katerega izbrati

Začel/a zlikovski, Oktober 26, 2019, 12:00:54 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Xandrej

Vsa možna oprema pa MEMORI sedži buahahhahha Pa Š pa È tudi nima na računalniku...

Citroenovc

Citat od: Vlado333;260354Saj vem, da smo si ljudje razlicni, ampak JAZ imam avto zato, da ga vozim in mehansko ga imam vedno v top stanju, praske katere podedujem ob nakupu ali se kaksna pojavi v casu mojega lastnistva pa nikoli kljub polnemu kasku ne popravljam.

Sva že 2. K sreči nisi sam :)
OK

LP
Primož

premza

Med lastništvom ne barvaš, barvaš pa tik preden avto prodaš, ker itak časti zavarovalnica. Tega je veliko. In tako imaš avte s 300.000km brez ene najmanjše pikice. Še sprednjo šipo ljudje zamenjajo.

Ne mislim vaju konkretno, ampak splošno. Tisti, ki avto zamenjajo vsaki dve leti imajo "računico", če avto kupiš in zvoziš do konca, pa se tega ne greš.

Je pa s tem povezanih mnogo "malih" zavarovalniških goljufij, zato je zavarovanje parkirišča in stekel nesorazmerno drago.
Zavarovalnice so pač dvignile ceno, namesto da se za 500€ po sodiščih vlačijo s temi goljufi.

Prosurfer

Èe ima ta vso možno opremo, potem ima moj C5 zraven vse možne tudi vso nemožno... ;)

andraž

Si pač kupil special edition.

Kaj vse pišejo prodajalci. Verjetno jim zmanjka IQ-ja ali pa namerno zavajajo. Veliko exclusivov se prodaja, ki to sploh niso in še kaj...

Vlado333

@ zlikovski  ne vem koliko se razumeš v avtomobile, zato ti bom takole napisal kaj dobro poglej jutri pri c5.  Preglej vse 4 vzmetne cilindre, slej ko prej bo kateri izmed njih spustil ampak ti bo prišlo prav pri pogajanju glede cene, če bo slučajno kateri masten.
Èe boš dal avto na dvigalo bo to še toliko lažje, (glede na to, da je tam servis, dvigalo ne more biti problem) poglej, če je kaj mastno na spoju motorja z menjalnikom, rad spusti semering glavne gredi, ki stane 20€, dela je pa ohoho.
Te osnovne stvari, kot so manšete zglobov, stanje diskov in zavor je že tako samoumevno.
Poglej stanje kondenzatorja klime s sprednje strani, 2x sem imel, da je satje razpadlo, nekaj verjetno zaradi kamnov in nekaj zaradi soli.
Pod prostim tekom poslušaj prisotnost ropota, ki ob minimalnem dodajanju plina izgine, če se bo slišalo je krivec za to dušilec vibracij, ki se nahaja na sprednjem mostu, spet ena stvar kot pogajalski as v rokavu.
Na testni vožnji ga pa ne šparat, bodi pozoren kako prestavlja v nižje prestave, še posebej kako iz 5. v 4. prestavo. Ta menjalnik je že tak letnik, da sta 2 največji napaki odpravljeni a previdnost ni nikoli odveč.

In še podatek o porabi, relacija Logatec-Salzburg-Stuttgart-Salzburg-Logatec, po Sloveniji po Ac kjer ni del na cesti 140-160 (odštejmo, ko ti nekdo skoči ven in prehiteva z 110km/h ali manj), Avstrija 130-150, Nemčija je pa zgodba zase, stal sem 40 minut v koloni, se peljal kar dolgo 190-200 na tempomat, parkrat do konca (niti enkrat samkrat ni nihče skočil na prehitevalnega s premajhno hitrostjo) pa je bila na koncu poraba po 1440 prevoženih kilometrih 6,4l. Bilo je tudi kar veliko vožnje po mestu, tako da kar se porabe tiče, si lahko že v naprej zadovoljen.

DejanO

Èe mene vprašate bi vzel jaz Vladota333 zraven ali ga poslal prej v izvidnico, potem pa mirno direktno po avto in brez nervoze.

Vlado333 pa še daleč vstran ni.:BigThumbs:
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

zlikovski

@Vlado333 Hvala za nasvete.
Jutri bom okrog 11:00 tam, če slučajno lahko uletiš, bi bil vesel.

Kondenzator kline se dobro vidi ko se odpre pokrov motorja, ali od sprednje strani, da ni skrit pod kakšno plastično zaščito,...?

Avtomatika pa še nikoli nisem vozil, tak da bo jutri prvič :)

Vlado333

Zal ne upam obljubiti, da bom prisel, v sluzbi imam norisnico, lahko se pa zmenis da ga pripeljes do mene, (brezovica-kozarje) pa ga pogledam.
Glede na to, da ga ze kar nekaj casa prodaja, to ne bi smel biti problem.
Kondenzator pogledas s sprednje strani, skozi odbijac.

zlikovski

@Vlado333, mi pošlješ SMS na mojo številjko 040 886 493, da te pokličem.

bbenedicic

Citat od: Vlado333;260391Na testni vožnji ga pa ne šparat, bodi pozoren kako prestavlja v nižje prestave, še posebej kako iz 5. v 4. prestavo. Ta menjalnik je že tak letnik, da sta 2 največji napaki odpravljeni a previdnost ni nikoli odveč.

@Vlado333, jaz imam letnik 2014 avtomatika, pa mi včasih malo trdo prestavlja ravno iz 5. v 4. - je to kak znan problem? Avto ima 165k, je pa 2.0 HDi 165 konj.

DejanO

kaj novega pri projektu Vrhnika?
Gre C5 2.2 v Prekmurje?
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

zlikovski

Ja je že doma!
Zelo zadovoljen zaenkrat, brez pripomb, avto je top!

Zahvala gre tudi @Vlado333 model je res v zadevi z dušo in telesom!

fifk

Lep avtoček. Veliko varnih in zadovoljnih kilometrov. Vlado je pa itak car!:emot112:

zlikovski