White C5 2.0 Hdi Aut. Exlusive

Začel/a Xandrej, Januar 24, 2019, 09:31:45 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

sl1

Jaz bi samo to dodal, da če nočeš takih problemov kot jih je imel Xandrej, pelješ k rsrju na bolj konzervativen tuning (drugi običajno obljubljajo več konjev in navora) pa še to potem potvikajo malo glede na tvojo mašino - medtem ko recimo v 2. potegnes praktično z nule na 4500 obratov on se preveri ce je vse v mejah normale, da ni kakega blowbacka ki ti fenta turbino in podobnih štosev.
Zato je tuning 300-400€ in dobis malo manj konjev. Bo pa zivljenska doba komponent skoraj enaka.
Je pa tudi res da  čipan avto ne smeš dolgo terat na polno po ac ker takrat je motor pod 30% visjo obremenitvijo kot tovarnisko.

zlikovski

Sem svojega tudi imel plan čipirat, ko pa sem se malo pozanimal okrog, in videl da moj motor zaradi avtomatika ni primeren, znajo biti kar problemi z menjalnikom glede čipiranja, me je minilo.

Vlado333

Za Andrejev avto, ob prvem srečanju sem se prvo zapeljal, da sem sam videl pod kakšnimi pogoji se pojavi napaka. Že na samem začetku mi je bilo precej čudno, da se pojavita dve napaki, enkrat je bil tlak turbine previsok, enkrat prenizek. Pregledal sem vse vakuum cevi, ki so pri tem motorju na precej nedostopnem mestu, par cevi je bilo sila ohlapnih, zamenjal sem vakuum cevi, preveril delovanje ventila regulacije turbine, preveril če membrana vakuum regulator turbine drži  in se zapeljal, napaka se je ponovila. Seveda sem potem zamenjal elektro ventil, saj je veliko možnosti, da pod prostim tekom dela, ko pa mora med vožnjo konstantno prilagajati turbino pa lahko zataji, se zapeljem, napaka. Da ne bom predolg, preveril sem vse kar se je dalo preveriti in rekel Andreju, da sem načeloma prepričan, da je napaka na turbini, ampak da 100% pa žal ne morem biti. Epilog je, zamenjana turbina in po dveh daljših testnih vožnjah je bil avto brez napake. Moje mnenje je, da je bila temperatura izpušnih plinov zaradi čipanja in vožnje na max previsoka in je verjetno pripeljalo do deformacije variabilnega dela turbine, to je edina stvar, ki mi je logična ob Andrejevem opisu kako je do napake prišlo. Moram povedati, da je to prva turbina katero sem menjal pri 163ks motorju.
Jaz sem vse moje avtomobile, ki so bili čipani, gnal do konca pa ni prišlo do okvar, dva sta bila 140ks, sedanji 2.2hdi ima pa problem z menjalnikom, preveč navora in pod določenimi pogoji pride do tresenja, tako da bo šel nazaj na original konje.
Tudi RSR noče predelati vseh avtov, če se ne motim 1.2 tsi sploh noče delati, verjetno je še kak model, ki je že sam po sebi na meji in bi ga čipanje še veliko hitreje poslalo na servis.

Xandrej

Mogoce pa ni navajen saj ga bolj kot ne božamo... vozi ga žena jaz pa tu in tam oz na familijske izlete in potovanja tudi pa malo menjavamo enega pa drugega... tak da rešeno in porohtano spet je pravi. Enkrat drug teden ga spet ščistim komplet zunaj pa noter... da bo kot nov!

Xandrej

No k Èrnemu od sestre in našemu se je pridružil še tretji. Brat od moje pa njegova sta rabila še en avto v Nemčiji. Odločila se je za C5 III 1.6 Hdi z 110 t km prvi lastnik in servisna knjiga v sivi barvi. Lani so bili na leta (2009 letnik) menjani jermeni. Od opreme nima xenona ter navi in je ročni menjalnik. Cena 3900€... Ko pride kaj v slo poslikam.  :BigThumbs:

Dihtunga

premza

Xandrej

Citat od: Dihtunga;269443Hidra ali navadno podvozje ?

Tako kot je napisal... Nima hidravlike. Komaj čakam, da pridejo dol ko bojo, da vidim zdaj razliko.

braby

Citat od: Xandrej;269460Tako kot je napisal... Nima hidravlike. Komaj čakam, da pridejo dol ko bojo, da vidim zdaj razliko.

Bratranec ima navadnega, jaz hidravliko. Meni osebno...moj lepše "zaplava" čez daljše neravnine, medtem pa ko njegov manjše luknje lepše požira...Ampak, tu je še pa faktor obutve...moj je na 18, njegov na 16...

So pa navadno vzmetenje dobro nastavili, avto je kljub pomanjkanju hidravlike zelo udoben...

sulicar

Citat od: Vlado333;268946Za Andrejev avto, ob prvem srečanju sem se prvo zapeljal, da sem sam videl pod kakšnimi pogoji se pojavi napaka. Že na samem začetku mi je bilo precej čudno, da se pojavita dve napaki, enkrat je bil tlak turbine previsok, enkrat prenizek. Pregledal sem vse vakuum cevi, ki so pri tem motorju na precej nedostopnem mestu, par cevi je bilo sila ohlapnih, zamenjal sem vakuum cevi, preveril delovanje ventila regulacije turbine, preveril če membrana vakuum regulator turbine drži  in se zapeljal, napaka se je ponovila. Seveda sem potem zamenjal elektro ventil, saj je veliko možnosti, da pod prostim tekom dela, ko pa mora med vožnjo konstantno prilagajati turbino pa lahko zataji, se zapeljem, napaka. Da ne bom predolg, preveril sem vse kar se je dalo preveriti in rekel Andreju, da sem načeloma prepričan, da je napaka na turbini, ampak da 100% pa žal ne morem biti. Epilog je, zamenjana turbina in po dveh daljših testnih vožnjah je bil avto brez napake. Moje mnenje je, da je bila temperatura izpušnih plinov zaradi čipanja in vožnje na max previsoka in je verjetno pripeljalo do deformacije variabilnega dela turbine, to je edina stvar, ki mi je logična ob Andrejevem opisu kako je do napake prišlo. Moram povedati, da je to prva turbina katero sem menjal pri 163ks motorju.
Jaz sem vse moje avtomobile, ki so bili čipani, gnal do konca pa ni prišlo do okvar, dva sta bila 140ks, sedanji 2.2hdi ima pa problem z menjalnikom, preveč navora in pod določenimi pogoji pride do tresenja, tako da bo šel nazaj na original konje.
Tudi RSR noče predelati vseh avtov, če se ne motim 1.2 tsi sploh noče delati, verjetno je še kak model, ki je že sam po sebi na meji in bi ga čipanje še veliko hitreje poslalo na servis.

Vlado tudi meni na mojem 2.0 120kw včasih pokaže lučko za motor... Najbolj kadar se vozim po ac 150km/h ali več.... In to samo potem ko zmanjšam hitrost in padejo obrati in potem spet po hodim gas in se nekje pri 2600 obrati prižge lučka in pade v Save mode.  Ko ugasnem in prižgem avto.. Dela dalje normalno... Avto ni cipiran. Včasih se mi prižge krat na teden včasih pa niti na mesec ne... Kaj bi lahko bilo?

gepl83

Zapacana turbina, oziroma nekaj preprečuje lopaticam, da bi normalno delovale....

braby

Citat od: sulicar;269606Vlado tudi meni na mojem 2.0 120kw včasih pokaže lučko za motor... Najbolj kadar se vozim po ac 150km/h ali več.... In to samo potem ko zmanjšam hitrost in padejo obrati in potem spet po hodim gas in se nekje pri 2600 obrati prižge lučka in pade v Save mode.  Ko ugasnem in prižgem avto.. Dela dalje normalno... Avto ni cipiran. Včasih se mi prižge krat na teden včasih pa niti na mesec ne... Kaj bi lahko bilo?

Tudi meni se to občasno zgodi. Po vsej verjetnosti bi naj bil elektromagnetni ventil za regulacijo kota lopatic v turbini... Naj ne bi bila kritična napaka...Tako mehanik...

Vlado333

Najbolj verjetna je napaka na ventilu regulacije turbine, sem pa dvakrat imel problem s premehkimi cevmi vakuuma in so povzrocale izgubo moci. Prvo priklop na tester, potem pa glede na izpisano napako iskanje le te. Je pa pri 163ks motorju dokaj pogosta okvara dozerja zraka. Takole na daljavo bi vam rade volje pomagal, ampak pri takih napakah to zal ni mozno.
Lp

Xandrej

Evo avto bo imel danes jutri 100 000 kilometrov. Cčeraj je dobil še ene original 19 col v črni barvi za zimske gume. Po vsej vrjetnosti bojo original 17 col z zimskimi gumami kupljenimi lani na prodaj. Nexen Winter sport 2... Komplet bi prodal. :BigThumbs:

Xandrej