ZX Aura 1.6i, letnik 1991 - Pomoč

Začel/a Poštar, Marec 13, 2019, 07:59:00 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

dbostjan

Dobrodošel na forumu! Imaš zelo lep avto, želim ti veliko srečno prevoženih kilometrov in užitka v vožnji, pa tudi pri urejanju malenkosti, ki jih moraš še urediti. Sam nisem imel ZX-a, sem se pa nekajkrat z njim peljal in sem se med vožnjo zelo lepo počutil.
 Tudi sam sem pred osmimi leti kupil tako staro Viso z malo kilometri (22.600), samo mi gre obnova bolj počasi, ker je to tretji avto pri hiši in zanj velikokrat zmanjka časa, pa tudi denarja... Mi je pa všeč občutek, da tako star avto deluje kot nov, nič ni poškodovano, nihče ni nič predeloval po svoje, vse je še originalno (pri mojem avtu je izjema edino desna stran, ki je bila poškodovana, pa so na njej delali poskuse s kitom in barvnim sprejem).

Poštar

@Dihtunga, rjo bom preveril in s časoma posaniral, kolikor bo pač mogoče in zaščitil s Krownom. Imam kompresor in pištolo, tudi za votle dele.

Kilometrov prav veliko ne bo videl, napol zares napol v šali, bo verjetno večkrat pran kot vožen. Ozkih parkirišč prav tako ne bo videval, ker mi gredo osebki, ki naslanjajo vrata na sosedovo premičnino pošteno na živce.

@garac, še enkrat hvala:BigThumbs:

@dbostjan, hvala upam, da tak ostane oziroma, da se še bolj poštima. potrebuje eno konkretno strojno poliranje, da zasije v vsem sijaju.

Pri popravilu vrat pa golo pločevino pred kitanjem obvezno zaščiti z 2-k epoxy primerjem, ker je edini temelj, ki je paronepropusten.  Kitanje direkt na goli pleh je polovičarstvo. Sam uporabljam PGP Selemix 7-413.

Pri tesnilu plovca se je zadeva povsem obrnila. Na nepooblaščenem lokalnem Peugeot-Citroen servisu sem danes iskal neke informacije in pridemo do tesnila in na koncu sogovornik pravi, da njemu v programu kaže kot dobavljivo, ko mu posredujem zgoraj navedeno kataloško št.  pravi, da je to številka tesnila same črpalke, ki pa je nedobavljivo. Preveri na Citroenu dobavljivost in dobi podatek, da je en kos na zalogi v centralnem skladišču na Slovaškem. Mi ga je naročil, tako da ga jutri lahko prevzemem, za ceno sploh vprašal nisem, sem pa videl, da je na list napisal nekaj centov čez 7€.

andraž

Kot kaže si kupil avto, za katerega so deli dobavljivi. Super!
A da umiriš firbce in prilepiš kakšno sliko, pa še nisi pomislil?

zlikovski

Sem se enkrat vozil z Zx-om že dolgo nazaj in kolko se spomnim, sem bil presenečen nad udobjem vožnje, celo sedeži so se mi vtisnili v spomin, kolko se spomnim, zelo dober avto za malo denarja.

gregor

O kaki butli, jurja gre dat za skor 30 let star avto ;-)
Lep zgleda.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

gregor

Mislim da še imam nekje original 14col kolesne pokrove in še kako malenkost.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

MSrougeZX

Jaz pa imam eno meglenko...sicer je od volcana. ZX je edini avto za katerega mi je žal da sem ga prodal.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

ZX16V

Do l. 94 je tesnilo v obliki črke L, od 94 naprej je O ring. Zamenjati ju ne moreš ker sta plovec in pokrovček različna oziroma dva različna rezervoarja. Èe imaš Auro bi moral imeti v števcu prikaz odprtih vrat, kateri radi kažejo nonstop odprta vrata, pravtako lučka za kontrolo količine olja nagaja.

Èe rabiš dele sem jih že nekaj razkosal, recimo plovec z tesnilom za stari in novi tip imam na zalogi.

Kje si pa bil, ko sem karavana z skoraj vso opremo za malenkost več prodajal (70kkm, klima, pomična streha itn)?

Poštar

Tesnilo za plovec sem dobil original, naročil še zadnjega, ki so ga imeli v centralnem skladišču, na Slovaškem. Zaenkrat nisem še menjal, tisti domače izdelave še vedno tesni, poleg tega čakam ali bo plovec deloval normalno.

@ZX16V, za koliko € bi prodal star dober plovec prve serije??

Kje sem bil?? niimam pojma, tega sem pobral spotoma, sploh ga nisem iskal. Kdaj si ga prodajal??

Danes sem na servisu iz stare zaloge staknil original novo spodnjo desno gibljivo cev hladilnika. Nova je bila nekih 130€, za 30€, kolikor sem odštel zanjo, mi ni bilo težko dati pa še tamali štangici stabilizatorja sem izvohal, da bosta na zalogi.

Zobati jermen, napenjalec, vodna črpalka, ter jermen alternatorja so menjani.
Hladilna je bila skoraj čista, na vodni pumpi prisotno nekaj malega vodnega kamenja, drugače kot nova. Pomenjal sem tudi semeringa odmične in glavne, čeprav je bilo okoli vse suho.

Kaj so čaral pred menoj ne vem, ampak polavtomatski napenjalec oziroma feder zagotovo ni pravilno šponal jermena, napenjalec je bil pa ves od masti. Navadne temp. neobstojne, da bo ja teklo po jermenu. Kateri pacient gre mazat okrog zobatega:argue1: Sploh ne vem kaj so mislili, ko so mastili zaprt napenjalni ležaj. A Je to karikature....

Vijak glavne gredi je bil našopan z mastjo, zategnjen pa s pištolo. Popustil je šele, ko sem na plano privlekel metrski kos podaljška v obliki cevi fi 30. Razumem, da se zateguje brez previdenih momentov, ampak, hudiča, se vsaj gleda na  M. Sedaj je vse spucano in zategnjeno z moment ključem.

Menjati moram še napokano notranjo desno manšeto, ki malenkost masti oziroma bom pomenjal kar vse + mast +semeringa.

MSrougeZX

Citat od: ZX16V;253642Do l. 94 je tesnilo v obliki črke L, od 94 naprej je O ring. Zamenjati ju ne moreš ker sta plovec in pokrovček različna oziroma dva različna rezervoarja. Èe imaš Auro bi moral imeti v števcu prikaz odprtih vrat, kateri radi kažejo nonstop odprta vrata, pravtako lučka za kontrolo količine olja nagaja.

Èe rabiš dele sem jih že nekaj razkosal, recimo plovec z tesnilom za stari in novi tip imam na zalogi.

Kje si pa bil, ko sem karavana z skoraj vso opremo za malenkost več prodajal (70kkm, klima, pomična streha itn)?

Jaz sem tudi spregledal da bi kaj takega prodajal...
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Poštar

Kupiti moram nov filc pokrova motorja, ki je na dveh mestih konkretno zgrizen od miši ali podgan, hudič se je še vgnezdil pod njim. Morda kdo ve kje bi ga lahko dobil ?

andraž

To bo verjetno večja umetnost. Vprašaj pri Binetu. Mislim, da so imeli ZX-a tam.

GSclub

MSRouge: nisi spregledal, ker si pisal v temo, v kateri ga je prodajal:)

garac

Filc? Probaj filc Mengeš, težko, da bo kje na servisu
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/