C5 Aircross prvi vtisi

Začel/a Gox, Februar 03, 2019, 09:10:02 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

NOVI C5 AIRCORSS

EM VOZIL IN MI JE VŠEÈ
14 (24.6%)
EM VOZIL IN MI NI VŠEÈ
2 (3.5%)
ISEM VOZIL, A MI JE VŠEÈ
18 (31.6%)
ISEM VOZIL, MI NI VŠEÈ
1 (1.8%)
AJE BI KUPIL P3008
2 (3.5%)
AJE BI KUPIL ŠKODO KODIAQ
1 (1.8%)
E MARAM VOZIL TIPA SUV
13 (22.8%)
E NE ZANIMA, DRUGO
6 (10.5%)

Skupno število članov, ki so glasovali: 52

antasi

škoda, da nisi probal še P 3008, bi bilo zanimivo slišat tvojo primerjavo. Meni je P 3008 zelo dober odznotraj, sploh z retro knofi na sredini, nisem ga pa probal med vožnjo da bi ga lahko primerjal z citroenom in škodo

ps. ta moja kalkulacija zg. je samo za razmislek, koliko nekateri dajemo(dajejo) za avto in za javno uporabo..
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

garac

ja ne boš verjel, da mi je ravno tisti klavirski del armature všeč, sva ga gledala včeraj z goxom, cena pa je tudi podobna... meni sicer ta široka konzola ni všeč, sploh ne ta del, ki se odpira narazen in je kot nekakšen naslon za roko, to ni za nas debeluhe
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Lovro

Citat od: garac;252459...to ni za nas debeluhe

Kolikor sem te nazadnje videl, se mi zdi, da glede na stas, zapuščaš omenjeno skupino ljudi. :emot77:
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Dr. MadMan

@antasi Gledala sva P5008 pa smo zaključili pri ceni že pred testno vožnjo. Reci piši 50.000 EUR cena konfiguracije kot jo bi imel če na to dodam še leasing na 6 let pridemo če se prav spomnem na 56.000 EUR. Tak da je to odpadlo pa iskala sva udobje.
Dr. Navigator

Kreativne IT rešitve
https://www.greit.si

Svetujemo in pomagamo v arhitekturi
https://www.archistudio.si

bondzoli

Citat od: gule;252448Èe so vse stvari v življenju poštimane(hiša, otroci, zdravje...), si človek lahko privošči nov avto. In novo je novo. Izguba vrednosti za mene tu ne šteje, ker, če bi na to gledal bi si rabljene čevlje in hlače kupoval, a ne?
Gre pa za to, da vsak ve kako dolgo ima pokrivalo. In če si delavec, pa imaš 900 eur in predvidevam žena isto, se ne boš šel zapufat in si kupil nek Citro kvazi ðip za 30.000 eur. Ne fant za tebe je Elysee, a ne? Ali pa kakšen avtek tipa Dacia Duster...
Tale šminka, pa za zaposlene v pošti, elektro distribuciji, ali za nove privatnike, ki imajo pod palcem. Pa, če zadevo registrirajo na firmo, še odbijejo DDV, a ne?

:emot112: 100% podpis

antasi

Potem imamo pa v slo zelo poštimano, glede na vozni park..
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

c5 exclusive

Večina avtov v Sloveniji je na leasing. Tudi tisti poceni do 5000. Poznam več prodajalcev in večina jih trdi da 90% ljudi vzame leasing, nekaj je kredita gotovine danes skoraj nič.
Tako, da vozni parl v Slo je lep je pa večina na leasing.
lp
Citroen C5 2.0 BlueHDi 180 Exclusive Avt. 2016 (privat)
Opel Insignia 2.0 CDTI edition start/stop 2014 (privat)
Audi A6 Avant 3.0 TDI clean diesel quattro S tronic 2015 (služben)

gule

Fantje jaz sem vedno za nov avto nižjega razreda, kot pa rabljen višjega. Dejstvo je da Slovenija glede na ostanek Jugoslavije, ima soliden vozni park. Je pa tudi res da npr.Kia v Slo pride v poštev, pri nas pa če za ta gnar ne kupiš rabljenega Cayenna nisi normalen.

MSrougeZX

Citat od: Xandrej;252447Meni osebno je kodiak mrzl ko špicer zadnje luči pa zadnja linija je za bruhat. Sploh če je kaki osnovni model ... Kot da so se malo norca delali spredaj pa je vredu!

Noter pa pač kakorkomu...

Podpis!
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

sl1

Saj to je že skoz tko, da Škode zanalašč naredijo grše. Ali mora biti zelen logotip, ki tolče ven in se z ničemer ne ujema,ali pa morajo obliko narediti nagravžno.
Mehansko je v bistvu isto kot VW in Audi, tako da če bi bila še lepa povrhu, bi veliko običajnih ljudi - vsi razen japijev - zaradi cene kupili raje škodo ne glede na to, da znamka ne naredi takega vtisa na sosede kot drugi 2.
Tako pa jo kupijo tisti, ki imajo avto za stroj za uporabo, ne toliko za postavljanje.
Švabi imajo vse izračunano v piko.

Citroenovc

JA res je - Kodiak je na zunaj daleč od presežka lepote. V bistvu je tudi meni bolj grd kot lep. Ampak grd al lep, še vedno je (sploh tehnično) več avta kot katerikoli primerek iz trenutne Citro ponudbe. In to je žalostno. Naščije Citrote in po moči in po pogonu. Očitno tudi po podvozju, ker lahko dobiš neko aktivno podvozje (in ne "mehansko inteligentne amortizerje"). Seveda vse to zahteva šuške. In na koncu je avto tudi dražji. Pa se mi zdi, da je vseeno kar veliko zanimanja zanj.

Kar se tiča lizinga in Slovencev - ja itak da jih največ vzame avto na lizing. Kupna moč je u kurtzu, banka za kredit hoče vseeno neko osnovno kreditno sposobnost, pri lizingu pa, kot sem razumel, tega ni. Ne gledajo obremenitev OD ipd. Itak pa povprečen Slovenec kupi avto malodane z nulo gotovine za ta namen na računu in "bomo že nek kredit al pa lizing vzel za praktično celoten znesek".

Nazaj k Škodam. Meni je žalostno, da tovarna, ki je nekoč naredila ID/DS, pa CX pa XM in C6, ki so bili vsi precej reprezentančne udobne limuzine, zdaj praktično ne ponuja več avta, ki bi bil primerljiv z Octavio, kaj šele Superbom. Superb je ratal za Citroën nedosegljiva znanstvena fantastika (pa ne mi zdaj začet, da je sedanji Superb grd, ker je ena najbolj markantnih in elegantnih limuzin na trgu). Saj se je tudi VW zavedel tega in ji malo pristrigel peruti s tem, da ni več v njej možno dobit 6 valjnega motorja. Ampak še vedno je že spet več avta kot katerikoli trenutni Citroën. Prostorna, udobna, nabita z opremo.
Kaj pa Citro - oni pa preskočili v proizvajalca nekih "mono/eno/vele/whatever-prostorce" in "SUV". Je.eš ti SUV, kjer se noter vrtijo 82KM pa 110KM 3 valjni mlinčki al pa "neverjetni" 1.5 mlinčki, ki očitno skrivajo konje kot kača noge.
Dej no ... sej sva vozila 130KM bencin Cactusa. Ja lušten avto. Ko pa sva se presedla nazaj v 14 let starega C5II 100kW, je pa še moja rekla, da naj nama na kraj pameti ne pride da bi AVTO zamenjala za mlinček. Dokler bosta C5tki operativni in zanesljivi, ostajata pri bajti. Pa boli me, če bosta naklofala (da bi vsaj jih) še 10 let pri hiši. Konja, ki je zmagovalen in dela, ne menjaš.
OK

LP
Primož

gule

In zato je rubrika šli smo drugam, odprta.

CEPETKO

Jutri vozim pa poročam.
Citroen - kreative tehnoloži.

bondzoli

Res zanimivo, ko pa je ven prišel C6 pa to ni bil pravi Citroen več, pa C5 I in II tudi nista bila za nikamor, potem pa čudežno kar naenkrat ti kot novi avti, ki niso vredni da so Citroen, postanejo zadnji pravi Citroeni ... in zgodovina se ponavlja ..., me zanima kaj boste pisali čez 10 let .., si pa predstavljam, da se bo zgodovina ponovila ...

Citroenovc

Citat od: bondzoli;252596Res zanimivo, ko pa je ven prišel C6 pa to ni bil pravi Citroen več, pa C5 I in II tudi nista bila za nikamor, potem pa čudežno kar naenkrat ti kot novi avti, ki niso vredni da so Citroen, postanejo zadnji pravi Citroeni ... in zgodovina se ponavlja ..., me zanima kaj boste pisali čez 10 let .., si pa predstavljam, da se bo zgodovina ponovila ...

Èe leti name - si mimo udaril.

C6 je meni bil čisto pravi; Že ko je kot prototip Lignage prišel way ahead of it's time se mi je zdel "the one". So edino noter pri serijskem malo posrali z armaturo, ampak ajde, je imel dovolj atributov, da sem ga priznal za "pravega".
C5I se mi je najprej res zdel malo mimo, ampak sem hitro ugotovil, da pač ni najlepši, je pa v mnogočem ostalem pravi; II-jka je popravila še ta vtis.
Zato pa se je z njima meni tudi praktično zaključila "ljubav".
S IIIjko imam že resne težave - limuzina še nekako pride skozi, ker je vsaj lepa. Karavan mi je že praktično od začetka kičast. Oba sta pa noter preutesnjena. Oz v opremi Confort bi šlo skozi, Exclusive z delnim usnje sedeži niti pod razno ne, če so pa sedeži polno usnje pa ajde ... bi se dalo potrpet.

Tako da, če bo treba v kratkem iz kakršnegakoli razloga menjat eno od IIjk - je edina alternativa mlajših Citrotov zame C5III limuzina, obvezno s hidravliko in obvezno z ne delno usnje sedeži. Pa ta zadnji 2.2 ali še bolje V6 motor. Kar v bistvu pomeni da bo moral bit "ful leder" Exclusive.

Mimogrede - če smo že pri "pravi Citroën" - kot sem bil noro zatrapan in zaljubljen v XM V6 reci in piši celih 25 let! in se mi je zdelo, da mora biti muz enkrat v moji garaži, ker boljšega od tega ni, me je vsega zanesenjaštva ozdravil en klinčev C5II z dizlom. Dalj sem se vozil naokrog C5, bolj sem ugotavljal, kako je XM v bistvu zastarel. Pa sem jih prevozil kar nekaj in se vse mlastnikom še danes zahvaljujem. Pa ne govoriva o udobju sedežev pa kabini pa izgledu pa počutju (no čeprav tudi to sem ugotovil, da serija I no go zame, IIjka mi je bila mnogo bližje) ipd ... ampak enostavno o klinčevem hrupu, ki ga je V6 motor in karoserija pri npr 140 dajal od sebe napram enemu ubogemu 2.0 dizlu v novejšem modelu. Napredek je prinsel očitno mnogo bolj protihrupno izolirano kabino, predvsem pa 6 prestavo ... In potem je moja silna ljubav in želja takle čas leta 2014 praktično ugasnila po tistem, ko sem v kakem mesecu peljal 3 ali celo 4 različne XM V6. Različnih serij.
v bistvu priznati moram - mi je bil še najbolj nor od vseh XM bivši Tomažev 2.0 TCT, kjer sem pa dejansko užival nad performansami ... Tista vožnja je bila tudi zanimiva. Je pa res, da takrat so mi šle po glavi čisto druge misli in občutki kot pa poslušanje koliko je hrupen na daljši poti .... Ker tisti motor je bil nor.
OK

LP
Primož