C5 Aircross prvi vtisi

Začel/a Gox, Februar 03, 2019, 09:10:02 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

NOVI C5 AIRCORSS

EM VOZIL IN MI JE VŠEÈ
14 (24.6%)
EM VOZIL IN MI NI VŠEÈ
2 (3.5%)
ISEM VOZIL, A MI JE VŠEÈ
18 (31.6%)
ISEM VOZIL, MI NI VŠEÈ
1 (1.8%)
AJE BI KUPIL P3008
2 (3.5%)
AJE BI KUPIL ŠKODO KODIAQ
1 (1.8%)
E MARAM VOZIL TIPA SUV
13 (22.8%)
E NE ZANIMA, DRUGO
6 (10.5%)

Skupno število članov, ki so glasovali: 52

DejanO

Citat od: antasi;252382No priznajmo, da je 36.000 eur veliko denarja za avto
za večino nas kao srednjega sloja,
čeprav je na obroke, ki marsikoga zavede, 360 bom pa že dal..in čeprav imaš novo škodo.
Dejstvo je, da je vse skup en drek ali daš za avto 15, 25 ali 36
čez dobrih 10 let bo tak rabljen stal 5jurjev, ker sploh ne bo zanimiv. Zastarela oblika, znamka, zastarel SUV, ker takrat ne bodo več moderni in predvsem mašina bo problem.
Kdo bo pa l.2030 še vozil dizla ali bencin.
Edina možnost bo ga pravit čez mejo na jug ali v afriko.

seveda je, C5 aircross 2.0 hdi 180 shine pa je s popustom in nekaj dodatki 31.000, bencinar pa še nekaj manj. Za cene avtov kličite v salone Štajerska/Prekmurje ali Kosa v Ločico. Tam dela vredi ded Peter iz MB. So cene par 100€ ugodnejše.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

bondzoli

Tako je, sicer se o okusih ne razpravlja, ampak tale škoda je pa tako dolgočasne oblike da ...mislim, da se ni bati za prodajo C5, 6.2. ko sem jo naročeval pri enem manjših prodajalcev je bilo to tretje naročilo v proizvodnjo, dobava čez 3 mesece. Èe primerjaš dobro opremljeno C5 je cena med bolj ugodnimi na trgu. Je pa res, da na zadnji klopi za kolena ni ravno ogromno prostora, ampak vožnja če primerjamo avto s konkurenco (ne s hidravliko) je pa gotovo najbolj udobna.

antasi

Meni je tudi zelo všeč C5 aircross,
konec koncev je narejena iz Peugeota3008 ki je bil lani avto leta in tudi ne more bit tak slaba kot nekateri pišete tukaj v primerjavi s škodo.
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

Dr. MadMan

Oblikovno mi je C5 aircross veliko lepši kot pa Škoda ampak v avtu se vozim in ne gledam zunanjosti. Ko pa govori denar pa mislim, da ni primerjave.
Pa ne zagovarjam ne enega ne drugega. Ko pod vsem skupaj potegneš črto je vsaj pri meni odločitev jasna.
2030 je pa itak tolk daleč, da je itak vseeno kaj sedaj kupiš.
Dr. Navigator

Kreativne IT rešitve
https://www.greit.si

Svetujemo in pomagamo v arhitekturi
https://www.archistudio.si

CEPETKO

Ma to ni isti rang Škoda kokodak ali pa Aircros C5 imata popolnoma različni namen kokodak je avto brez nekih emocij velika gajba enostavnih linij masprodukcija. Ja saj je tudi citro masprodukcija ampak z nekim svojim pečatom z katerim je ločen od ostalih gajb štirikotnih. Ima mehke linije in neko eleganco in se ne trudi da bi konkuriral ostalim velikim gajbam ampak da ostane eleganten in brezčasen poseben kot je vedno znamka bila. Drug teden ga preizkusim pa poročam.
Citroen - kreative tehnoloži.

DejanO

Citat od: CEPETKO;252330Kokodaka ne bi nikoli imel iz ww fabrike ničesar. Èe bi hotel 4×4 pa jeepa. Kdor hoče ugodno holzwagna naj gre v zda tam ima v nevadi 600.000 parkiranih.

Pa na starem berlinskem letališču, pa audiji, porši, vse ki nima 6.2 norme.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

tomaz555

P3008 se meni pelje super za tako gajbo (1.5 hdi 130 km) in mi je tudi vizuelno zelo všečen. Vendar pa avto po prostoru ni primerljiv s C5, to je avto za par brez otrok ali za penzioniste. Novi Citroenov SUV bi se komot uvrstil v razred c4, tam je tudi njegov bratranec Peugeot.

antasi

Taka hitra kalkulacija za garača, ko je povedal, da je trenutno na borzi in predvidevam da ne bo kupil novega C5 ali škode.
Nabavna cena 35 , prodajna čez 10 let 5, se pravi v 10.letih izgubiš na vozilu 30.000e, gume 17, 18 col 8 kompletov, 7 servisov, gl. servis, kasko, gorivo in ostali stroški znese cca 60.000eur v 10 letih samo za avto. Se pravi, da gre skoraj minimalna plača samo za avto 10 let, če nimaš karambola..
Je pa že boljše vozit enega navadnega citroena.
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

altair123

Dr. Navigator, kje se začnejo pa realne cene za kodiaqa rs? a se ta reč sploh dobi pri nas?

garac

Seveda se dobi, če je rs Republika Slovenija :)

Sicer pa tole lahko pisarimo še dolgo, rekel bom le: Pojdite ga zapeljat, tako boste imeli najbolj realno sliko oz. mnenje.
Nekateri pač navijajo za Citroen, nekateri so prosti, tretji so nekje vmes... recimo, da so realni in povedo kar mislijo.
Temu je forum tudi namenjen, izmenjavi mnenj (brez nesramnosti) in v prvi vrsti pomoči, te pa je vse manj, saj zastonj pa res dan današnji ni več nič
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

DejanO

Citat od: CEPETKO;252405Ma to ni isti rang Škoda kokodak ali pa Aircros C5 imata popolnoma različni namen kokodak je avto brez nekih emocij velika gajba enostavnih linij masprodukcija. Ja saj je tudi citro masprodukcija ampak z nekim svojim pečatom z katerim je ločen od ostalih gajb štirikotnih. Ima mehke linije in neko eleganco in se ne trudi da bi konkuriral ostalim velikim gajbam ampak da ostane eleganten in brezčasen poseben kot je vedno znamka bila. Drug teden ga preizkusim pa poročam.

daj, na Ptuju in MS je 130, v MB pa 180 konjičev

Xandrej

Meni osebno je kodiak mrzl ko špicer zadnje luči pa zadnja linija je za bruhat. Sploh če je kaki osnovni model ... Kot da so se malo norca delali spredaj pa je vredu!

Noter pa pač kakorkomu...

gule

Citat od: antasi;252408Taka hitra kalkulacija za garača, ko je povedal, da je trenutno na borzi in predvidevam da ne bo kupil novega C5 ali škode.
Nabavna cena 35 , prodajna čez 10 let 5, se pravi v 10.letih izgubiš na vozilu 30.000e, gume 17, 18 col 8 kompletov, 7 servisov, gl. servis, kasko, gorivo in ostali stroški znese cca 60.000eur v 10 letih samo za avto. Se pravi, da gre skoraj minimalna plača samo za avto 10 let, če nimaš karambola..
Je pa že boljše vozit enega navadnega citroena.

Èe so vse stvari v življenju poštimane(hiša, otroci, zdravje...), si človek lahko privošči nov avto. In novo je novo. Izguba vrednosti za mene tu ne šteje, ker, če bi na to gledal bi si rabljene čevlje in hlače kupoval, a ne?
Gre pa za to, da vsak ve kako dolgo ima pokrivalo. In če si delavec, pa imaš 900 eur in predvidevam žena isto, se ne boš šel zapufat in si kupil nek Citro kvazi ðip za 30.000 eur. Ne fant za tebe je Elysee, a ne? Ali pa kakšen avtek tipa Dacia Duster...
Tale šminka, pa za zaposlene v pošti, elektro distribuciji, ali za nove privatnike, ki imajo pod palcem. Pa, če zadevo registrirajo na firmo, še odbijejo DDV, a ne?

garac

ma tema je ratala nekako C5 aircross vs Kodiak... osebno bi vzel iz vsakega nekaj...

Pojdite probat in zdaj me vse bolj mika, da bom šel peljat še Škodiak...
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Dr. MadMan

Tako kot sem napisal in se strinjam z Garačem. Pojdite peljat pa potem komentirajte. Osebno sem z mojo drago peljal tako Cactusa nove generecije, kot C5 Aircross in tudi Kodiaqa. No peljala sva tudi novega Berlinga za vmes.
Dejstvo je, da je vsaj za moj okus od zunaj lepši C5 tudi znotraj ima tudi določene bolj priročne kot škodilak. Vendar kot sem zapisal rad se vozim udobno in rad sem komot v avtu. Ne pa kot sardina stisnjen v kabini, ki so jo dimenzionirali za kitajce. Garač bo že vedu o čem govorim.
Skratka pejte peljat pa potem komentirajte novo Citroen vzmetenje versus DCC. Èe bi me še pred letom dni vprašali, a bi vzel kar koli iz VW grupe bi vas pisano pogledal in povprašal po zdravju.
Na žalost se je udobje odpeljalo stran iz Citroenove ponudbe.

Še info za Altair cene Kodiaq RS se začne pri 45.000 EUR.
Dr. Navigator

Kreativne IT rešitve
https://www.greit.si

Svetujemo in pomagamo v arhitekturi
https://www.archistudio.si