Goreči C5

Začel/a premza, Februar 02, 2020, 05:43:12 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

ModelJT

Za kaj so pa pol oni tle za okras.
[SIGPIC][/SIGPIC]

andraž

Neko funkcijo že morajo imeti.

Prosurfer

Dopolnjujem informacijo:
RESNI pooblaščeni servis sporoča, da nimajo nobene informacije o morebitnem vpoklicu, povezanem s tem opozorilom RAPEX.

Po napotku RESNEGA pooblaščenega servisa sem isto vprašal še na Citroen Slovenija (še čakam na odgovor), ampak kot pravi premza, oni nimajo pojma...

Se bomo vrteli v krogu?

premza

Okoli se vozimo z avti, ki lahko kadarkoli zagorijo. Oni pa tega 6 let sploh ne povejo, ko se pa sami dokopljemo do te informacije, se pa francoze delajo.

Zdaj mi je jasno od kje rek "se delati francoza". :take_picture:

gule

Zdaj pa Corona virus...tudi tukaj. Oziroma panika zaradi C5, ki je zagorel zaradi pozabljene cote pod havbo...

garac

Kaj drugi avti pa ne zagorijo?  Prvic slisim, da se je vnel C5, vcasih se je to zgodilo kakemu xm pa ni bilo nobene hude panike zato
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Prosurfer

Pa dobro - dokler so zagorele druge znamke in drugi tipi avtov, si pač misliš, pa kake vnetljive avte eni vozijo oz. le zakaj ne menjajo za Citroena.

Ko pa zagori C5, pa ni več heca... ;)
Moram preveriti, če je gasilnik še stand-by.

fifk

Ni potrebne panike, če se pa zgodi, pa pač se, lahko se kateri koli znamki..

premza

Modeli s HDI motorjem narejeni med januarjem 2012 in majem 2013 so bili decembra 2013 vpoklicani na servis zaradi nevarnosti požara. Gre za napako na visokotlačnih vodih goriva. Slovenski uvoznik in serviserji o tem ne vejo nič.
Še ko jim pokažeš original Citroenov dokument o kritičnem varnostnem vpoklicu, se delajo francoza.

V tem primeru izjava, da se avti pač vžgejo in da tu Citroeni niso nobena izjema, res ni na mestu.

Prosurfer

Moj C5 je ravno izdelan v tem obdobju, tako da bom od zdaj naprej z desno roko namesto kolena med vožnjo na sovoznikovem sedežu otipaval gasilnik na prah... :)

Prosurfer

Ko sem kmalu po nakupu C5 III skušal pri Citroen Slovenija reklamirati izmikajoč in skrajno neprofesionalen odziv na mojo reklamacijo avta pri prodajalcu avta (AVTO MERKUR - sploh ni čudno, da so šli v konkurz), je Citroen Slovenija dejansko pokazal, da obstaja bolj za okras oz. da imajo najbrž edino funkcijo, da zagovarjajo napačna ravnanja prodajalca (vrana vrani...).
Takrat vidiš, kako so garancije in varstvo potrošnikov zelo relativna stvar (tudi TIRS je dvignil roke, češ da niso pristojni in da lahko to rešujem na sodišču - kot da se da tam kaj rešiti, ko je škoda že narejena).
Pa ravno TIRS toliko poudarja pomen sistema RAPEX, pravega efekta pa ni.

Ironija pa je, da je eden od razlogov, zakaj imam raje dizle kot bencinarje, da je diz. gorivo manj vnetljivo in da je topogledno najbrž malo manj verjetnosti, da kaj zagori...

Tiki

Brez panike, BMWji so precej dražji, pa se vžigajo kot za stavo!
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

andraž

Kateri servis si pa vprašal?

gregor

Mogoče bi pa bilo smiselno povprašat o vpoklicu na kakšnem servisu preko meje?
A nam ne obljubljajo nekega sistema, da avto tehnicnega ne bo naredil, ce se ne bo odzval na vpoklic?
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

Poštar

Obljubljajo, ampak to bo veljalo za primere od datuma sprejema, za nazaj pa ne.