Goreči C5

Začel/a premza, Februar 02, 2020, 05:43:12 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Prosurfer

Citat od: andraž;263209Kateri servis si pa vprašal?

Avto Center Jerovšek d.o.o.

garac

Ja najbrz vpokilc za zgoljufans vag group
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Prosurfer

Danes prejet odgovor s strani Citroen Slovenija, ki kaže na to, da sistem ne deluje oz. da ni jasno, kdo naj bi kaj vedel o vpoklicih (ali pa je RAPEX namenjen samemu sebi):

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Spoštovani,

zahvaljujemo se vam za vprašanje, ki ste ga naslovili na pisarno generalnega uvoznika vozil Znamke Citroen v Sloveniji.

Sporočamo vam, da Znamka Citroen v Sloveniji vse aktivnosti izvaja preko pooblaščenih prodajalcev in serviserjev (koncesij), zato so le-ti pravi naslov za tovrstne informacije. Pooblaščeni prodajalci in serviserji imajo namreč vsa pooblastila in kompetence, kot tudi na voljo vso potrebno orodje in metodologije, oziroma morebitno tehnično pomoč   koordiniranje.

Skladno z navedenim vas vljudno prosimo, da kontaktirate predstavnike vašega izbranega pooblaščenega servisa Citroen, kjer vam bodo nudili odgovor na vaše vprašanje, oziroma vsa potrebna dodatna pojasnila oziroma informacije.

https://www.citroen.si/citroen-in-vi/prodajna-mesta-citroen.html

Lep pozdrav,

Nina Selan
Služba za stike s strankami
C Automobil Import d.o.o.

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

premza

Jaz sem dobil podoben odgovor. Najbrž se tale Nina zdaj sprašuje: "Kaj za vraga so vsi zapeli za ta 6 let star vpoklic".

Isto sem vprašal še francoskega zastopnika. Pa glej ga hudiča mi je spet Nina odgovorila. Zgleda, da se me po VINu locirali nazaj v Slovenijo.

Sem pa sedaj Nini tudi že sporočil, da na servisu prav tako nič ne vejo. Èakam odgovor.

Prosurfer

Nino je zanimalo še ime poobl. servisa, na katerega sem posredoval vprašanje.
Zdaj verjetno procesirajo podatke...

Èe ne bo pravega odziva, bom vprašal še na TIRS, čemu je namenjen RAPEX in zakaj ne deluje, ko gre za resne napake (kar nevarnost požara nedvomno je).

garac

Fantje, če bi vpoklic bil in če bi vozili avte na uradni servis, bi vam to poštimali. Moj kolega je lani peljal na vpoklic 15 let star C1. Nobenih problemov.
Avti se vžgejo, tudi porscheji in ferarriji, a noben ne zganja takšne panike, kot ste jo zagnali za te C5
[SIGPIC][/SIGPIC]  

premza

Mojemu so še žarnice in brisalce menjali zgolj na uradnem servisu. Vpoklic je (oz. naj bi) bil pol leta po nakupu. Pa ga ni bilo, vsaj v servisni dokumentaciji ni nič zabeleženo.
Èe pa so kar na rednem servisu napako odpravili pa tega nikomur omenili oz. nikamor zabeležili pa... no ja, ne verjamem oz. ne zaupam, sploh po zadnjih informacijah, ko o tem nihče nič ne ve, niti pri zastopniku, niti na servisu.

Prosurfer

Nina je sporočila dokončno informacijo (torej lahko zdaj mirno spim oz. vozim, kot da bo 100 let mir, hkrati pa z desnico med vožnjo glancam ventil na gasilniku (kot da bo ju3 vojna oz. zagorelo)...verjetno se eni še spomnite podobnih napotkov Starega): ;)

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Spoštovani,

zadevo smo skupaj s predstavniki vašega izbranega pooblaščenega servisa pregledali in na podlagi nam razpoložljive dokumentacije proizvajalca, za vaše vozilo ni razpisana nobena nova akcija vpoklica.

Akcije vpoklicev lansira vedno in izključno samo proizvajalec vozil Citroen in služijo preventivnim pregledom vozila oziroma zamenjavi točno določenih delov vozila, nadgradnjam programske opreme in ostalo, kar pač pritiče posameznemu vpoklicu.

Proizvajalec točno določi serijo vozil na katerih se bo posamezna akcija izvedela, in sicer vedno določi vozila po št. šasije. Zatem predpiše metodo obveščanja lastnikov vozil, ki so vključena v obravnavno, obveščanje lastnikov vozil pa opravi pooblaščeni prodajalec Citroen, ki je vozilo prodal kot novo prvemu kupcu (lastniku). V primeru, da je v času življenjske dobe vozila bilo več lastnikov, ne glede ali je bila sprememba lastništva javljena uvozniku oz. pooblaščenemu prodajalcu, lahko vsak aktualni lastnik vozila pridobi informacijo o morebitnih razpisanih akcijah na katerem koli pooblaščenem servisu Citroen. Proizvajalec namreč o razpisanih akcijah vpoklica pooblaščene serviserje seznanja preko Citroenovega sistema.

Èe povzamemo, vaše vozilo ne spada v nobeno serijo vozil, ki bi imela razpisano in neizvedno karkršno koli akcijo vpoklica. V kolikor bi opozorilo št. A12/1985/13 veljalo tudi za vaše vozilo, bi pooblaščeni serviser to zaznal v Citroenovem sistemu.

S spoštljivimi pozdravi,

Nina Selan
Služba za stike s strankami
C Automobil Import d.o.o.

andraž

Zdaj bosta spanje in vožnja mirna.

Prosurfer

Ja, drži, tako kot sta bila do zdaj (za Nino sicer ne vem...). ;)

premza

Vprašaj katere serije je zajemal vpiklic  A12/1985/13. Ker če vejo da tvoja ni, morajo točno vedet katete so.

Stavim da bo odgovor zanimiv in popolnoma neuporaben. :take_picture:

Vlado333

Fantje, samo to bom povedal. Pretiravate približno tako, kot pretirava britanski turist v Bangkoku.
Vsak dan se vžge kar nekaj avtov pa nikomur nič, zagori en c5 in je takoj večdnevna debata, klici na servise in pisanje pisem na Citroen.
Samo jaz vidim nekaj čudnega v tem?

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  

Prosurfer

Za britanskega turista v Bangkoku ne vem, če, s čim in koliko pretirava. Èe mu kdo tam na silo odstrani ledvice, se načeloma ne izve, zato nikogar ne gane.
Dokler kosi Corona (pa to ne mehiško pivo) po drugi celini, tudi nikogar pri nas preveč ne briga, ko bo pa začela v sosednji vasi, pa bomo vsi panični (čeprav morda po nepotrebnem).
Približno podobno je pri avtih - dokler gorijo BMW-ji in druga jajca in to daleč od nas, se pač dogaja (koga briga), ko pa se vžge C5 (četudi en sam) in ko v opozorilu RAPEX vidiš svojo serijo avta (glede na datum proizvodnje), pa si težko čisto ravnodušen in brezbrižen, sploh ker veš, da je lahko Citroen poln presenečenj.
Potem pa še taki odgovori s strani Citroen Slovenija, ko ne veš, če se mislijo resno ali pa kaj tajijo. Nekega posebnega zaupanja itak ne uživajo v javnosti, tudi zato pa gre počasi s to znamko dol.
Je res nekaj čudnega v tem, se strinjam, tako kot smo čudni ljudje, vsak po svoje in vsi skupaj. Merila glede čudnosti pa so itak subjektivna, da bi se pa človek sekiral za to, pa nima smisla. :)

gregor

No, sicer pa sploh ne vemo, zakaj je zagorel.
Ali je lastnik/mehanik pozabil cunjo v motornem prostoru, ali so glodalci zglodali kakšne kable, ali je morda bila nestrokovno vgrajena napeljava za priklop ali morda kakšen ojačevalec za muziko.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio