C5 Aircross prvi vtisi

Začel/a Gox, Februar 03, 2019, 09:10:02 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

NOVI C5 AIRCORSS

EM VOZIL IN MI JE VŠEÈ
14 (24.6%)
EM VOZIL IN MI NI VŠEÈ
2 (3.5%)
ISEM VOZIL, A MI JE VŠEÈ
18 (31.6%)
ISEM VOZIL, MI NI VŠEÈ
1 (1.8%)
AJE BI KUPIL P3008
2 (3.5%)
AJE BI KUPIL ŠKODO KODIAQ
1 (1.8%)
E MARAM VOZIL TIPA SUV
13 (22.8%)
E NE ZANIMA, DRUGO
6 (10.5%)

Skupno število članov, ki so glasovali: 52

antasi

C3 pic je bil sicer zelo zanimiv, ampak tržno neuspešen. Recimo reno je takrat naredil kapturja in so tudi pri citroenu  hitro pogruntali da so kiksnili z C3pic, ker bi morali naredit mali SUV.
Pežo je pa povečal prodajo s foro, da so enoprostorce 3008 in 5008 enostavno spremenili v SUVe in imajo dobiček.
Pri citroenu gre bolj počasi s SUVI ampak gre..
Saj se itak vse vrti samo okoli dobička, oz.kaj se bo bolje prodajalo in ne kaj bi bilo normalno.
Zato se delno strinjam z gerotom, čeprav si danes za luno, če tak razmišljaš.
Pa saj sploh ni tako drugače, kot včasih.
Matra, ki je bila povezana s citroenom, je naredila prvega enoprostorca, ki ga ni hotel citroen in so ga pač ponudili renoju in nastal je espace, pozneje manjši scenic, twingo itd.
Citroen je potem z zamudo naredil picassota...
In Matra je tudi naredila velikoprostorca, Ranchota,
katero idejo je kopiral reno za prvega kanguja, citroen je z berlingotom spet zamujal par let. In zgodovina se ponavlja.
Ampak če opaziš, vse so naredili francozi. Nemci in ostali so potem samo spretno kopirali..
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

bondzoli

Lahko se vam ali nam zdi kaj je pametno ali kaj ni, ampak pametno je edino to kar prinaša podjetju dobiček. Da so delali avtomobile, ki so bili KAO pametni nakup jih je drago stalo, prodaja padla za 50% ... Kakorkoli, sedaj se zadeva popravlja in delež počasi raste, torej je sedanja usmeritev gotovo bolj prava, pa si mislimo kar hočemo.

CEPETKO

Jaz svojo petko zamenjam v trenutku za aircross-a. Hidroactiva je preteklost preteklost so limuzine pri citroenu. Krivec zato da c5-ke več ni je pa imperator peugeot. Lahko bi jo delali z istimi progresivnimi omejevalniki kot aircrossa.
Stvar je pa  v tem da je peugeotu imperatorjem ki so citroena uničili prav fino samo da imajo njihov lepi pežot. Pa naj imajo lepo njihovo 508 in si jo naj nekam zataknejo. Progresivni omejevalniki plavajo ravno prav ne premalo in ne preveč.
Citroen - kreative tehnoloži.

Citroenovc

Citat od: CEPETKO;252781Jaz svojo petko zamenjam v trenutku za aircross-a.

In kaj še čakaš? V prodajalnah je. Kupit ga pa tudi kdo mora.
OK

LP
Primož

sl1

Jaz se strinjam z Antasijem, da je problem v standardu. Èe bi ob skoraj zahodnih življenskih stroških imeli tudi zahodne prihodke, bi ljudje z veseljem dobro vzdrževali svoje velike hidravličarje. Pa še kdo bi si ga kupil, ki si ga sedaj ne more.
Tole s temi SUV-i pa tudi jaz ne razumem. Enoprostorci in manjši enoprostorci so najbolj uporabna vrsta vozila, glede na ceno, stroške in ekologijo. Samo večini ljudi je očitno pomembneje, da imajo "terenca" - sicer 1.0 turbo, ampak je. :)
Ta C5 Aircross lahko da je čisto fajn, samo eni pač ne maramo SUV-ov.

garac

Mene pa veseli da se krešejo mnenja okrog tega avta. Še najbolj je všeč tistim, ki ga niste vozili.
38 jurjev za polno opremljenega sicer v primerjavi z nemci ni velik denar za tistega ki ga ima, a verjamem, da se bo vseeno raje za kakšno drugo pasmo odločil.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Dr. MadMan

@Garač čista resnica. Meni je bil všeč predvsem ker ima 3 enake sedeže zadaj. Vse dokler ga nisem šel peljat. Osebno me je C5 AC glede na pomp okrog novega podvozja in na odličen vtis, ki ga je pustil Cactus s tem podvozjem, pustil povsem razočaranega. Èe bi v Cactusa vgrajevali kakšne bolj spodobne motorje bi bil Cactus doma, ker je moja bolj navdušena na Cactusom kot pa C5 AC.
Dr. Navigator

Kreativne IT rešitve
https://www.greit.si

Svetujemo in pomagamo v arhitekturi
https://www.archistudio.si

gero

Vozil sem kar nekaj t.i. SUV ov in tudi nekaj pravih terencev . Ne me narobe razumet vendar SUV ni terenec , tudi nima takih zmogljivosti. Ima pa več "moderne" opreme . Tudi nepotrebne. Pred leti so novinarji in testni vozniki izvedli vzdržljivostni test po Avstraliji ( vzhod-zahod) ter izbrali najboljša vozila glede na vzdržljivost , sposobnost premagovanja terena , praktičnost , moč , udobnost, tudi prostornost..skratka avto za teren.In ne predrag. Na prvih treh mestih so pristali Toyota , Mitsubishi in Nissan ,četrto in peto mesto sta si razdelila Jeep (Cherokee) in Land Rover. Tudi to nekaj pove. Cenovno pa so japonci zelo konkurenčni C5 Aircrossu. In zmogljivejši..Sicer pa so nemci že pogruntali kaj pomeni SUV ... Sicer pa, sej ga je fajn imet , pa lepo izgleda , ...
ampak v Berlingota sem lahko naložil moped pa štirje smo bili komot noter ,pa nikoli ni bilo treba "truge" za prtljago za na streho. Ne pozimi , ne poleti , ne za dopuste ne za izlete...No, pa da slišim kontra komentarje...
https://www.avto.info/Novosti/Nemci_razkrivajo_pravi_pomen_kratice_SUV/

Citroenovc

Citat od: gero;252876Pred leti so novinarji in testni vozniki izvedli vzdržljivostni test po Avstraliji ( vzhod-zahod) ter izbrali najboljša vozila glede na vzdržljivost , sposobnost premagovanja terena , praktičnost , moč , udobnost, tudi prostornost..skratka avto za teren.In ne predrag. Na prvih treh mestih so pristali Toyota , Mitsubishi in Nissan ,četrto in peto mesto sta si razdelila Jeep (Cherokee) in Land Rover.

No v Avstraliji se za resno premagovanje brezpotij uporablja predvsem modele 2 proizvajalcev - ta velko Land Cruiser (sem štejejo predvsem serije 80, 100/105 in pa tudi še serija 70), ki nima kaj dosti veze s Toyoto Prado, ki je pri nas prevečkrat poznana kot "lendkruzerka" ali pa Nissan Patrol  Y60 oz Y61.

Vse ostalo je konfekcija.
OK

LP
Primož

Lenko

Citat od: gero;252876Vozil sem kar nekaj t.i. SUV ov in tudi nekaj pravih terencev . Ne me narobe razumet vendar SUV ni terenec , tudi nima takih zmogljivosti. Ima pa več "moderne" opreme . Tudi nepotrebne. Pred leti so novinarji in testni vozniki izvedli vzdržljivostni test po Avstraliji ( vzhod-zahod) ter izbrali najboljša vozila glede na vzdržljivost , sposobnost premagovanja terena , praktičnost , moč , udobnost, tudi prostornost..skratka avto za teren.In ne predrag. Na prvih treh mestih so pristali Toyota , Mitsubishi in Nissan ,četrto in peto mesto sta si razdelila Jeep (Cherokee) in Land Rover. Tudi to nekaj pove. Cenovno pa so japonci zelo konkurenčni C5 Aircrossu. In zmogljivejši..Sicer pa so nemci že pogruntali kaj pomeni SUV ... Sicer pa, sej ga je fajn imet , pa lepo izgleda , ...
ampak v Berlingota sem lahko naložil moped pa štirje smo bili komot noter ,pa nikoli ni bilo treba "truge" za prtljago za na streho. Ne pozimi , ne poleti , ne za dopuste ne za izlete...No, pa da slišim kontra komentarje...
https://www.avto.info/Novosti/Nemci_razkrivajo_pravi_pomen_kratice_SUV/

Gero  'Senioren und Veteranen-Auto' :BigThumbs:

gule

CEPETKO

Citroen - kreative tehnoloži.

Lovro

Kaj veš, lahko da pri ostalih znamkah počnejo enako.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Xandrej

Normalno da delajo enako... Kak pa? :BigThumbs:

Citroenovc

Citat od: CEPETKO;252891Dacia fine tuning :Hammer3:
https://www.facebook.com/jovasarpontcom/videos/dacia-a-garant%C3%A1lt-min%C5%91s%C3%A9g____-httpswwwjovasarcom-/169013397129123/

Glede na tvoje pritoževanje čez "plavanje in glisiranje" tvojega C5 - zna bit, da so pri tvojmu sploh pozabili še na (takle) fine tuning. Saj veš, "francozi" pač ...
Vseeno bolje, da je naštelana, kot da je razštelana ...
OK

LP
Primož