Letne pnevmatike

Začel/a ribcek, November 16, 2019, 04:22:07 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

andraž

Èe zdrži Nexen 2 zimi, Michelin pa 4, je potem slednji v bistvu cenejši.

gs nautica

Kako pa se michelinka obnasa 4 sezono?

andraž

Alpine 4 je na snegu držala malo manj kot 2 leti prej, ni pa bila vožnja po snegu v hrib ali navzdol neko vprašanje. Na mokrem in suhem brez težav. Ko je ostala po štirih sezonah pri vulkanizrju, je imela še 3 mm profila.
V tem času s temi gumami prevozil cca. 40000 km.

gule

Kupujem preverjene znamke kot so: G.Year, Michelin, Hankook, Uniroyal, Sava, Tigar, Kleber ipd. Za kakšen starodobnik, bi verjetno kupil te Linglong in podobne Prc.

gs nautica

Vsakemu svoje. Imam zimske Michelin Alpin 6, sedaj bo druga sezona. Bomo videli kako se bo obneslo. Poleti pa imam Nexen, top. Me ni razocarala. Ni prva Nexen.

Sava Eskimo S3 je se posebno dobra v dezju ha ha. Kot da bi delal samomor.

ribcek

Pst, tema je o letnih pnevmatikah.

Xandrej

Daj zaprite te teme o gumah že enkrat dol... pa se ono o fracijah pa bo mir...

zlomjo

Citat od: gule;260811Kupujem preverjene znamke kot so: G.Year, Michelin, Hankook, Uniroyal, Sava, Tigar, Kleber ipd. Za kakšen starodobnik, bi verjetno kupil te Linglong in podobne Prc.

Jaz bom pa mojemu enkrat kupil ZX 135 15

Romzi

Citat od: gule;260811Kupujem preverjene znamke kot so: G.Year, Michelin, Hankook, Uniroyal, Sava, Tigar, Kleber ipd. Za kakšen starodobnik, bi verjetno kupil te Linglong in podobne Prc.
Nexen so korejske, ravno tako kot Kumho ali Hankook, možno je da si tudi zgornje napisal na korejskem mobilniku. :emot112:
Nexen so že nekaj časa preverjena zadeva, za N8000 ki sem jih imel na cepetki pa lahko rečem da niso dobre ampak odlične. In tudi te ti zdržijo nekje 50.000 km.
Mimogrede, tudi premium gume niso za večno:
https://www.zurnal24.si/avto/resnica-o-gumah-za-vse-nejeverne-tomaze-gume-pnevmatike-obraba-dezen-profil-obraba-pravilnik-obvezen-335199
oz. originalni članek:
https://www.autobild.de/artikel/reifen-profiltiefe-15712317.html

dexterboy

Jebote... lud narod, majke mi.
Guma je ÈEVELJ avtomobila !!!
Zakaj, ko sebi kupujete obutev, ne nabavite čunga lunga made in kina iz lidla za 15,99 evrov? Ko se ve, da je vse skup en sam plastik fantastik!

Podoben vzorec vidim tudi pri telefonih; zverina za 700+ ojrov, pol pa nima desetaka za zaščitno steklo... Pi..a, skrajni čas, da trešči un meteorit v Zemljo...
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

gule

Vidim da je tudi Dacia vmes, zdaj verjamem da so dobre. Xsandrej to ti pa moram dati za prav, teme o pnevmatikah so res prežvečene 1000 krat. Dacio pa ne diraj.

mirchi

Dacia je ko dixi. Je fajn ko si not,sploh ko je sila. Nerodno ti je edino ko not al pa ven stopiš.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

Romzi

Saj se vsi lahko norca delamo, samo če bodo tako nadaljevali kot delajo do zdaj, bo 1x prišel dan ko te bo bolj verjetno sram stopiti iz PSA vozila koz iz Dacie.
Hyundai/Kia sta bila tudi pred  leti sinonim za klošarska kola, samo so ti časi že mimo.
Mimogrede: baje če imaš na dvorišču pred bajto koze in (ali) citroena, je to znak revščine :Hammer3:

gule

Trenutno stanje: limuzine ni, namesto nje je kvazi terenec z 2wd, kompakt je Cactus, ki nima obratomer niti se zadnja stekla lahko spustijo, drugače je še kar ok, samo 4 cil.bencinarja nima. Od pametnih avtov tu je še C3, ki je res posrečen, edino ventilacija je na touch tako, da je kar kruto. Pa ekran še ne pomeni, da je navigacija, a ne, to se dodatno kasira  .Imamo še Berlingo, ki je res super, samo cena je malo prenavita. To je to...aha še C4 ex Picasso. Jumper je itak Fiat, pa Jumpy Toyota...pa C1, ki ga nihče več ne kupuje, ker stane kot C3, a ja C1 je tudi Toyota. To je sav jad i čemer...

Pa saj bi še pisal, a sem na mobilniku in mi se ne da...