Letne pnevmatike

Začel/a ribcek, November 16, 2019, 04:22:07 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

ribcek

Sedanje letne pnevmatike so oddelale svoje, spomladi kupujem nove, zanima me s katero znamko pnevmatik ste (bili) najbolj zadovoljni oz se berlingu še najbolj prilegajo za vožnjo. Gledam tudi finančno, tako, da kakšen Dunlop, GY (mogoče) odpadeta.

Nekaj iz mojega izbora za dim 215/55/R16:

Premium:
Hankook (Ventus prime 3 K125)
Mid range:
Nexen  (N Blue HD)
                Nokian (WetProof)
                Uniroyal (Rainexpert3)

gule

Eni imajo radi Thomy, drugi Zvijezdo, tretji Dijamant...tako je tudi z gumami.

ribcek

Gule, govoriva o gumah ali pnevmatikah?

gule

Isto stanje, drugo pakovanje. Ne ti mene davit z nazivi, ko govorim 16 jezikov...in 29 kašljam...

zlikovski

Jaz sem spomladi kupil RotallaSetula 205/55/17 za 55€ nove po kosu (ne obnovljene) pozitivno presenečen, naslednjič nabavim isto.

gs nautica

Ne nabavljaj Nexen N'Blue, nabavi Nexen N'Fera!! Obvezno XL.

gule

Zakaj kupujete te Prc zadeve? Rajši protekt? Bog te mazo. Za avto 20.000 EUR, potem, pa šparanje na gumah. Ludi narod.

ribcek

Citat od: gs nautica;260783Ne nabavljaj Nexen N'Blue, nabavi Nexen N'Fera!! Obvezno XL.

Zakaj Nfera? In še posebej, zakaj ojačane? Homologirano imam 93H.

andraž

Ker so po testih in dejansko boljše. Nekaterim pobira robove na gumi, če je ta v tovarniško predpisani nosilnosti, zato predlog xl.

ribcek

OK, vem, da je nexen v večjih dimenzijah oz za športne in premium avte odlična.

Pri xl se pozna malenkost na porabi ter glasnosti?

ModelJT

Nexen N'blue HD Plus sem imel na 106ki in so se zelo dobro obnesle tako po mokrem kot po suhem. Je pa to dosti mehka guma in jo malo hitreje pobere kot kake druge, pa tudi v ovinkih to mehkobo bočnic občutiš.
Uniroyal rainexpert 3 sem tudi imel na 106ki, ko sem jo kupil in bi rekel da je boljša kot pa Nexen kar se tiče bočnic, ker so trše. Med tema dvema bi osebno raje izbral Uniroyal če se misliš kaj bolj po ovinkih tiščat. Drugače sta pa tam tam.

Oboje so bile pa dimenzije 175/60 R14.

Nexen sem zdaj na novo kupil tudi za Xantio (205/60 R15) pa ni nobenih pripomb razen tega kar sem gor napisal, Uniroyal imam pa čisto nove za drugo sezono za 205 (175/60 R14) samo so Rainsport 3 baje malo boljša po testih kot rainexpert bom videl drugo leto.
[SIGPIC][/SIGPIC]

gs nautica

Citat od: gule;260784Zakaj kupujete te Prc zadeve? Rajši protekt? Bog te mazo. Za avto 20.000 EUR, potem, pa šparanje na gumah. Ludi narod.

Kaj je Prc?

Kaj pa ti kupujes za najboljsi avto a.k.a Dacia, Nissan in podobno?

andraž

gs nautica

Moje razmisljanje. Imam raje vsake 2 sezoni novo letno Nexen, kot na 5 let nove Michelinke.
Imam zimske Michelinke, super guma. Ampak ni toliko boljsa kolikor je drazja.

gs nautica

Nexen je na veliko avtomobilih tudi ze prva vgradnja iz tovarne.