Rja in odstopanje barve na drsnih vratih

Začel/a špik, September 02, 2019, 02:27:47 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

gs nautica

Citat od: špik;258363Gorenjska.

Več soli ja. Kakšne veze ima to? Verjetno bi prej pleh cvetel.

Redno pranje vozila.

Kaj naj bi jaz mazal?

Kak ces.

Kjer je poskodba, tam cveti. Ce ne more do pleha. Ni cvetenja.

Ni za vse vedno kriva tovarna in citroen :BigThumbs:

Lahko bi mazal, verjetno nisi. Lahko bi tudi na servisu, a verjetno niso. Zakaj? Vprasaj sebe in servis.

gero

...zanimiva gniloba na berlingotu...moje mnenje je da to ni posledica slabega materiala temveč posledica slabega vzdrževanja oziroma nevzdrževanja...prepričan sem da vozilo ni bilo redno čiščeno, prano , podvozje ni bilo redno prano , vozilo ni bilo redno podmazovano ,  da majhne poškodbe ( iz katerih se razvije gniloba ) niso bile takoj sanirane, da je bilo vozilo več ali manj zanemarjeno...vozilo mora vzdrževati tako lastnik, gospodar kakor tudi servis (če ga gospodar vozi redno na servis )...to pišem kot bivši lastnik berlingota...kupil sem rabljenega, ga imel 12 let ter ga v starosti 18 let lani prodal...prilagam slike berlingota starega 18 let z cca 220.000 km,,,vožen tako po dežju , snegu, soli, kakor tudi po močnem soncu...nikoli ni bil garažiran...v razmislek...

Poštar

Saj ne gnije cel avto, napihnilo je drsno vodilo, da pa pri masovni proizvodnji dobavitelj zaserje s slabo serijo je pa tudi možno, ne bi bilo prvič.

gule

Isto se dogaja z pokrovi motorja od C4(novejši model), so aluminijske in jih napihuje, se je že dogajalo, da se odpre v vožnji, ker strohni del okoli ključavnice. Zato, pa je tisti opoziv z nalepko in voskom...ne pomaga preveč.

Vlado333

Vsem v info, (verjetno večina to že ve) avto katerega pozimi zapelješ v garažo, bo veliko bolj rjavel, kot če bi isti avto parkiral zunaj.

Zeko124

Citat od: Vlado333;258532Vsem v info, (verjetno večina to že ve) avto katerega pozimi zapelješ v garažo, bo veliko bolj rjavel, kot če bi isti avto parkiral zunaj.

Večkrat sem že slišal ampak ne razumem v čem je trik. Toplota? Kaj pa nadstrešek?
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Vlado333

Cestarji zelo radi ceste posipajo s soljo, ko avto parkiras v "toplo" garazo, sol veliko dlje "napada" pleh, kot bi ga, ce bi bil avto parkiran zunaj.
Nadstresek je najboljse mesto za avto pozimi.

gule

:BigThumbs:Vsem na znanje, žena, ki nima redno "vakcino" ima rada poštarje, mojstre in ostale inkasante...

garac

Osebno bi rekel, da do te mere ni strohnelo cez noc in bi morda lastnik ze prej kaj opazil in saniral, podmazal, pobarval?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

gule

Ma da je samo problem v tej rji. So še mnogi drugi " zločini" iz PSA hiše zla.

Poštar

Kako to misliš, hiše zla?

Drugače je garaža, sploh ogrevana, v zimskem času smrt za pleh. Solna kopel na cesti se zaleze med dvojne plehe spoje, prage, povsod in grize na polno.

Jaz sem od svojega 18 leta naprej še vsak avto pri hiši zaščitil ali z voskom (običajno Dinitrol) ali krownom, edino od klinčevega bitumna sem vedno bežal.odvisno od avta do avta, sploh pri nekaj let starem je nesmisel uporabiti trdi vosek za poden, če  površina ni zares očiščena, ker  nastopi težava z vezavo na podlago in kondenziranjem pod voskom in si še na slabšem pa obvezno je potrebno zaliti dvojne spoje s 3125 HS, ker trdi vosek pač ne prodira tako globoko in imaš zopet žep. S Krownom pa pred vsako zimo prešpricam dno in koloteke trenutnega voznega parka. Pištola, sonda in gas.

dbostjan

Tudi jaz točno to počnem pri svojih avtomobilih že več kot dvajset let (pravzaprav se redko lotim tega sam, ker nimam primernega prostora, nazadnje sem imel več dela s čiščenjem garaže kot s samim avtom). Do sedaj nikoli nisem imel težav z rjo, ne glede na to, katero znamko avta sem imel in koliko je bil star. Ponavadi perem avto ročno, približno na dva meseca, če mi čas dopušča. Vsako pomlad avto tudi "spoliram" s sredstvom za zaščito novega laka, (spotoma sem vedno pobrisal tudi vodilo drsnih vrat pri Berlingu, dokler sem ga imel, je bilo po osmih letih kot novo), do sedaj nikoli ni bilo nobene težave ne z mat lakom, ne z rjo. Še luči spotoma pobrišem, tudi te mi še niso porumenele. Edino težavo vidim v tem, da se ženi to zdi zapravljanje časa in denarja, ampak ne bomo govorili o tem, saj ne sodi v to temo. Je pa tudi res, da ni nič rekla, ko sem delal na njenem avtu...

Xandrej

Mi imamo garaže že 38 let pa še noben avto ni zrjavel sploh... Niti pikice...

garac

Ne razumem hiša zla? Gule si menjal službo?  Èe je Psa Hiša zla, kaj so potem ostale? Meni je ene par modelov všeč, recimo C3, 508, novi 208,  Berlingo
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

andraž

Kako moraš imenovati Citroen, ki ti daje kruh hiša zla? Res ne dojamem.