DAK v delu

Začel/a amipick, Oktober 25, 2007, 09:47:12 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

amipick

slike

1.priprave na demontažo
2.bati zadihali svež zrak
3."zariban" bat
4.darovalec organov
5."novi" bat pripravljen,da prevzame delovno mesto

Zadeva je že sestavljena in dela brezhibno.
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

amipick

Še eno zaščito sem dodal,malo masivno,ampak je v redu
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

dyfan

Še sreča, da je "mehanik" pri hiši. No, konec dober - vse dobro.

Si kaj gruntal ali odkril, kaj je bil vzrok. Pregretje menda ni v špilu pri sedanjih temperaturah?
Sumljivo je, da je enak problem že pri donatorskem motorju. Konstrukcijski kiks?

Pa srečno vožnjo.
Lep pozdrav!

amipick

Znano mi je bilo,da se to rado dogaja z tretjim cilindrom,torej tistim nasproti temu,ki sem ga menjal.Zdaj vem,da se to dogaja tudi z prvim.
Očitno je vzrok pregretje,saj sta oba "skrita" za prednjimi cilindri ali v številkah 2 in 4.
Se bom še malo pozanimal pri mojstrih kako in kaj.Za zdaj sem rešil zadevo.
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

superca13

Po mojem se GS v tem letnem času težko pregreje. Na mojem opažam, da sploh zdaj, ko so temp. okoli 0 zelo težko prileze sploh na delovno temp. Èe namontiram tisto zimsko masko za pod 10st.C je malo bolje ampak vseeno mu nikakor ne pašejo nizke temperature.
Poletje je verjetno druga štorija.

GSclub

katero mašino pa maš not? 1,2 ali 1,3? 1,2 je itak neuničljiva, 1,3 vozim skoraj 7 let, v glavnem kulturno, dostikrat pa na polno in dela BP. seveda skrbim, da je vedno optimalno naštelan, menjano olje, filtri. maš mogoče zapacan oljni hladilnik in poleti hlajenje ni optimalno ali prerevno mešanico, ki tudi pregreva motor?...

deuche

Nikdar videl GS motorja, ma ima verjetno mazanje cilindrov na pljuskanje in si imel premalo olja v karterju.

dyane

ma se zgodi tudi na 2cv motorjih, vzrokov je vec, a defitifno pregretje. Tocno kaj pa bog ve...vzames drugi cilonder bat, menjas pa vozis naprej... Lp vojko
[SIGPIC][/SIGPIC]

GSclub

na GS se to zgodi redko oz. le izjemoma ...

amipick

Ne me zezat fantje,sej nisem včeraj kupil citroena-olja je dovolj in sveže,mešanica je OK,sej imam posluh za te motorje,hladilnik pa vem zakaj rabi in ja ,je čist.Motor je delal b.p. dokler ni zaropotalo.GS motor poznam,vem da rabi dosti da se segreje,in ko boste kdaj šli po črnokalskem klancu gor se bo segrel tudi sredi zime.
Ena zanimivost-ko voziš dajlšo turo po AC pozimi je treba zimsko masko dat dol.Èe ne nima dovolj hladnega zraka.Na vseh GS in 2CV motorjih.
Kot je napisal dyane,samo uni tam gor zna,kaj se dogaja,hehe
LP
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

deuche

Citat od: amipick;116239Ne me zezat fantje,sej nisem včeraj kupil citroena-olja je dovolj in sveže,mešanica je OK,sej imam posluh za te motorje,hladilnik pa vem zakaj rabi in ja ,je čist.Motor je delal b.p. dokler ni zaropotalo.GS motor poznam,vem da rabi dosti da se segreje,in ko boste kdaj šli po črnokalskem klancu gor se bo segrel tudi sredi zime.
Ena zanimivost-ko voziš dajlšo turo po AC pozimi je treba zimsko masko dat dol.Èe ne nima dovolj hladnega zraka.Na vseh GS in 2CV motorjih.
LP

Saj te noben ne zeza. Samo jaz pač verjamem v znanje in ne v unega tam gor, pa mi po vseh detajlih, ki si jih opisal, samo mazanje ostaja kot verjeten razlog. Vse ostalo drži samo se malo drugače kaže.

Jaz v tistih parih letih z dijano nisem nikoli skinu zimske maske, pa je skozi laufala na relacijah Koper- Ljubljana ali pa KP- Ptuj pa nikoli problema. Od kje ti ta podatek o zimski maski????

superca13

Citat od: amipick;116239Ne me zezat fantje,sej nisem včeraj kupil citroena-olja je dovolj in sveže,mešanica je OK,sej imam posluh za te motorje,hladilnik pa vem zakaj rabi in ja ,je čist.Motor je delal b.p. dokler ni zaropotalo.GS motor poznam,vem da rabi dosti da se segreje,in ko boste kdaj šli po črnokalskem klancu gor se bo segrel tudi sredi zime.
LP

Saj te ne zezamo, samo pričamo priču ;)
Maska pa ja, pod 10st naj bi jo montiral, pri daljših in hitrih vožnjah pa jo je kljub mrazu treba snet.(vir: cimos-ov priročnik za uporabo GS :))

janez

Res je da sem bolj redko na Èrnem Kalu pozimi , sem pa na drugih bregih dosti pa razen če ni glih več kot 10 sopinj zunaj pozimi ne maknem maske dol iz avta. Pa v vseh letih na A seriji nisem imel problemov, da bi mi pozimi ribnu cilinder... Za GS ne vem in se ne spuščam not. Tam gor pa kar se mene tiče ni drugega kot oblakov, ptic pa avijonov... Ni bog naredu citroene (pa tud ostalo verjamem da ne) in prepuščat njemu v roke delovanje naših mašin je nesmisel.

In kot je Deuche napisal... mazanje.

So pa tile naši motzorji ene starine, ki jih je zob časa že najedel in treba tudi to upoštevat .

amipick

Janez-to sem tel povedat,motorčki so stari,in vprašanje je kaj mu ni blo všeč da je zaribal.Ne sekiram se dosti,menjal in spet dela.
Ko se bo spet pokvaril-in se bo-bom spet popravil in šel dalje.
Superca-hvala za potrditev podatka o maski.
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

amipick

Pa smo (bli) ponovno tam.Včeraj sem imel "strelski" obračun na avtocesti.Kje drugje in seveda zopet med prehitevanjem.Vozim svojih 100-110 in kar naenkrat začne pokat in se ugašat,ni kaj odstavni pas in kliči pomoč.Dobim rešitelja in ko ponovno poskusim če bi vžgal,se prebudi.OK,gremo ven iz AC,pol bomo vidli kaj in kako.Zadeva je delala,tako da sem se lahko vrnil domov z lastnim pogonom,in spremstvom za vsak slučaj.
Danes ob luči pogledam če je vse v redu.Vžgem-dela,grem probat in ko že kaže da ni blo nič resnega se ponovi.Nekje je treba začet,pa se lotim pri razdelilcu.Odprem "kapo" in evo krivca-rotor kar sam pade ven!
  Zgleda da se je od tresljejev pomaknil in ni bil več v svojem utoru,torej je začel metat iskro naključno,čemur je sledilo "streljanje"in ugašanje.
Iz preventive sem menjal rotor in kapo v upanju da bo mir.Upam da bo res,vsaj za en čas!
CITROEN-CX
CIMOS-Dak