C5 2.0 HDI 165 Exclusive (2013)

Začel/a premza, September 03, 2019, 09:48:12 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

premza

Na zadnji vožnji, po neprekinjenih cca. 250km, se mi je karnaenkrat zresetirala navigacija (centralni display).
Tema in potem ponovni zagon. Predvajal sem si glasbo z USBja (mp3) in imel zagnano navigacijo.

Kak razlog za paniko ali samo še ena od francoskih muh?

braby

Muha...
Meni se je že večkrat to zgodilo...

premza

Po 3 letih sem mu spet nataknil zimske gume.
Mogoče pa letos le naredim kako turo tudi pozimi.

Letne pa sem temeljito opral. Za eno sezono mogoče še bodo.
Ko je bil avto dvignjen, sem mimogrede namazal še zadnji regulator višine.

Mogoče še zanimivost, ki sem jo opazil zdaj, ko imajo letne gume še bolj malo profila...
Pri tlaku 2.7 spredaj in 2.5 zadaj in zmerno vožnjo večinoma po avtocesti, se obrabljajo popolnoma enakomerno, po vsej površini (od roba do roba).

P.S.
16 colske felge in balonaste gume mu pa res ne pašejo.
Se pa zdaj vozim na dvojnih zračnih blazinah.:BigThumbs:

P.P.S.
Še vedno se vozim na gumah, ki sem jih dobil z avtom ob nakupu pred dobrimi 4 leti.

Čojko

V 4 letih si prevozil 17tkm. Voziš tako počasi, da ti pije dobrih 4 litre. Gume na tak način ne obrabljaš skoraj nič. Te Michelinke so za 80.000km take vožnje.

Ko označuješ gume, daj to z notranje strani, ali na kotalni strani - karkasi, da se ne vidi ko premontiraš.

premza

Danes z "novimi"  gumami naredil 400km izlet (do morja in nazaj).
Nič ni treslo, nič odpadlo, samo še malo bolj se gunca... :BigThumbs:

Citat od: Èojko;286073Ko označuješ gume, daj to z notranje strani, ali na kotalni strani - karkasi, da se ne vidi ko premontiraš.

Tole pa ni slaba ideja. Danes sta me dva vprašala: "A si gume zamenjal?".
Primorci pač. Nevajeni tovrstnih opravil.

Čojko

Kako pa gume označuješ? Napišeš tisto lokacijo od kjer snameš (običajno), al tisto na katero naj bi dal naslednjič?

premza

Citat od: Èojko;286123Kako pa gume označuješ? Napišeš tisto lokacijo od kjer snameš (običajno), al tisto na katero naj bi dal naslednjič?

Vedno označim kolo s katerega snamem.
Kam bo šlo, pa se potem odločim ko montiram.
Tokrat npr. so šla kolesa na iste pozicije.

Probam kolobarit tako, da je profila na vseh kolesih podobno.
Kadar gum ne menjem (zimske/letne) pa občasno mehanika prosim da obrne, ko gre iz kakega razloga avto na dvigalo.

Počasi bom itak nehal menjat zimske/letne.
En avto ima ves čas letne, en zimske, na C5 pa pridejo celoletne (ko bodo te za stran - najbrž zaradi starosti).

Mogoče še opomba:
Nikoli ne menjam levo->desno, samo naprej nazaj.
Tako guma, ki je original zmontiramna na levo, vedno ostane na levi in se vedno vrti v isto smer.

premza

Avto bo končno šel na velik servis. Star je 11 let in imam že malo slabo vest. Ampak saj ga pazim. Letos je sicer naredil tri daljše zimske izlete, ampak soli spet ni videl.
Serviser me sprašuje ali naj vgradi original ali katero aftermarket firmo. Kakšen nasvet. Cena mi ne igra vloge, ker se to itak menja na 10 let. Nekak se nagibam k originalu.

Čojko

Jaz sem po nasvetu mojstra dal komplet od INE v C6

Za tvojega pride kit z vodno 110€ na autodocu
https://www.autodoc.si/ina/9885522

zlikovski

Jaz tudi negledam na ceno, vedno rečem naj dajo not dobro robo, pa makar ni original, samo da je preverjeno in da je toto.

andraž

Nisem tako bogat, da bi poceni kupoval. So včasih rekli. Zelo drži.

gregor

Problem je edino v tem, da slaba roba ni nujno poceni.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

premza

Citat od: gregor;286539Problem je edino v tem, da slaba roba ni nujno poceni.

Kak predlog?
Bosch, Continental, Valeo, Mahle... original??

Čojko

Citat od: gregor;286539Problem je edino v tem, da slaba roba ni nujno poceni.

.... oz. da premium znamke niso nujno kvalitetne. :AngelPray:

pubi2cv

Jaz sem v svojega C5 2.2. HDI 200 dal original. Naredil servis na 240.000, kot velevajo navodila. Danes jih ima prek 420.000 in dela ko urca