C6 na avto.net, pozna kdo?

Začel/a skrt3, Avgust 25, 2022, 02:07:29 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

skrt3

mirchi

Rrs je,da je bolj svoh z opremo. Pa šaltat ga je treba. Ma pa pravi in nepokvarljiv motor v primerjavi z V6. Pa deli so tudi dobavljivi zanj. Definitivno zanimiv avto. To je avto za vsak dan!
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

Romzi

Èe verjameš da je delal povprečno 10.000 km na leto.

Čojko

Gre se za C6 2.2. HDI Bussines, ki je najbolj oskubljena oprema in je niso prodajali pri nas. Pri nas se je začelo z Lignage opremo, to so bili 2.2 HDI; 2.7 V6 HDI in 3.0 V6 HDI pa vsi z Exclusive, razen mojega z Lignage kakor vem.

Kot sem gledal tega se mi zdi, da je noter nekako kot moj, le za navigacijo nisem siguren če jo ima, pa JBL verjetno nima, zatemnitveno ogledalo, dvoslojne šipe,...head up displej ima, vidim.

Motor je zelo ok, sicer mu manjkajo konji proti V6, vendar ima zato ročni menjalnik, kar pa ne paše v ta avto. Tudi vzemetenje ima navadno HA3+ s šalčkami v kuglah, kar pomeni tudi sport varianto, vendar nima AMVAR-ja (presežek hidravlike, po drugi strani en problem manj),...

Kaj pa vem. To zame ni pravi C6. Ni udobja avtomatika, dovolj moči, vzmetenja in tišine.  Je pa definitivno boljše kot limuzinska C5 MKIII 2.0HDI 163Km na hidravliki z ročnim menjalnikom. Je veliko boljše narejen/boljši materiali in hkrati nič večji stroški vzdrževanja.

Èe je avto korekten (verjetno uvožen) in z realnimi kilometri, ter ohranjen kot je treba je vsekakor vreden nakupa.

gero

Citat od: Èojko;281258Gre se za C6 2.2. HDI Bussines, ki je najbolj oskubljena oprema in je niso prodajali pri nas.  

Zanimivo, paket opreme Bussines je najbolj oskubljen ? Pri C3 Picasso pa je prav nasprotno. Bussines oprema je ''nadgradnja'' opreme Exclusive. Prodajal se je tudi pri nas (po naročilu) , v živo ga pa še nisem videl...

Čojko

Èe kdo išče C6 je sedaj pravi čas za nakup. Na Avtonetu jih je kar 6 od po moje še cca. 40 registriranih pri nas. Tudi zelo pestra izbira.

skrt3

Izkoristim debato...

Na moji C5 bi moral menjat prednji roki...

@Èojko, ima tvoja C6-ka, ki gre v koline, v redu prednji roki? Je to kompatibilno s C5?

Romzi

zakaj menjat? daš obnovit in je mir z nekaj časa

Čojko

Moja donatorska C6 gre po darovanju srca v solastništvo v enem kosu na ustrezno mesto, tako, da to žal odpade tudi če paše.

skrt3

Citat od: Romzi;282951zakaj menjat? daš obnovit in je mir z nekaj časa

Mehanik mi je omenil nakup nove za 110 eur/kos.

Je obnovitev kaj cenejsa ali kaj?

Romzi

Vargalant Vrhnika, to mora biti obnova cca. 100€ za obe.
Pokliči.

skrt3

skrt3

OK, v vednost za ostale člane foruma.

Poklical na Vargalant, prijazen in zgovoren dečko. Pravi, da so ene tri variante teh rok, naj moj mehanik poslika področje okoli silen blokov in po temu bodo vedli, katere roke so primerne.

Strošek cca. 55 EUR na komad. Èe niso obnovljene na zalogi, mi moje obnovijo v roku 2-3 ur.

Sem govoril z mehanikom v zvezi s tem. Lahko bi jih tudi on obnovil, ampak naj bi bila računica tam-tam (kvalitetnejši material+obnovitev+premontaža : novi roki+premontaža)

Okviren strošek bo 110 EUR za roki in 80 EUR za premontažo.

lp

Čojko

Daj za hec preveri še koliko to pride na Citroen servisu, novo, original Citroen z MyCitroen popustom 35% in delom. Imaš 1 leto garancijo na kos in 1/2 leta na delo, nobenega letanja okoli.

Me prav zanima kakšna je razlika.

Veloce

Dej raje povejte, če je kak C6 od teh na netu poznan.

A motor 2.2 je OK?
ARHITEKT......................

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT