C5 Aircross prvi vtisi

Začel/a Gox, Februar 03, 2019, 09:10:02 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

NOVI C5 AIRCORSS

EM VOZIL IN MI JE VŠEÈ
14 (24.6%)
EM VOZIL IN MI NI VŠEÈ
2 (3.5%)
ISEM VOZIL, A MI JE VŠEÈ
18 (31.6%)
ISEM VOZIL, MI NI VŠEÈ
1 (1.8%)
AJE BI KUPIL P3008
2 (3.5%)
AJE BI KUPIL ŠKODO KODIAQ
1 (1.8%)
E MARAM VOZIL TIPA SUV
13 (22.8%)
E NE ZANIMA, DRUGO
6 (10.5%)

Skupno število članov, ki so glasovali: 52

CEPETKO

Potem boš ko boš vozil trojko se  boš vozil z nemcem kot si omenil da je to nemec in ti ni všeč. Sedaj ti je potem bo pa dvojka zanič. Jaz bi imel dvojko z podvozjem trojke in šport tipko da po avtocesti ukrotim plavanje in nagibanje.
Citroen - kreative tehnoloži.

gule

Fantje v Cx-a z klimo prve serije se vsedite. Boste pozabil te polizdelke, ki so nastali v zablodi z Peugeotom. RazenC6, ki je že zaradi tista dva vžigalnika zadaj, pa pepelnikov v sprednjih vratih pravi avto. Èeprav ne kadim....

garac

fantje, res vam predlagam, da se peljete en krog, odmislite, da je na volanu dvojna puščica in podajte svoje mnenje. Ne bodimo pristranski, ali namerno negativno nastrojeni. Ima pozitivne in negativne točke za vsakogar izmed nas.

Nekaterim, ki s hidravličarja presedejo v tole SUV mašino in jo hvalijo, pri predlagal obisk servisa, s svojim avtom, naj jim pregledajo stanje hidravlike in morebitne zračnosti v podvozji
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

tomaz555

Sem se danes v Domžalah presedel iz C4 gp nazaj v Bx-a(popoldanski izlet v Lendavo). Nekaj je na hidravliki, razen mastnega dvorišča.
Sem pa včeraj srečal v Vodicah DS SUVa. Je deloval kar zanimivo.

DejanO

moja C5 dvojka je odlično vzdrževana, sem pa na čakalni listi za daljši vikend test, pa da vidimo. Še vedno trdim, da avto gre tišje po slabi cesti in lepše preko policajev. Poročam kmalu.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

garac

Sam bi prisegel da se je moj bx lepše peljal po cesti lj kr, ali pa C5 II kolega Marjana... res je, da ce se v njegovem avtu ponavadi ne peljem cisto trezen in se mi zdi see udobnejsi.

Tomaž, bi te prosil če gres peljat ta biser, ti si edini ki je lastil c5 ima ds, bx, si imel tudi xantio... res so to skoraj neprimerljivi avti saj so iz povsem.razlicnih obdobij, a me vseeno zanima tvoje nepristransko mnenje
[SIGPIC][/SIGPIC]  

garac

Tisje bi ob dobro zatesnjeni kabini in nekih super 27 sloijnih steklih moral it, če v 10 letih ni  napredka, potem klinac gleda znamko na katero sem prisegal. Relano bi bilo izmeriti hrup na isti cesti ob enakih pogojih, kot tudi treslaje in nihlaje. Tega pa danes niti am ne počne več, žal
[SIGPIC][/SIGPIC]  

bondzoli

Kot sem že omenil se s hidravliko ne more primerjat, vsekakor pa lahko primerjamo s katerimkoli drugim avtom, potem pa je jasno da je najudobnejši. Žal je treba vedeti, da je hidravlika bila zakon, da pa je bila tudi pokop za držanje cene starega avtomobila (žal je to dejstvo, čeprav neupravičeno, pa imam sam same pozitivne izkušnje s hidravliko, nikoli nobene težave, pa sem v študentskih letih začel z BX, pa XM, pa C5II, C5II Brake ..., je pa zanimivo, da sem dva C3 I in C3 II prodal v bistvu v par dneh za zneske (ali procente izgube), ki jih pri hidravličarju samo sanjamo). Sem s testnim C5 Aircross naredil kar nekaj kilometrov, je treba upoštevat da nov avto vsekakor še ne gre tako dobro, kot ko ima za sabo nekaj kilometrov. Tudi pri C3 pred dvema letoma je bilo enako, se mi zdi da sedaj ko ima 15000 km gre bistveno mehkeje in tišje, kot ko je bil nov. Pa še nekaj, avto se kljub višini pelje veliko lepše v ovinek ...

Citroenovc

Citat od: garac;252628Sam bi prisegel da se je moj bx lepše peljal po cesti lj kr, ali pa C5 II kolega Marjana... res je, da ce se v njegovem avtu ponavadi ne peljem cisto trezen in se mi zdi see udobnejsi.

Tomaž, bi te prosil če gres peljat ta biser, ti si edini ki je lastil c5 ima ds, bx, si imel tudi xantio... res so to skoraj neprimerljivi avti saj so iz povsem.razlicnih obdobij, a me vseeno zanima tvoje nepristransko mnenje

Sicer nimam tako bogatega pedigreja, ampak lahko pa v istem dnevu primerjam 2x C5II, 1x Xantia 2 in 1x BX. In že ti 4je se med sabo različno peljejo. Resda sem z BX trenutno malo omejen, ker nereg. ni za na javno cesto, ma vseeno ga zapeljem večkrat na svež zrak da malo pretegne krake.

Ja BX je (bil) poezija za staro cesto Medvode-KR.

Drugače pa na grobo - BX/Xantia se vidi, da sta to "klasika" s pumpo gnano na jermen in centralno bunko za pritisk. Od tu izhaja sikanje in klikanje in klasičen hidravlični servo in čakanje, da se "zjutraj zbudi". BX ima med njima trši servo. V bistvu mi je bil včasih bolj všeč. Zdaj sem pa preveč navajen modernejšega iz C5 in mi je najprej skoraj trd, ma se hitro navadiš.
V bistvu sta mehka. In prijetna. Pa pač malo bolj glasna v kabini (5 prestav, manj izolacije). In zaradi nižje teže prijetno vodljiva. Zavore so super občutek na pedalu (tega nikol nisem štekal, ko so tako radi pljuvali "občutljivi" pedal). Mi je pa BX noter neprimerno lepši, čeprav je daleč najmanjši, mi je njegov seež in poza sedenja OK, D nogo pa pač malo žuliš ob centralno konzolo.
No pa saj podobno je v Xantii, malo je za nogo utesnjeno.
Mah kaj pa vem - zdaj ko imata oba za sabo prek 200k km - sta po moje približno primerljiva.
Ko sem pred 20 leti peljal svoj, takrat 8 let star BX s cc 90k km in praktično novo Xantio2 SX - se mi je zdela pa Xantia razred bolj udobna, tišja, bolj blažila, ipd ... Ravno kontra klasični mantri ("ma to ni več pravi Citroën"), ki je takrat pisala se po predhonikih tega foruma ....
Za meni ljubo cesto Logatec-Tolmin mi je BX še danes najljubši avto od vseh kar sem jih imel. Lahek, primerno močan, okreten, prava puščica.
Xantia tudi ni slaba.
Najbolj "trpim" v C5 - težek, velika masa spredaj, ko ga premetavaš iz ovinka v ovinek je to ka čutno. Ne hitreje voženih takih cest C5II s praktično skoraj podvojeno maso BX res ne mara.
Se pa zato odkupi na mojih dnevnih relacijah, ki so sestavljene iz AC in odprtih cest. Tu je pač to opazno večji/močnejši/udobnejši/tišji/ipdipd od obeh predhodnikov.
Napredek se mora nekje poznat.
Zanimiva mi je razlika med obema C5II. SX 2007 proti enem prvih C5II sploh (Exclusive 2004). 210k proti 140k km. Oba sta primerno vzdrževana, prvi vsa leta z moje strani, drugi pa po nakupu v zadnjem letu temeljito po mojih standardih pregledan in poservisiran. Podvozje pri obeh BP. Vse, kar je bilo potrebno, porihtano.
Peljeta, blažita ipd se oba podobno (eno razliko bom omenil kasneje). Razlika je v hrupu (Exc ima okrog motorja več izolacije), razlika je v sedežu (Exc ima električno nastavljivega in se da sedalni del neprimerljivo bolje nastaviti) in razlika je v usnju volana (Exc ima ono "zloglasno usnje, ko so zgledali ko čingum po nekaj letih - ampak ko sem ga očisil je to to - ampak ta volan je mehek na otip in mnogo bolj prijeten za držat; v SX pa je v bistvu trdo usnje in skoraj "plastičen" občutek). Zaradi sedeža in volana dajem višjo oceno starejšemu Exclusive. S tem da SX navkljub pol več km pokaže, da leta tudi nekaj prinesejo - ker bi rekel, da subjektivno pa vseeno v kakih primerih bunke bolje delajo .. Redko, ampak ja. Na kakih prehodih na nadvoze ipd morda Exc malo bolj "hecno"/čutno poniha zadnji del. Ja, 15 let je veliko in verjetno bi si zaslužil nove bunke. In bi s tem postal še bolj udoben.

Aja C5 vs Xantia in BX. Vidi se, da je avto pošteno zrasel - nobene utesnjenosti za voznika,  prostora povsod kolikor hočeš, posebej nad glavo. Sedi se v bistvu na tistih enostavno zfledajočih "dila" sedalih super, kot rečeno v primeru električno nastavljivega sedeža se da fino popedenat tudi malo kratko sedalo, ker si pač različno dvigneš pr in zd del in dobiš oporoo za stegna ...

Ja kaj naj rečem ... Xantia je bila lani že odpisana ... ampak je ne morem dat stran. Vredna je tržno nič ampak pridno dela. Je udobna in strošek registracije je minimalen. Pač jo imam rad. Tako kot BX in kot oba C5. Vsi 4je pašejo v kategorijo "Citroën takih avtov žal ne dela več".
Noben ni popoln, vsak ima svoje čare in hibe, ampak za daily driver ni dileme. V tem norem svetu, ko samo dirjamo in divjamo in se nam mudi - je to C5. Ravno danes me je njegov ABS in vse ostalo elektronike rešil od gotovega crasha na AC, ko se je en frajer odločil, da bo zavil dobesedno vame na prehitevalni pas, ko sem že bil na pol poravnan z njim. V Xantii bi znal imeti že težave na tako spolzkem, v BX bi pa zagotovo imel resne težave. Tako jep a samo ropotalo, pa blinkerje vžgalo pa uspel sem se zmazati.

To je pa itak drugo poglavje. tako smo že navajeni vseh teh pomagal, da je zanimivo peljat starejše avtomobile, kjer ni bilo nič elektronike. Seveda se da, samo v glavi moraš imeti, da je temu tako.
OK

LP
Primož

garac

mislim, pa vsi vozite avte k Jerovšku, pa tvoj je udobnejši, kot Alkov in Dejanov? res mi ni več nič jasno, nujna 2 nista tako udobna kot C5 Aircross

No ja, saj sem rekel, so dejansko neprimerljivi med seboj, povsem drug razred, čakam na Dejanovo poročilo, ko ga bo imel preko vikenda, morda bo kaj novega odkril?

Kot vidim v anketi so ga od vseh vozili le 4je pa še je dvem všeč in dvem ne
[SIGPIC][/SIGPIC]  

antasi

5, ampak jaz se pristranski ker imam tudi starega fiata.
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

Citroenovc

A veš, jaz v bistvu nisem relevanten, ker razen teh vozim samo še Patrola. Kjer je razlika očitna ;) Èeprav v bistvu zna tudi on presenetljivo "plavat" (sploh v blatu ;), kadar je primerno naložen in se zadnji heavy duty fedri malo posedejo).
Drgač kar se "plavanja" tiče mi je bil Legacy všeč. On se je tako nekako hecno nežno pozibaval. Zelo udoben v bistvu. Safrane je bil pa svoje poglavje. Tisti progresivni klasični mehanski servo volan je bil fantastičen. Saj je tudi stal cc 4kDEM doplačila davnega '93, če se prav spomnim.
Ko sem se 2008 poslovil od njega in presedel v novi C5, se prav spomniml, da sem bil najbolj razočaran nad volanom v C5 - neka mehka putr brezveze "na papirju" progresivna zadeva ...
No pa z leti ugotoviš, da je čisto OK. Ker se navadiš. Itak.
Bi pa verjetno še vedno raje imel tistega iz Safrane (ali pa XM/CX DIRAVI), če bi ga le kak novodobni avto še imel.

Je pa zanimivo, da še vedno vedno znova, kadar se že s kom peljem v nehidravličarju, ugotavljam koliko slabše so ceste nenadoma ...
OK

LP
Primož

CEPETKO

Aircros se pelje odlično tiho plava ravno prav ne preveč in ne premalo. Super volan visoko sedenje. :BigThumbs:  Zame mirne duše lahko nadomesti mojo dvojko. Ovinki suvereno brez nagibanja z ravno pravšnjo lego. Sicer avtomatik 130 kw se mu malo pozna da ni vlečne sile ampak bi se takoj navadil.
Zelo hitro menjuje zelo lepo prehaja v prestave tiho in kontinuirano. Potem ko sem šel nazaj v svojo plovilo sem pri prvem semaforu že hotel speljati samo z plinom  brez da sem dal v prvo prestavo. Avtomatik te zasvoji.

CEPETKO

Uros01

A v Avstraliji tudi prodajajo aircrossa?