Letne pnevmatike

Začel/a ribcek, November 16, 2019, 04:22:07 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

gs nautica

Imam 16 col na c5 II, enaka dimenzija. Ima zaščitni rob če vzameš XL-če se ne motim.

kstoner

Sem potem vzel Hankook Ventus Prime 3 pa da vidmo.

ribcek

Citat od: kstoner;264431Sem potem vzel Hankook Ventus Prime 3 pa da vidmo.

Si jih že montiral, mnenje? Kje si jih nabavil?

kstoner

Nisem, korona me je prehitela.

Vzel sem jih na Gumax.si, DOT 0620, narejene na madžarskem.
Zanimivo mi je to, da so identične gume narejene na kitajskem, 5€ dražje !?

zlikovski

Evo Rotalo v petek stestiro v izrednih razmerah, mi srna skočila pred avto, guma prav zalimala na cesto, odzadaj vozeči mi skoraj nasedel v avto.
Srna preživela, avto tudi. in se nisem peljal glih počasi cca 110 regionalna cesta.

dvorjan

Citat od: kstoner;264589Zanimivo mi je to, da so identične gume narejene na kitajskem, 5€ dražje !?

No, je pa le Kitajska kak kilometer dlje od Lentija. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

kstoner

To mi je jasno, katera fabrika je bolj oddaljana.

Ampak ponavadi so stvari MADE IN CHINA cenejše od MADE IN EU.
OK, se ne spoznam, tako da ne bom pametoval.

zlikovski

Kolko fabrik pa je na svetu da prouzvajajo gume? mogoče enih par, priznanih firm, ostalo pa je večinoma CE.
Ista fabrika lahko dela primer michelin ali pa laufen, pač delajo neko serijo, potem pa drugo. Potem pa pride razlika v materialu, profilu,....

Naša firma dela za Maserati, Wv, mercedes, porsche,..... pa potem damo gor žig in državo proizvodnje, tolko o made in Germany,......
Izdeljki so večinoma v nekaj desetinah centov tu pa tam nekaj evrov, v tgovini pa vemo kakšne so cene, zato lahko imajo te tovarne miljardne dobičke in kapital,....

ribcek

Citat od: kstoner;264589Nisem, korona me je prehitela.

Vzel sem jih na Gumax.si, DOT 0620, narejene na madžarskem.
Zanimivo mi je to, da so identične gume narejene na kitajskem, 5€ dražje !?

Zanimivo! Mislil sem, da imajo samo kitajsko robo, vsaj tako so zatrjevali. Sicer si pa mislil DOT 0619

kstoner

nič se nisem zmotil, piše 0620 !!

Nasplošno sem z gumax-om zelo zadovoljen. Naročil sem že 5 kompletov,...nikoli nobega problema, oz nikoli nisem dobil kakšnih starih zalog.

Čojko

Gume morajo vsaj pol leta odležat v primernem skladišču.

Jaz sem tako dva kompleta svežih Dunlopk prehitro vrgel v smeti - so se začele luuščit.

ribcek

Citat od: kstoner;264601nič se nisem zmotil, piše 0620 !!

Nasplošno sem z gumax-om zelo zadovoljen. Naročil sem že 5 kompletov,...nikoli nobega problema, oz nikoli nisem dobil kakšnih starih zalog.

OK, moja pomota. Frišne pa so ja.

ribcek

Citat od: Èojko;264605Gume morajo vsaj pol leta odležat v primernem skladišču.

Resnica. Vendar, ljudje bi radi, da jim praktično iz proizvodne linije pade direkt v prtljažnik.

kstoner

ja šit, a pol jih moram reklamirat?

ribcek

Citat od: kstoner;264608ja šit, a pol jih moram reklamirat?

MA ne sekiraj se, samo piči in poročaj.