Goreči C5

Začel/a premza, Februar 02, 2020, 05:43:12 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

zlomjo

Jaz sem videl najprej Passata, pol pa šok, da je naša firma.

andraž

premza

Baje je krivo tole... https://car-recalls.eu/recall/citroen-c5-2012-2013/

Moj je točno ta serije (kupljen marec 2013). Kupljen in redno servisiran na vedno istem pooblaščenem servisu. Imam vso dokumentacijo s servisov pred sabo. Nikjer zabeleženo, da bi bilo to popravljeno, pa je not vsaka žarnica in vsak dl hladilne tekočine.

Naj grem komu na servis j***t mater? :argue1:

Xandrej

Na 20 BMW pa mogoce se zgodi kaki drugi. V tem primeru 10 let star citron...

DejanO

dobro, da imam letnik 2010
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

Poštar

Citat od: premza;263151Baje je krivo tole... https://car-recalls.eu/recall/citroen-c5-2012-2013/

Moj je točno ta serije (kupljen marec 2013). Kupljen in redno servisiran na vedno istem pooblaščenem servisu. Imam vso dokumentacijo s servisov pred sabo. Nikjer zabeleženo, da bi bilo to popravljeno, pa je not vsaka žarnica in vsak dl hladilne tekočine.

Naj grem komu na servis j***t mater? :argue1:

Naredi poizvedbo na servisu ali pa tehnični službi.

https://ec.europa.eu/consumers/consumers_safety/safety_products/rapex/alerts/?event=viewProduct&reference=A12/1985/13&lng=sl

Ne vem kako zadnja deluje pri PSA, sam sem se s tehnično službo Porsche Slovenija dajal 4 leta in na koncu brez odvetnikov dosegel menjavo motorja, vrednost materila in dela nekje 8.500€. Sem šel z glavo skozi zid, pri tem pustil velik del las, preostanek je posivel in vedno znova bi ravnal enako. Ok druga zgodba, zato ne bom smetil.

Prosurfer

Imam C5, letnik 05/2013. Oznaka v homologaciji se ujema s tisto v RAPEX obvestilu. Edini vpoklic, ki sem ga dobil (in uredil), je bil konec leta 2015 za kontrolo (menjavo) pokrova filtra dizel. goriva.
Ali gre morda za isto zadevo (po opisu v RAPEX obvestilu bi rekel, da ne)?

andraž

Pozanimaj se pri pooblaščenem servisu.

Prosurfer

Še čakam na odgovor s strani servisa.

Nikokaoja

Sem po Atlantique 17'' feltnah predvideval da gre za C5... grda smola!!!

Prosurfer

Pooblaščeni servis sporoča, da nimajo nobene informacije o morebitnem vpoklicu, povezanem s tem opozorilom RAPEX.

Poštar

Malo čudno je, da nič ne vedo o tem, glede na to, da je med  omenjenimi državami tudi Slovenija.

Vprašanje koliko vozil je vsega skupaj zajetih v vpoklic. Za Anglijo je podatek 30 vozil.

Sem pri otočanih našel vpoklic za zx-a začetne serije, do 18.9.1991, izdan 17.2.1992 glede snopa kablovja na ohišju menjalnika in glej vraga, točno tako se drgne pri mojem.
Drugi vpoklic je bil izdan  leta 1994 glede sprednjih gumi zavornih cevi, ki se lahko preribajo.

Bom za hec poslal poizvedbo direkt na C Automobil Import , da vidim, če imajo kakšne podatke, in če se jim bo sploh dalo ukvarjati s starino. Ko sem pred nekaj leti poslal poizvedbo na Peugoet glede 205-tice, sem bil po tednu dni pozitivno presenečen nad konkretnim odgovorom.

.

premza

Uvoznik za Citroen mi je ravnokar sporočil, da oni nimajo pojma.

zahvaljujemo se vam za vprašanje, ki ste ga naslovili na pisarno generalnega uvoznika vozil Znamke Citroen v Sloveniji.

Sporočamo vam, da Znamka Citroen v Sloveniji nima svoje lastne delavnice, vse aktivnosti izvaja preko pooblaščenih prodajalcev in serviserjev (koncesij), zato so le-ti pravi naslov za tovrstne informacije. Pooblaščeni prodajalci in serviserji imajo namreč vsa pooblastila in kompetence...

andraž

Greš do enega resnega pooblaščenega serviserja in se pozanimaš.