Goreči C5

Začel/a premza, Februar 02, 2020, 05:43:12 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

gregor

V eni drugi temi imamo c5, ki ni vžgal, v tej pa enega, ki je. :-)
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

Vlado333

Citat od: Prosurfer;263330Za britanskega turista v Bangkoku ne vem, če, s čim in koliko pretirava. Èe mu kdo tam na silo odstrani ledvice, se načeloma ne izve, zato nikogar ne gane.
Dokler kosi Corona (pa to ne mehiško pivo) po drugi celini, tudi nikogar pri nas preveč ne briga, ko bo pa začela v sosednji vasi, pa bomo vsi panični (čeprav morda po nepotrebnem).
Približno podobno je pri avtih - dokler gorijo BMW-ji in druga jajca in to daleč od nas, se pač dogaja (koga briga), ko pa se vžge C5 (četudi en sam) in ko v opozorilu RAPEX vidiš svojo serijo avta (glede na datum proizvodnje), pa si težko čisto ravnodušen in brezbrižen, sploh ker veš, da je lahko Citroen poln presenečenj.
Potem pa še taki odgovori s strani Citroen Slovenija, ko ne veš, če se mislijo resno ali pa kaj tajijo. Nekega posebnega zaupanja itak ne uživajo v javnosti, tudi zato pa gre počasi s to znamko dol.
Je res nekaj čudnega v tem, se strinjam, tako kot smo čudni ljudje, vsak po svoje in vsi skupaj. Merila glede čudnosti pa so itak subjektivna, da bi se pa človek sekiral za to, pa nima smisla. :)

Britanski turist in prodajalke ljubezni za 10 dolarjev, you do the math.
Glede Corone škoda besed, približno tako kot bi vsako leto govoril o gripi.

Avto se lahko vžge zaradi nešteto razlogov.
Kolegu je Xsara vts začela goreti pri meni na dvorišču, speljal je, avto je ugasnil, začne smrdeti in ko sva odprla pokrov motorja je že gorela inštalacija. Odklopila sva akumulator, pogasila začetni ogenj, jaz sem mu potem zamenjal kpl inštalacijo motorja in se še danes vozi okoli. Avto je takrat bil star 15 let in imel je okoli 220000km, vžgalo se je zato, ker se je inštalacija drgnila ob menjalnik in tega se žel ni opazilo, čeprav je bil avto večino časa servisiran na enem najboljših servisov v Sloveniji.

Pri hdi motorju je v skupnem vodu goriva, pritiska več kot dovolj da ob utrujenosti ali napake v materialu ob puščanju (če poči cev) pride do velikih količin goriva, ki potem brizga okoli, če imaš srečo lahko brizga proti turbini, ki je sigurno najbolj vroč del motorja in se potem vžge.

Hočem povedati to, da ste se določeni "obesili" na ta vpoklic kot da je to RAZLOG, da se je vžgal omenjeni C5  na vrhniškem klancu, kot da je to edini razlog zaradi katerega se sploh lahko vžge C5, to da imajo ti avtomobili sedaj po 150000km in več pa nikomur nič.
Ko sem imel C8 in nisem imel kasko zavarovanja sem imel notri gasilni aparat, gasilni aparat sem pustil v avtu, ko sem ga prodal, novega nisem kupil in avtomobile po tem sem večinoma imel kasko zavarovane.
Avte popravljam sam garantiram tudi, da vsak moj avto lahko peljem na katerikoli servis in če najde eno mehansko stvar katero je potrebno zamenjati (da ni dobra) mu avto podarim. Avto je treba tudi poslušati kdaj tudi vohati, ko se voziš pa lahko že sam marsikatero neugodno situacijo preprečiš.

O skupini PSA pa tako, vsi ki me osebno poznajo vedo, da nisem goreči zagovornik ali pristaš omenjene skupine, z določenimi motorji in nekaterimi drugimi napakami ga absolutno lomijo, ampak vam garantiram, da je pri drugih znamkah tudi tako (mogoče celo pri večini), poznam nekaj mehanikov, ki popravljajo vse znamke in imajo marsikaj zanimivega za povedati.
Lahko vam naštejem ogromno CITROEN avtomobilov, ki imajo po 400, 500 in 600000km brez kakršnih koli večjih popravil, medtem, ko vem za primere 1.2 turbo, kjer menjajo motorje pri 60000km.

Jaz vem, da bom še kar nekaj časa vozil nekaj od te znamke, potem bomo pa videli kako in kaj.

Glede čudnosti, jaz osebno hidravliko sovražim, C6 mi je grd ko smrt in ga v življenju ne bi imel, medtem ko drugi padejo v ekstazo samo, ko ga vidijo.
V tem primeru smo verjetno vsi čudni.

Prosurfer

Lepo si to napisal, cenim argumentirana in jasno izražena mnenja, vsekakor pa cenim strokovnjake, kamor te po vseh merilih in informacijah lahko uvrščamo (s tem smo si na forumu zagotovo enotni).
Seveda najbrž nismo čudni, smo pa različni in po svoje posebni in prav je tako.
Da pa so Britanci čudni (je kar pravi izraz), pa je itak jasno. Da bi za 10 dolarjev dobil kvalitetno meso, kaj šele ljubezen, je itak nemogoče. Ampak vsakemu svoje. ;)

gule

Ne vem, če sem že napisal, bom spet. Eni tukaj vse znajo in se vseh zadev lotijo, ko pa kaj crkne, ali zgori, je pa kriv Citroen. Me to spominja na tisto zgodbo, ko so partizani osvobodili Bled in Bohinj, pa so se Èrnogorci vtapljali v jezerih, ko so videli kako domačini plavajo...

Poštar

Ne vidim razloga zakaj se ne bi verjelo pojasnilu službe za stike z javnostjo ali pooblaščeni servisni mreži. Nekaj takega si nihče ne bi upal tajiti, poleg tega, število vozil z napako generalno ne more biti prav visoko, če je bilo v Angliji vpoklicanih 30 vozil. Morda je bil tu vzrok kje drugje ali pa avto iz uvoza.

Kar se vžiga tiče je bilo tudi pri drugih znamka in modelih kar nekaj vpoklicev. Opel  je že tak primer. Kolegu je zagorela lani insignia 2.cdti automatik, na srečo so zatrli petelina preden se je ogenj razširil.

Dokler si prvi lastnik in deležen pisnega vpoklica še gre, a kaj, ko kupiš rabljen avto in ne veš, da je karkoli narobe z njim. Leta 2005 sem kupil novega Nissana, leta 2013 dobil pisni poziv naj se nemudoma zglasim na servisu. Napaka: Matica volanskega obroča privita z napačnim momentom kar ima lahko za posledico, da se volanski obroč sname med vožnjo! Vse vredu, če ne bi avta leta 2006 dal staro za novo in kupil povsem nov model, ki je prišel na trg. Po tej mreži obveščanja sedanji lastnik nikoli ne bi izvedel, da je z avtom karkoli narobe in morda bi ga lahko stalo življenja ali koga drugega. Ni šlo za majhno številko, po vsem svetu je bilo vpoklicanih 841.000 vozil. V takem primeru je odločitev prejemnika poziva kot prvega lastnika o katerem imajo podatke kako bo ravnal in verjetno marsikdo vrže poziv v smeti in pozabi. Sam sem takoj klical na Renault- Nissan in pojasnil, da je bil avto po vsega letu dni lastništva prodan drugi osebi, s strani enega izmed njihovih servisov. Po nekaj dneh sem od tam dobil klic in zahvalo, so posredovali in obvestili kupca, ki je bi na srečo še vedno lastnik.

Gox

Cena je ugodna ... če rabiš kak karoserijski del, si hitro na tej cifri...

andraž

Verjetno ni šel na vpoklic, ko so ga poklicali.

fifk

Niso priznali vpoklica.. Predrago za tovarno.. 😂😂😂

garac

Je vozil pod kozolec dol v Monaku.. revščina itak, pa kot sta ze rekla...fabrika ni vpoklicala, prasci eni...zdaj pa imajo vsi namesto desnega sedeza hasilni aparat
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Prosurfer

Verjetno so že začeli zbirati zamaške...