C6 na avto.net, pozna kdo?

Začel/a skrt3, Avgust 25, 2022, 02:07:29 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Citroenovc

Ma jaz bi nanj gledal tako, da če uživam z njim - bi rad kam peljal vseh 5 članov družine hkrati ... Dokler to pomeni 3 otroške sedeže (čeprav 3 različne iteracije) - je C6 (tako kot tudi sedanja 2 C5 II) pač precej nepraktičen. Dokler je v igri še voziček - pa še malo bolj nepraktičen z le 4 vrati ...

C5II - zadaj ultra široka klop ... 2x Isofix nastavki ... no če 2 sedeža zahakljaš na isofixe - na sredi ne sedi noben ... ob robovih pa tudi ne.
Ajde, nimaš na isofixe zahaklano, in razmakneš sedeža - sedaj gre vmes na srdi tretji ... ampak L in D sta zdaj zaradi oblike klopi butasto nagnjena proti sredini ... Da ne omenjam, da je vsakokratno zapenjanje varnostnih pasov projekt ...

No, to je tisto, kar bi si rad raje prišparal ne pa še otežil .... Oz smo ravno sklenili konsenz, da ok, naj bo - iščemo avto, ki ima ali 3 sedeže v drugi vrsti ali pa dodatno vrsto in daš 5 sedež v tretjo vrsto .. Itak potem pade ven kot izbor eden in edini. Pionir v Evropi.

Ampak to je že druga tema in ornk smetim ...
OK

LP
Primož

Čojko

Ti bi rabil mojega P807.
Na veliko manjše ne pristani, saj bodo otroci vsak dan večji. V vsakem primeru 3. ločeni sedeži v drugi vrsti, na tretjo vrsto pozabi, ker je samo matranje.
C6 pa zate.

Citroenovc

Pri enoprostorcih sem pa jaz zelo preprost - en in edini obstaja zame že vse od 1984, ko sem ga prvič videl. Nema veze katera generacija je bila - vedno je bil ahead of his time.

In ja, če bi izbirale samo oči, bi verjetno tripal celo na V-ko, ker je noter res drugačen od ostalih, pa v resnici večji (razen višine) od svojega Grand predhodnika.
Ampak tudi IVica ima svoje adute. Začenši, da mi je še danes noter top. Vem, nima drsnih vrat, zadaj ima prenizko višino sedal sedež (zato pa popolnoma ravno dno). Vem, enega kupa letnikov in motorjev ipd ne smem niti pomislit, kaj šele gledat. Ampak tam 2012-14 je pa pogled nacahnan, da mal čekira ponudbo.
Grand. Steklena streha. 5 sedežev not pa npr Siprasov set pa gremo naokrog lahko z njim malo bolj potepuško raziskovalno ... Ipd ...

Bemti pa tale cognac leder ...
OK

LP
Primož

Čojko

No, daj. Akcija v vseh pogledih. C5ke voziš že celo večnost.
Potrebe se spreminjajo in jim je treba sledit.

Veloce

C6 grem te dni pogledat. Bi šel prejšnji teden, sam je bil Bogo na dopustu.

Drugače pa sem imel Ulysse - kopija C8 in lahko avto samo pohvalim. Se mi velikokrat kolca za njim. Drsna vrata in ogromno prostora za drugo vrsto sedežev. Res škoda, da so končali delati te avtomobile. Danes ima GP, ki ni ne tič, ne miš ali pa Space tourerja, kot ga imam jaz, ki pa je roko na srce kombi in je prevelik. Manjka avto velikosti P807/C8. Èe dobiš lepega, ga vzemi, ker ti res ne bo žal. Z motorjem 2.0 163 Km ali pa 2.2 170 KM pa se tudi konkretno premakne.
ARHITEKT......................

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

Čojko

Se mi zdi da piše o Espace-u, ki je bil najprej ponujen Citroenu, če jaz še kaj vem.

Čojko

Meni je izjemno lep tudi oni cel bež - notri in zunaj.

RVS

@Citroenovc Ja kupili smo ga leta 2008, mislim da je takrat bil prvi v Slo z biturbo motorjem. Exclusive oprema, bixenon luči, res nam je dobro služil, zdaj pa dalje vozi pri kolegu...
Ravno zaradi tega, če bi, bi vzel 2.2 C6 z ročnim menjalnikom. Teh Aisin avtomatskih menjalnikov se iskreno bojim, čeprav niso slabi (dokler delajo).

Citroenovc

C5tki sta najbolj nezahtevno neproblematična avta, kar si ju lahko zamisliš. Konja, ki zmaguje, baje ne menjaš. To je s tega vidika kar močna dilema.

Sicer pa - cognac leder bo očitno Veloce grel. S tem se moja dilema o C6 zaključuje. Ostali res niso zanimivi.
OK

LP
Primož

gregor

No tako širok avto kot je C6, pa res ni najbolj primeren za daily driverja za majhne otroke. Na običajnih parkplacih ne moreš vrat odpret.
Za majhne otroke so drsna vrata zakon.

Citroenovc, kaj se pa dogaja s patrolom? Lepih skoraj ni več, večino smo jih neumneži prodali za mali denar južno in vzhodno. To bo čez par let po mojem precej iskan oldi.

Jaz za potovanja fixiram tamalo na sredino, sedež (9-18kg) fixiram spodaj z dvotočkovnim pasom, zgoraj pa dodatno z gurtno na otroškem okoli ušes za pas in okoli klopi.
Še ne vem, kaj bom, ko bom rabil tri trotočkovne pase.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

Citroenovc

Èaka na vrsto pri Golenaču.
Pa na povrnitev 3 klopi alo vsaj enega sedeža (ala iz Y61) v gepek.
OK

LP
Primož

Veloce

Avto brez okenskih okvirjev kot je C6 sploh ni primeren za otroke. Še mene vidim, da bi motilo. Sem imel en tak avto in so bila stekla zgoraj vedno mastna in pa vedno sem se bal, bom steklo zlomil, ko sem vrata zapiral.

Ta del C6 mi res ni všeč, sam vseeno ga grem pogledat.
ARHITEKT......................

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

Čojko

Se hitro navadiš pravilno zapirat na "repu" vrat in ti postane to en posebej dober detalj na tem avtu.
To je poseben avto z veliko Citroen zgodovine v njem. Okvirji vrat, mehkost vzmetenja, tudi linije sploh riti če jih postaviš skupaj,... to je iz žabe ven. Posebnež. Èe gledaš zadnje luči je samo še Thesis tak, pa tudi spredaj je podoben koncept. Odpiljena Lancia,...

Čojko

Ga že ni več,...pa verjetno ga nima nihče od tu.

Lovro

Teh vrat brez okvirjev se hitro navadiš.

Imel to pri obeh Žabah in imamo na službenem C6. Otroci pa itak slej ko prej potacajo šipe v vsakem primeru. ;)
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)