C5 III 2010 Tourer aut. 165 exclusive

Začel/a DejanO, Julij 25, 2019, 10:45:25 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

MSrougeZX

Lahko. Branko Jerič je to menjal pred leti že.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

DejanO

kmalu bo 270.000km, vse ok, zamenjal sem samo nekaj žarnic, najbolj me je jezila prednja bočna H19W, demontaža s konektorja skoraj nemogoča, pa cena tudi 30€. Zaradi nje je utripala lučka za kratke luči, ko sem deaktiviral smerne, je ugasnila. Nato še ena zadnja LED nad registracijo in prednji poziciji led oranžni.
Poraba zdaj na kratke relacije, žena ima 5 km do nove službe je med 7,8 in 8,3 l/100km, prej dober 1l manj. Ni kaj, zelo zadovoljni.
Žena šla na Bled, povprečna 97 km/h, poraba 6,1 l/100 km.

Dobil tudi boljšo zimsko obutev Michelin alpin 5, l. 2017, 7mm 160€.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

DejanO

evo 270.000, z njim prevozili 62.000 km od 8/19.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

zlikovski

DejanO

servis 270.000: olje total, 4x filtri purflux, zadnje klešče, prednji diski ter prednje in zadnje ploščice, Antigripante dodatek ter nove prednje dnevne led.
Ostalo vse OK. Suma 400€.

Za spomladi dobil boljše letne Michelinke Primacy 3, s 6,5 mm, dot 2018...120€, Svet platišč - Ptuj.

gs nautica

Vidim, da ste tudi mojstri poliranja. Kako naj se lotim crnega avta? Sem cisti amater. Ali naj se ga sploh lotim sam? Nerabi biti 100%, avto ima kar nekaj km. ��

dvorjan

Ce bi to delal prvic, raje placaj nekomu, ki zna. Bo manj skode.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

DejanO

Citat od: dvorjan;278855Ce bi to delal prvic, raje placaj nekomu, ki zna. Bo manj skode.

res je!

gs nautica

Nekaj res malega izkusenj imam, nimam dveh levih rok... Res ne bi placeval za to, ker avto ni vreden 10.000€. Vem pa da je crn avto res zajeban kar se tice tega. Ce ne, bo pac tak kot je ��

dvorjan

Potem pa kupi polirko in pasto ter zacni. Pocasi in nezno.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Čojko

Slovenci smo itak znani da znamo vse sami naredit, pa ni važno koliko to stane, traja in kakšen je končni rezultat. Jaz sem tudi poliral dva oldtajmerja - tam itak delaš vse sam, si sposodil pulirko, vrnil z uničeno gobico in lastnik ni bil preveč zadovoljen, da mi je sploh posodil, kupil pulir pasto, začitil, drgnil pol dneva da me je že vse bolelo, nekje skoraj prišel skozi, se je svetilo, vendar je bilo lisasto če si dobro pogledal. Bi dal nekomu 150€, ne bistveno več kot moj trud, material, pa bi bilo tako kot je treba. Èe nimaš teh150 € za to, pol ti svetujem, da raje ne poliraš. Sploh pa ne črnega.

andraž

Èe je zgolj umazan lak, potem lahko spoliraš sam brez polirke. Dobra pasta z voskom, gobica za poliranje, drgneš s krožnimi gibi, sčistiš z flis krpo. Sam sem tako delal 1x letno na črnem C5. Nikjer ni bilo lis ali "senc". Poskusi prvo na mali površini. Ko ugotoviš, da ni težko, poliraj na enkrat male površine. Dobro je, da pred poliranjem namažeš vso plastiko z gelom, ki je namenjen za to. Plastika bo precej lepša, pa še pasto za poliranje boš z lahkoto spravil stran, če boš nenatančen.

DejanO

sem spoliral že več črnih avtov, tu je treba pazit, ker se hitro poznajo halogrami, to je posledica poliranja na občiutljivih barvah.
Vedno sem uporabil dve različni polirki, prvo rotacijsko močno, s grobo gobico in grobo pasto, ki pobira nepravilnosti na laku, potem ekscentrično, s srednjo gobico in fino/srednjo pasto, lahko tudi antihologramsko, ki izniči holograme in da lesk barvi. Polira se počasi, panel po panel, prvo nizki obrati, da se pasta razgradi, nato srednji in visoki do sijaja. Brišemo sproti s čisto bombažno krpo
Pred nanosom zaščite, se avto prešprica z izopropanolom (in 50% vode) za razmastitev in da vosek boljše prime. Seveda pa je prej pomembna predpriprava: temeljito pranje, odstraniti treba zračno rjo z iron off, potem splasteliniti cel avto, da si olajšaš poliranje. Skratka dela je polno cca. 10 ur +, 150€ je prijateljska cena za črni srednji avto.

gs nautica

Ja, saj razumem. Mladi smo, gradi se, €€€ vedno premalo, vozimo "stara jajca" ampak bi radi imeli lepa jajca hehe. Hvala za vse nasvete :)

Čojko

DejanO - super napisano od profesionalca!

Poglej drugače - eno poliranje je dva tanka goriva, recimo, al pa en mali servis. Jaz pravim, da daš naredit, al pa voziš nespoliranega. Èe ne bo poliran ne bo nič počasneje peljal.