C5 2.0 HDI 165 Exclusive (2013)

Začel/a premza, September 03, 2019, 09:48:12 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Vlado333

Jaz imam sedaj prvič avto z usnjeno notranjostjo. Usnje je celo tisto ta dražje - napa usnje pa mi poleti ni niti slučajno všeč. Definitivno sem bolj nagnjen k potenju ampak to koliko sem bil ob hudi vročini na teh sedežih moker to ni normalno.  Torej, če bi lahko izbiral bi rajši imel kako alkantaro ali celo tekstil.
Moj prijatelj pa recimo ne kupi avta brez usnjenih sedežev.

premza

Prve Xsare so imele super tekstilne prevleke. Vsaj tiste bolje opremljene. Neverjetno prijetne na otip.

sl1

Usnje je overrated. Blago je boljše. Samo ni pa tolk fancy - težko se hvališ komu da imaš zice iz blaga. :)

dexterboy

khm... ali se vam motorji sploh zavrtijo čez 2.500 vrtljajev?
Sprašujem ker me res zanima ali danes ves folk fura na dveh čukih?
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

premza

Moj mehanik pravi, da se mora vse oprema vsaj enkrat na teden premaknit od ene do druge skrajne točke. Tudi obratomer.

Se probam tega držat :BigThumbs:

Vlado333

Citat od: dexterboy;259626khm... ali se vam motorji sploh zavrtijo čez 2.500 vrtljajev?
Sprašujem ker me res zanima ali danes ves folk fura na dveh čukih?

To misliš zaradi porabe ali ?

Da te malo podražim, 508 z 204 žrebičkov in avtomatikom, povprečje prejšnjega rezervoarja 6,8l/100 (izračunana) in kar hitra vožnja, je pa res, da sem bil večino časa na relaciji Logatec - Ljubljana pa enkrat do Bleda. Ko pa začneš jajcat po  mestu je pa poraba 8 in več.

Prosurfer

Citat od: premza;259628Moj mehanik pravi, da se mora vse oprema vsaj enkrat na teden premaknit od ene do druge skrajne točke. Tudi obratomer.

Se probam tega držat :BigThumbs:

Upam, da to ne velja tudi za sprednji odbijač in airbag... ;)

Prosurfer

Glede usnja na sedežih:
Upam, da ni (preveč) takih, ki bi ga imeli le zato, da bi se hvalili z njim (ker ne vem, zakaj bi se lahko kdo hvalil s sedeži).
Imam že nekaj let usnje na C5 III (ampak je svetlo oz. sivo usnje, ne pa črno, ki je verjetno res neugodno, če je osončeno). Ni prahu, ni pršic, enostavno čiščenje. Verjetno bom v prihodnje želel vedno podobno svetlo usnje (še bolje bi bilo sicer perforirano ali celo ventilirano, če bo na le voljo).  
Ne vem sicer, kako se obnese alkantara, standardnemu tekstilu pa se bom skušal izogibati. Ti serijski sedeži v C5 III so seveda daleč od usnjenih, ki jih je bilo treba doplačati, a v dokaj sprejemljivem znesku.

premza

Citat od: Prosurfer;259635Ti serijski sedeži v C5 III so seveda daleč od usnjenih...

A to sploh ni usnje? Je plastika?

Ker če to ni pravo usnje, potem grejo brez slabe vesti gor kvalitetne tekstilne prevleke.

Prosurfer

Pravo usnje ne gori oz. se ne topi - če lahko poskusiš s plamenom vžigalnika na kakšnem skritem mestu...

dexterboy

Ker če to ni pravo usnje, potem grejo brez slabe vesti gor kvalitetne tekstilne prevleke.[/B]

Ali se je kdo že igral s prevlekami? Na tržišču jih je malo morje, samo katere izbrati?
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

DejanO

Citat od: Prosurfer;259635Glede usnja na sedežih:
Upam, da ni (preveč) takih, ki bi ga imeli le zato, da bi se hvalili z njim (ker ne vem, zakaj bi se lahko kdo hvalil s sedeži).
Imam že nekaj let usnje na C5 III (ampak je svetlo oz. sivo usnje, ne pa črno, ki je verjetno res neugodno, če je osončeno). Ni prahu, ni pršic, enostavno čiščenje. Verjetno bom v prihodnje želel vedno podobno svetlo usnje (še bolje bi bilo sicer perforirano ali celo ventilirano, če bo na le voljo).  
Ne vem sicer, kako se obnese alkantara, standardnemu tekstilu pa se bom skušal izogibati. Ti serijski sedeži v C5 III so seveda daleč od usnjenih, ki jih je bilo treba doplačati, a v dokaj sprejemljivem znesku.

cene leta 2009
usnje 1.400€
napa usnje (na armaturi in na sedežih perforiran izgled, po strupu alkantara,...) z nekaj dodatki 5.100€
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

Xandrej

Je že bila enkrat debata glede usnja in ostalih oblikah oblazinjenja v avtu. Usnje je naravni materijal. Da se kdo poti je normalno saj se tam tudi samo tam sedež vpije vse te tekočine v sebe pa imaš potem lep in čist in dezinficiran sedež ki ima prijeten vonj in sigurno ni glivic in prahu v njem. Usnje se vsake toliko ščisti, namaže pa je... Èe ima sedež še hlajenje potem pa itak svetovno... Seveda pa vsakemu svoje. Sem mislil, da imaš usnje čez celi avto kot sem ga videl le enkrat v življenju v živo kar pomeni komplet usnje tudi amaturka. Bilo pa je v takem temno rjavem odtenku na C5... Sem milsil da imaš to...

Pa ledveni del imaš že tudi strgan na voznikovi strani.

MSrougeZX

Citat od: dexterboy;259640Ker če to ni pravo usnje, potem grejo brez slabe vesti gor kvalitetne tekstilne prevleke.[/B]

Ali se je kdo že igral s prevlekami? Na tržišču jih je malo morje, samo katere izbrati?

Zmagovalna izjava...na original delno usnje bi davali gor prevleke...pa ne ga srat no. In kvalitetne bodo stale 200+ eur. Vozil sem C5 pred 10leti več kot 3 let ravno s tako kombinacijo. Na tako udobne in lepe sedeže tlačit gor prevleke???? Pa tudi če te malo za bedre segreva poleti...Ja pa dajte avto v senco ali pa ohladiti klimo na ful par minut, samo prevleke pa res ne. Ker mislim, da ni nobenega lastnika C5 v EU pa niti širše, ki bi kaj takega naredil.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Zeko124

Na marsičem sem sedel, v marsičem sem se peljal, ampak zame ni boljšega od XMovih sivih velur sedežev :emot112:.

Enkrat je bila že debata na to temo, da nam danes pod usnje prodajajo kvečjemu kak malo boljši skaj. Seveda ne pričakuješ presežka v materialih v avtu ki je nov stal 25.000€.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si