Moja Nova Konjenica II

Začel/a dexterboy, Marec 07, 2020, 11:15:59 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dexterboy

No, še malo zgodovine;

Servis I by Jerovšek; redni servis, olje in filtri, 127 ojrov. Bili celo toliko prijazni, da so vzeli moje olje 9000, ki sem ga dve leti nazaj kupil še za blondinko pa ga nisem ponucal...

Servis II by Jerovšek; ugotovil, da je klima samo gretje, kje za vraga je hlajenje? Pogledali, hladilnik spustil dušo. Zamenjali hladilnik, napolnili klimo ter imeli problem z eno od cevi, ki se je že "zapekla" v svojem sedežu. Vse skupaj 207 kovančkov, hladilnik je oriðinali, kolikor je lahko ;) ni ponaredek.

Avto še vedno dela, nič se ni pokvarilo od takrat... sem mislil, da je tako samo pri bemflnu...
:emot15:
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

Xandrej

Citat od: dexterboy;265762Ojla,
da ne smetim teme in odpiram nove, bi vprašal sledeče:
Xenon; ne vem, kdaj crkne in če ima kakšne indice, da bo luč šla v maloro, ampak me zanimajo izkušnje glede delovanja, življenske dobe in stroškov popravila. Zapomnil sem si, da je priporočljivo menjati obe ako crkne zgolj ena ampak lahko da je to bila včasih fama...

Xenon žarnice so postale dostopno ugodne. Jih dobiš ugodno nekje 30€ po komadu odvisno. Ali postanejo druge barve, ali enostavno vgasne, ali pa počasi začnejo slabo svetit. Nabavijo se osram ali pa philips oz ne ponaredek ali pa kitajsko noname sranje.

dvorjan

Po mojih izkušnjah se xenonska žarnica poslavlja, ko parkrat utripne, potem pa kmalu neha delati. Nekateri pravijo, da tudi znatno spremeni barvo (na vijoličasto).

Kot so ti že rekli, so xenonke postale že zelo dostopne, tako da kar brez panike. Jaz sem ju zamenjal pri 170.000 km - obe hkrati, čeprav je crknila le ena.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

andraž

Èe boš kupoval nove, imaš nekje na forumu ponudbo enega možakarja, ki se ukvarja s prodajo. Dobiš račun in garancijo. Sam sem kupil cca. 3 leta nazaj in je vse ok. Pa prodaja normalne znamke, ne no name.

dexterboy

Ojla, zopet se oglašam.
V vseh teh mesecih je avto služil brez težav. Nisem nič spreminjal nastavitve, vse pustil kot je. Klima, ki so jo fantje zamenjali, služi in deluje, sem pa opazil, da je občasno začelo kar pihati na toplo...??? Začnem z uporabo verbalnih kletvic čez mešalne ventile, ko kasneje zopet zapiha mrzel vetrič... Tako nekaj dni, ko se meni posveti, da mogoče ni zadostnega pretoka zraka skozi hladilnik. Ugotovim, da je to res, ker sem imel na avtocesti prijetnih 21, v mestni vožnji pa sem dal še šipe dol. Tako sem bil v ponedeljek pri Jerovšku, kjer so mi dali diagnozo stoječe vetrnice. Se zapiči mojster v ekran compa in pove cifro 500! (PETSTO) ojrov za zrakomlat?!?!?! Mene je kar na rit vrglo...
Toliko je cena originalnega. Smo potem našli nadomestnega, "skromnih" 170 kovančkov. Seveda sem tudi vprašal, če lahko pokličem Bineta, če ima on kakšnega, pa so mi razložili, da je neka elektronika, ki rada nagaja oz. je samosvoja...

Tako, da moram premisliti, če bom dal tehle 200 ali pa se šel igre z rabljenimi, solo popravki... neprijetno je to, ker je sedaj poletje in res ni dobro obstati v kakšni stoječi koloni, ko cager za temp raste proti rdeči črtici...

Romzi

Citat od: dexterboy;267289Ojla, zopet se oglašam.
V vseh teh mesecih je avto služil brez težav. Nisem nič spreminjal nastavitve, vse pustil kot je. Klima, ki so jo fantje zamenjali, služi in deluje, sem pa opazil, da je občasno začelo kar pihati na toplo...??? Začnem z uporabo verbalnih kletvic čez mešalne ventile, ko kasneje zopet zapiha mrzel vetrič... Tako nekaj dni, ko se meni posveti, da mogoče ni zadostnega pretoka zraka skozi hladilnik. Ugotovim, da je to res, ker sem imel na avtocesti prijetnih 21, v mestni vožnji pa sem dal še šipe dol. Tako sem bil v ponedeljek pri Jerovšku, kjer so mi dali diagnozo stoječe vetrnice. Se zapiči mojster v ekran compa in pove cifro 500! (PETSTO) ojrov za zrakomlat?!?!?! Mene je kar na rit vrglo...
Toliko je cena originalnega. Smo potem našli nadomestnega, "skromnih" 170 kovančkov. Seveda sem tudi vprašal, če lahko pokličem Bineta, če ima on kakšnega, pa so mi razložili, da je neka elektronika, ki rada nagaja oz. je samosvoja...

Tako, da moram premisliti, če bom dal tehle 200 ali pa se šel igre z rabljenimi, solo popravki... neprijetno je to, ker je sedaj poletje in res ni dobro obstati v kakšni stoječi koloni, ko cager za temp raste proti rdeči črtici...
Jaz sem se lani nekaj s tem drkal.
Obstaja neka firma (belarus), ki tele module obnavlja oz. jih celo nekaj upgrejda:
https://translate.google.si/translate?hl=sl&sl=be&tl=en&u=http%3A%2F%2Fautoelectric.pro%2FFanPSA_CheckAdapter.html&sandbox=1

tomaz555

Kot bi Citroen prav želel, da se vsi starejši avti stisnejo.

alesz

CitatSmo potem našli nadomestnega, "skromnih" 170 kovančkov

Ma ste ljudje včasih prav čudni,kolk je že poln tank....pa zdrži omejen čas,vetilator pa crkne enkrat na 13 let..........................

andraž

Verjetno ni nek problem 170 eur, vprašanje je, če se splača vlagat v star in toliko vreden avto. To je verjetno več kot 10% vrednosti avta.
Imam podoben problem, egr, fap, kmalu sklopka... se splača?

Citroenovc

Citat od: andraž;267295Verjetno ni nek problem 170 eur, vprašanje je, če se splača vlagat v star in toliko vreden avto. To je verjetno več kot 10% vrednosti avta.
Imam podoben problem, egr, fap, kmalu sklopka... se splača?

Ne. Ne splača se. Bolj se splača dat 30k Eur za novega, da bo po 3L vreden 10-15k. Èe ga bo kdo sploh hotel kupit.

Je pa res, da bo moralo iti nekaj zelo narobe, da boš rabil investirat v rezervne dele 10% vrednosti ...
OK

LP
Primož

gs nautica

Pač, se navadiš da pri teh avtih ni nikoli konca ko ima avto enkrat 200.000km. :) Ni pa tudi neke katastrofe.

dexterboy

Avta ne mislim prodajati niti menjavati, sploh glede na čase, ki prihajajo...
Že služba bo hvalevredna, da se bom pa sedaj šel finančnih mahinacij... ne, hvala.
Mi je jasna cena enega rezervoarja in jebentilatorja, fora je v tem, da sem se zdele finančno stegnil še za druge stvari in "jebem ježa"...

dexterboy

Aha, še tole sem se spomnil; v prtljažniku imam tisto plastično korito, ki je lepotno da se kaj ne polije oz razlije po avtu. Pod tem bi moral biti originalni tepih oziroma nosilna polica, pa je ni. Sem klical Bineta, pa je vse dvojke dal v prešo, enko ima, ampak polica med enko in dvojko ni enaka... Tudi Jerovšek nima tega. Drugje nisem spraševal niti klical.
Èe kdo ima ali pa ve za kakšno viška, se priporočam.

gule

C5, ali dojenček pri hiši. Isto je to, kaka in ščije ves čas, vsak mesec investicija. Samo dojenček zraste in gre od doma, C5, pa je večno tvoj.

Xandrej

Ta vsaj ostane večno tvoj kot pa nekateri zrjavijo v prah... :BigThumbs: