Moja Nova Konjenica II

Začel/a dexterboy, Marec 07, 2020, 11:15:59 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

antasi

Nisem jaz gramatik, jaz sem štromar, ampak ti si napisal, da si poliglot. Enako, kot un tadrug, ki se hvali, da je pri 50tih prebral knjigo.
Ponavljam. Èe hočete imeti normalen forum, prosim izključite te 3 zgoraj. Arogantost, prepotentost, samovšečnost, zagrenjenost in še marsikaj, vam bo drugače pokvarilo odličen forum.
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

Poštar

Je res potrebno  zasmetit človeku temo z neplodnim prepucavanjem? Kot otroci.

gule

Citat od: Xandrej;267471Avti ao stari 15 let in gor. Imajo več tehnike kot navadne gajbe z volanom in kolami. Večina drvi od 200 do 500 k kilometri...  samo kaj hočeš citroen hejterju dopovedat???

Stari, ko boš ti z Citroenom starim 45 let naredil toliko km, kot jaz se javi. Do takrat pa uživaj.:BigThumbs:

Xandrej

Jaz nebom ker se imam rad! Ti pa dalje uživaj!

HidroThorax

Citat od: Citroenovc;267297Ne. Ne splača se. Bolj se splača dat 30k Eur za novega, da bo po 3L vreden 10-15k. Èe ga bo kdo sploh hotel kupit.

Je pa res, da bo moralo iti nekaj zelo narobe, da boš rabil investirat v rezervne dele 10% vrednosti ...

Èe imaš nov avto normalno, da izgubi veliko na vrednosti. Imaš pa vsaj mir, enkrat na leto greš na servis in to je to. Nobenih presenečenj, pa skrbi ko greš na daljšo pot...
Imel: C5 II 1.6 HDi, C6 2.7 HDi V6, Activa 2.0 TCT, C4 1.6i 16v VTR By Loeb, C5 I 3.0 V6 Break, C5 II 3.0 V6, H XG30 3.0 V6, C6 2.7 HDi V6, Kia XCeed 1.4 T-GDI '20, Escalade 6.2 V8 '07, Linc. Town Car 5.0 V8 '84, Chrysler 300M 3.5 V6 '99, MB S500 L 4Matic '05
Imam: Lincoln Town Car 4.6 V8 '98, C5 X

dexterboy

Uf Uf, tri leta od zadnjega posta... ? Ti šment od Corone :(((

Tri leta uporabe... kaj naj napišem? Da je to TOP avto! Ampak res, vsedel sem se, prižgal in se vozil... ja, bili so redni servisi, kakšni zglobi končnikov, ležaj alternatorja, luči (pozicija crkne kot za stavo na 100 dni), zamenjal tudi akumulator, ostalo nič... cepetavček je nabiral kilometre, jaz pa leta starosti ;)
Ta teden se je pa turbina odločila, da prekinja poročno pogodbo. Sem ji izrazil ljubezen na valentinovo pa rožice za osmi marec... ampak to zgleda ni bilo dovolj ;)
Tako je avto romal na vleko v Grosuplje. Ker sem imel jeseni ali pa spomladi še v planu opraviti veliki servis, sem prišel do "točke", ko se moram odločiti, ali zrihtam vse sedaj ali pa v banko po hitri kredit in vzeti trojko cepetavčka...

Oglasi? Je nekaj zanimivih, eni se celo hvalido, da je Jerovšek skrbel za njih... če pade odločitev za menjavo volana, bo avto na voljo, če ga bo kdo želel imeti za dele.
Aja, nadomestno vozilo, ki ga imam; skoraj novi karavan, 3 leta, 60.000 orevoženih... o, ljuba duša, pa kok to trese na cesti... fak, ampak res. Sem misli, da se napredek v udobju vožnje kaj pozna, ampak, da mi en šenka kaj takšnega, kjer čitim vsako luknjo in izboklino, kot, da je potres... vrnem naslednji dan!
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

dexterboy

Khm...
Sej bo šlo, samo potruditi se je treba...
Pa dejmo, vsak začetnik je težak... prvi korak je najtežji, potem pa...
:emot15:
Torej, šalo na stran. Avto je na prodaj. Bagatela. Resno.
Štorja za drugo temo, ampak dobil sem novejšega cepetavčka. Konec tedna grem po ključe in konjenico. Kar pomeni, da sedanjega ne bom več rabil. Malo sem spraševal, gledal druge oglase... in mi je kar slabo postalo. Cene, ki nimajo z realnim življenjem skupnega niti pike na koncu stavka. Zato sem se odločil, da najverjetneje tudi ne bom objavil na priljubljenem portalu. Za teh 500€ nimam živcev in časa, da poslušam klice s trdim L-jem in pitanjima, od kojih se čoveku "smuči u želudcu". Ne, nobene zamenjave za bemflna ali pa gti golfa z mojim doplačilom.
Kaj je z avtom narobe?
Vse, sej ni švabenwagen, jebote. Števec, sem videl, da je na tubi tega kar nekaj, kaže 10 kmh manj od realnih. Ležaj se mi je začel oglašati, ga bo potrebno zamenjati. Zadnja luč je napočena, ampak polno funkcionalna. Stikala za šipe v vratih voznika: kontakti so za spucat ali pa za zamenjati modul, delujejo, ampak nikoli ne veš, če bo šla šipa dol ali pa gor... Šoferjev sedež je že zjahan, čas in kile so naredile svoje. Spomladi je zaželjen velik servis, ampak deli se dobijo že very poceni, jaz sem imel ponudbo za cca. 250 ojrov plus delo, pa ne čunga lunga proizvodnja, ampak kvalitetni deli.
Kaj je dobrega?
Ja, logično, da nič, sej ni šwabenvagen, jebote. Avto se vozi normalno (razen ležaja), klima dela, akumulator je star pol leta, vinjeta je veljavna do valentinovega, tehnični pa do dneva žena, oboje 2024. Zraven dam še lite feLge z letnimi Pirelli gumamu, zdej so zimske Sava gor. From day one je avto šlatalo samo orodje mojstrov iz Grosupljega. Letnik je 2004, med prvimi, serijsko še niso furali katalizatorjev takrat, oprema je pa exclusive, kar pomeni xenon v ovinek, ogledala, ki se rada sama premikajo, izmenjevalec za glasbene zgoščenke in ostale igrače... števec kaže 256 pa tri ničle, seveda v kilometrih.
Zagotovo sem kaj pozabil napisati, za kar se opravičujem. Dnevno teram makino med PO in KR, v obe smeri, že tri tankanja je pokazalo autoban porabo 6,2 litra, drugače mešano z mestno gužvo pa 6,7 litrov. Več inofrmacij, če si ga kdo želi za teh 500 goldinarjev v evropski valuti, pa je 041746707.
Ah, da ne popravljam teksta; strešne prečke (original) ne bom dajal dol, ne pašejo na trojko cepetavčka.

tomaz555

Da še sam nekaj pristavim. Avto je pri novem lastniku pri meni. Prepis sva naredila zadnji delovni dan v 2023, da gre še v lansko kvoto, saj več kot 2 na leto naj ne bi kupi. Lani je že Xantia prišla k hiši in C5. C5II sem že imel, vendar 1.6 karavana. In ta 2.0 hdi je precej boljši, 6 prestav se pozna na avtocesti. Žiga je naredil servis, menjane so gume, ležaj je ok, težave so bile s Savinimi gumami. Dobil je novo luč, pokrovček za pranje, nove brisalce in verjetno še kakšno malenkost. Velik servis še čaka, saj glede na to, da je to 6 registracija, še ne vem, če ne bo šel avto na spanje za leto ali več. Bomo videli. Sem pa zelo zadovoljen z njim in se z veseljem peljem.

dexterboy

Ja, od tu dalje bo @tomaz555 pisal poste in objavljal zgodovino avta. Jaz se moram zakopati, sedaj, ko mi je končno uspela prijava na novi portal, v kakšno objavo za sedanjega cepetavčka. In, kot sem že govoril s Tomažem, ko sem bil pri njemu na obisku, je razlika dan in noč. Ampak bolj v tistem pregovoru, ki pravi, dan i vsak, ki se userje na tvojo glavo, tvoj sovražnik in ni vsak, ki te potegne ven iz dreka, tvoj zaveznik. Ampak, več o tem v drugi objavi.
Tomaž, še na veliko uspešnih obratov :)