DAK v delu

Začel/a amipick, Oktober 25, 2007, 09:47:12 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dyane

če se dela,da se naredi orng ane....kaj glavna gred je hin?...odmični sta pa verjetno že dost dala skozi..heheh
[SIGPIC][/SIGPIC]

amipick

Nisem nikoli odpiral blok motorja,pa se mi je zdelo smiselno po 35 letih.
Gredi so v obeh motorjih dobre,tudi odmične.Bolj je bil problem v glavah-razpoke med ventilom/navoj svečke,odtrgan stojni vijak glave-seveda v bloku,pobran navoj vijaka zaganjača.Dobrih motorjev zaenkrat je še,pa se naredi za prav in je(UPAM) mir.
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

Gox

Lepo delo :BigThumbs:

Drugič gremo z DAKom v Kranj, ko bo "nov" :)

amipick

Spet v pogonu."Ulavfavanje" motorja.
Še vplinjač bom moral ob priliki dat obnovit.
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

amipick

Evo,po šestih letih vsakodnevne uporabe,sem se odločil preverit stanje končnikov vzmeti...
Presenetljivo dobro,samo malo sem jih pobrusil,na novo namazal in montiral nazaj.
Me je pa presenetlo nekaj drugega,kar pa po šestih letih res nisem pričakoval-Pregnit sredinski nosilec karoserije,naj omenim da sem ga ob obnovi karoserije menjal,torej dal nov kos,dvakrat je bil našprican z Krown oljem in sedaj po samo šestih letih ga ni več.Ne vem iz kakšnega pleha:argue1: je bil narjen,ampak menjal ga bom z pocinkano pločevino,vsaj vem,da bo zdržala več časa.
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

dyane

u to pa je fejst pregnito. kje pa si ga nabavil? za novega je najbolje da se obrneš na Zekota.
[SIGPIC][/SIGPIC]

amipick

Vse dele za obnovo sem takrat vzel pri Aniso.Podi,podpedali so še v redu,to je edini kos ki je pregnil.Na sliki je malo videt.V bistvu je cel spodnji del nosilca krhek kot kreker,se ne upam preveč pritisnit z prstom.Še sreča,da sem naredil okvir okoli karoserije za ojačitev,da sloni školjka na profilih ne pa na zanič "plehu".
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

vinotoc

Citat od: dyane;186337u to pa je fejst pregnito. kje pa si ga nabavil? za novega je najbolje da se obrneš na Zekota.
Lahko tudi name. Seveda, normalno z računom!
LP Vinotoc.
Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.

pubi2cv

Naredi iz rostfraja, pa bo mir za vselej:AngelPray:

amipick

Pubi-najraje bi celega daka naredil iz rostfraja,pa nekako ne najdem časa...:Hammer3:
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

pubi2cv

Hehe....ja...bi rekel....čas je vedno problem....pa kaj češ....počas pa ziher:BigThumbs:

amipick

spet malo šraufarije...iz ljubega mira je začelo trest volan,grem do vulkanizerja z prepričanjem,da je kaj narobe z gumami.Odvijemo kolo,in opazim,da se en vijak še kar drži kolesa namesto da bi ostal na avtu...
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

andraž

Precej nevarno, dobro da prej začne trest v opozorilo in šele čez čas odleti stran.

amipick

Sredi avstrije,ko smo se vračali iz svetovca...
Èe ima kdo v kleti tako cev da mu podpira kako polico,se ponudim,da mu jo menjam za pravi nosilec polic...
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

Čojko

Imam jaz nekaj podobnega od gs, če ti paše. Pokliči.