C5 III 2010 Tourer aut. 165 exclusive

Začel/a DejanO, Julij 25, 2019, 10:45:25 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

DejanO

Citat od: bbenedicic;270956Pozdravljen, Dejan,

imam C5 letnik 2014 z avtomatikom (120kW), hidravličar. Mislim dati zamenjati olje v menjalniku. Uporabil bi isto olje kot ti: AISIN ATF 6+ JWS3324, po mojem imava oba Euro5.
Kaj je potrebno še menjati - neka tesnila? Imaš kakšno oznako?
Namreč, ne bom šel na uraden servis, tam je olje predrago (čez 100€ na 2l). Lexio pa imam - za reset števca avtomatika.

Hvala,

LP Boris

evo sheme, sam sem menjal tesnila čepa, pa čep in to pri tretji menjavi.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

DejanO

to so kataloške, reseta pa preko lexie nisem naredil:

podložke, tesnila za Aisin menjalnik C220946 C221923 C220945 vse tri so 5,62€
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

bbenedicic

Super. hvala lepa.

Torej ravno pri vsaki menjavi olja ni treba menjati teh tesnil?

LP

zlikovski

gumijasto tesnilo bi priporočal menjati ob vsaki menjavi.

DejanO

od danes dalje sveti zvečer ob prižganih lučeh v avtu ambientna lučka pod armaturo oz. nad sovoznikovim predalom. Elektriko smo vzeli iz stikala za vse 4 smerokaze, ki se ob lučeh osvetli.

DejanO

to lučko in še eno kratko na levi strani nad predalčkom so imeli samo letniki 2008 z exclusive opremo. Letniki 2009 so imeli samo  še osvetlitev pod nogami zadnjih potnikov, potem tudi tega z letom 2010 ni več.

zlomjo

Čojko

Jaz bi nalepil še črke CITROEN v črni barvi.

zlomjo

Ja, res bi lepo izpadel napis v črni barvi.

DejanO

lučka sploh ni močna, dela le s polovično svetilnostjo, ker v stikalu za vse 4 žmigavce je le 5,5V, sama pa prenese 12V (prej v delavnici sprobano).

lučka ima na začetku samo eno led diodo z uporom in sije v ta plastično-stekleni tunel, tako da na koncu že močno pojenja.

Slikano na nočnem načinu in je verjetno zato vse skupaj presvetlo.

DejanO

servis 250.000 (vse našteto skupaj 200€) danes narejen pri Mehaniku Perotu:
4x purflux filtri, olje menjalnik 4l aisin atf 6+, olje motor total ineo ecs 5w-30,  menjan zadnji sensor višine, ostalo vse ok, edino rositi sta začela prednja hidravlična amortizerja.

Tako, da ju v kratkem zamenjam.

DejanO

danes še opran in reset menjave olja v avtomatskem menjalniku.

zlikovski

Menjava še mene čaka v lastni režiji, še čakam pošto da mi dostavijo.
Naročil pri Autodoc 8L olja. Zdaj je že en teden od naročila v sledenju pošte piše da je nekje na carini na Poljskem.

Prosurfer

Citat od: zlikovski;269984jaz ta vzvod vsako leto spomladi in v jeseni lepo podnažem v zglobu. Èe se to nedela, v zglobu zarusta in se nemore premikat, in potem poči.

A je ta regulator višine le zadaj ali pa tudi spredaj (ki je morda tudi potreben mazanja)?

DejanO

Citat od: Prosurfer;271433A je ta regulator višine le zadaj ali pa tudi spredaj (ki je morda tudi potreben mazanja)?

tudi spredaj, ampak je tam OK, so mi rekli na servisu.