C6 na avto.net, pozna kdo?

Začel/a skrt3, Avgust 25, 2022, 02:07:29 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

skrt3

Citat od: Èojko;282963Daj za hec preveri še koliko to pride na Citroen servisu, novo, original Citroen z MyCitroen popustom 35% in delom. Imaš 1 leto garancijo na kos in 1/2 leta na delo, nobenega letanja okoli.

Me prav zanima kakšna je razlika.

928 EUR (material+delo+popust 35%) + 59 EUR optika

lp

Čojko

Na Citroenu so včasih res hecni,... vem tudi sam, ko bom zdaj za eno "lajtungo" za volan dal 600€

Veloce

ARHITEKT......................

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

andraž

To je Fordov motor in ravno biser, mnogo boljši je novejši 204 konjski.

Veloce

Kakšne pa so težave s temi motorji? Je kaj znanega? Kam naj se obrnem da bi izvedel kaj več?
ARHITEKT......................

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

Čojko

C6 2.2 velja za ekonomskega šparovčka, saj je precej oskubljen, tudi vzmetenje navadno HA3+, brez AMVAR, to da bi bile z motorji 2.2 HDI Biturbo kakšne težave prvič slišim, vgrajevalo se ga je v C8 in sorodstvo, C5,.. in podobno. Zelo odziven motor z dvema turbinama, ki le malo zaostaja za precej dražjim 2.7 V6 HDI motorjem z 204KM.

To kar kažeš je velika redkost - 2.2 HDI z avtomatskim menjalnikom, kar je bilo le po naročilu po faceliftu (novejša platišča). Oprema noter je naka mešanica. Exclusive z lesnim dekorjem, po drugi strani pa sedeži brez memorije, desni verjetno nima električnega naslona, enako kot je npr. v opremi Lignage ali elo najosnovnejši Bussines pri ta pravi C6, ki mora bit V6 z AMVAR vzmetenjem, če mene vprašaš.

dvorjan

Èe nisi ravno "Citro purist", bo tole kar fina stvar. Še vedno se boš zelo udobno peljal, pa tudi servisiranje pogona in menjalnika ne bo pustilo luknje v hlačah. Olje menjaš na 10.000 km namesto na 20.000 pa bosta turbini čisto zadovoljni.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

mirchi

Motor je po vzdzljivosti primerljiv z 2.0 hdi 100kw.
170 konksli z lahkoto zdržijo do 300000.
Novejsi 204 konjsli so tudi dobri. Kak aktuator turbine zna zatajit. V kombinaciji z avtomatikom dela super. Poraba med 7 in 8 litri. Menjalniki so pa tak isti kot na ostalih.
Najdrazji strosek je okvara biturbota. Vse sotalo je cenovno primerljivo z popravili 20 hdija. Edino velok seevis je dobro narrdit prej. Vodne pumpe rade lulajo. Sem.mel ze tri primere kp so okrog 100000 spustile.
Jaz bi ga imel.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

Čojko

Citat od: Veloce;283017Izgleda dokaj ohranjen. Na kaj je pri nakupu treba bit pozoren?

https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=346742573&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&isSearchRequest=true&makeModelVariant1.makeId=5900&makeModelVariant1.modelId=14&maxMileage=200000&pageNumber=1&scopeId=C&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&sortOption.sortOrder=ASCENDING&searchId=3f88acf8-1751-f9a0-7f30-2b4540904e88&ref=srp

Sem se poglobil vanj, tako slikovno kot ostale zadeve.

Piše dva lastnika s servisno, kilometrov ima malo za 13 let star avto. Zgleda zelo očuvan, nobenih sledi obrabe, razen na volanu tipke tempomata, pa še to je malo za te kilometre.

Te kombinacije še nisem videl. 2.2 so vedno bili z ročnim menjalnikom in Lignage opremo, vsaj kar jaz poznam tako v SLO kot v EU.
Ta je Exclusive, ima avtomatski menjalnik kot V6, ima tudi SPORT tipko vzmetenja, tako, da ima verjetno tudi AMVAR, ima usnje, ima AFIL, nima memorije voznikovega sedeža, ima pa električni pomik naslona sovoznikovega, kar Lignage nimajo, mislim tudi, da nima JBL ozvočenja.

Pospešek do 100 km/h je zelo podoben, za prožnosti nisem dobil podatka za V6, ker je vedno automatik, sicer 2.2 nima tako slabe. Tudi navor 370Nm/440Nm ni tako daleč narazen.

Poraba je cca. 2 litra nižja, ko se gre pri 2.2 za ročni menjalnik, tu verjetno le cca. liter.

Èe bi kupoval dobro C6 bi ga definitivno šel pogledat, ker je zelo zanimiv.

Zeko124

Citat od: mirchi;283029Motor je po vzdzljivosti primerljiv z 2.0 hdi 100kw.
170 konksli z lahkoto zdržijo do 300000.
Novejsi 204 konjsli so tudi dobri. Kak aktuator turbine zna zatajit. V kombinaciji z avtomatikom dela super. Poraba med 7 in 8 litri. Menjalniki so pa tak isti kot na ostalih.
Najdrazji strosek je okvara biturbota. Vse sotalo je cenovno primerljivo z popravili 20 hdija. Edino velok seevis je dobro narrdit prej. Vodne pumpe rade lulajo. Sem.mel ze tri primere kp so okrog 100000 spustile.
Jaz bi ga imel.

V katere avte so to vgrajevali vse? Ker sodeč po postih si ti Mirči tukaj edini ki piše z izkušnjami iz šraufarije. Jaz ne poznam človeka ki bi imel ta motor, zato je brezveze da pišem. Lahko kako rečem samo na temo 2.7 HDi V6 ki je bil pri hiši 7 let.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Čojko

Jaz bi šel najprej pogledat naajdražjega pri nas. Èe je ok in če je pripravljen še kaj spistiti bi plačal uro dela Novaku ali Jerovšku za temeljit pregled in oceno potencialnih stroškov v prihodnosti. Èe je ok  bi ga vzel. Veliko raje kot nek uvoz mačka v žaklju + en kup dajatev. Ni problem kupit, cifre pridejo pri vzdrževanju.
Je pa to avto današnjih 100 jurjev nov in temu posledično vse zraven.

mirchi

Zeko,motor je v P508,C5 III,V Fordu Mondeu,v kar nekaj Jaguarjih, XF ga ima sigurno,pa se kje bi ga nasel.
C8 ,C5 II In 407 imajo stari tip 2.2 hdi motorja.

Glavna razlika je v tem,da so deli dobavljivi,kar za jajc od 2.7 motorja niso več.
Ampak samo pravi citroenar se baje ukvarja z 2.7 jajci,ki jih jaz osebno ne upam nizi povohat. Avto mam za vozit,ne pa da se vojim,kje bom pocakal in kak iskal dele. Po moje sn zajebal poklic. Gledam prevec ekonomsko.

Čojko

Drugače pa če se išče pravi C6 je to 3.0 V6 HDi z 240KM, ki je bistveno izboljšan od 2.7 V6 HDI oz. je bila njegova tehnološka podlaga 2.2 HDi z 125 kw.
Pri nas so bile konec 2021 registrirane le tri. Za eno zelo dobro vem kje je.
Drugače pa tujina, cena odlične z okoli 100 jurjev km se vrti okoli 30 jurjev €,..

mirchi

Èojko. Zakaj je to pravi C6? Zakaj ni 3 0 bencin in 2.2 hdi pravi?
Po mojem mnenju,ce govorimo o pravem in nepravem,je 2.7 definitivno najbolj nepravi. Motorji so problematični,deli zanje nedobavljivi. Je pa rrs, da je uporaba le teh polna adrenalina. Nikoli ne veš,kdaj bo motor odpovedal.