črno kroniko so dali.Kaj ne ločijo barv,to je zelena kronika!
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

MATEJ2

Vojko, drugič dej jekleno osovino skozi pedale, ne pa olesenelo steblo te čudne rastlince!

amipick

Se malo dolgočasim,pa...:Hammer3:
Namen je bil samo na hitro menjat bate/cilindre,pa ko sem večino razdrl,sem se odločil da je najboljše naredit drugi motor.
Na starem je uporaben kak bat in motorna gred,ostalo je za staro železo.
CITROEN-CX
CIMOS-Dak