Letne pnevmatike

Začel/a ribcek, November 16, 2019, 04:22:07 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

gero

Ni potrebe da nova guma odlezi pol leta v skladišču. Sodobne gume so namreč tudi kemično obdelane in umetno starane. Ko jo kupiš jo lahko takoj montiras. Lušči  se pa lahko iz drugih razlogov. Ena od težav je lahko premehka karkasa za določen tip avtomobila. Teža, moč in podvozje se ne ujema z lastnostmi gume. O tem sem pisal že prejsnjic. Drugi zelo pogost razlog za luščenje oz. trganje profila pa je pogosta vožnja v hrib, z ovinki ter izredno grobo cesto oz. potjo, predvsem betonske ceste ali kombinacija asfalt-beton.

hladilnik

Jah no potem ne mores reci, da so pripravljene, ce se moras izogibat ovinkom, hribom in predvsem betonskim cestam ali cestam v kombinaciji asfalt-beton. Potem napises v navodila za uporabo, da jih imas lahko do vrtca ali trgovine in nazaj pod pogojem, da ne presezes 30kmh v ovinkih.

CEPETKO

Samajamagumifuč japonske danes menjavam.
Citroen - kreative tehnoloži.

CEPETKO

Pranje in nato karantena.

lugr78

Bolje bo če bodo ležale
R4;R4;Plymouth Sundance 2.3;C BX 1.5;Alfa 33;C BX 1.6;F punto 1.2;F punto 1.2 16v;O Omega 2.0;C BX 1.6,Toyota Camry 3.0;C ZX 1.8;Kia Clarus 1.8;C 2CV;P 307 break 1.6;P Partner 1.8;C XM 3.0;C Xantia break 2.0;C C5 I break; C Xantia 1.8 16v;P 607 2.0 ; C6 2.7 ;O Insignia; C 5 III T; DS5 2.0, P508 RXH

lugr78

Bolje bo če bodo ležale a je slika tako obrnjena ?
R4;R4;Plymouth Sundance 2.3;C BX 1.5;Alfa 33;C BX 1.6;F punto 1.2;F punto 1.2 16v;O Omega 2.0;C BX 1.6,Toyota Camry 3.0;C ZX 1.8;Kia Clarus 1.8;C 2CV;P 307 break 1.6;P Partner 1.8;C XM 3.0;C Xantia break 2.0;C C5 I break; C Xantia 1.8 16v;P 607 2.0 ; C6 2.7 ;O Insignia; C 5 III T; DS5 2.0, P508 RXH

CEPETKO

So pokonci, slike so obrnjene.

tomko030

Ko je že lih govora o menjavi...imam Rifterja, situacija je taka kot je, pnevmatike bom zamenjal na domačem dvorišču...
ima kdo kakšno sliko, kam se točno podstavi dvigalko, sicer sem gledal navodila, da se zatakne v izpraznitev na zapertlanem robu, samo to meni ni ravno fajn. Ima kdo še kakšno drugo idejo, mesto za postavitev dvigalke?

zlikovski

Jaz avto če se le da dvigam na premi, kje je debelo železo in to čimbolj proti gumi, katero bom menjal, ne na sredini avta. Pragov se izogibam, jih malo poškoduješ, opraskaš barvo in potem se za par let sprašuješ zakaj rjavijo pragi,... (ogromno jih dviguje na pragu kjer je ojačan uhelj) ampak jaz se tega izogibam, ker so na tem ojačanem delu zvarjeni ponavadi tri pločevine od blatnika, praga in podna odvisno od rešitve in konstrukcije, in ta del poškoduješ, se not potegne vlaga ob dežju, sol,.... in ti od znotraj navzven začne rjavet.

ribcek

Citat od: kstoner;264431Sem potem vzel Hankook Ventus Prime 3 pa da vidmo.

Kako si zadovoljen z gumami, najbrž še ni toliko prevoženih za kej reči...

kstoner

zaenkrat vse ok! dober oprijem na suhi in mokri cesti.