White C5 2.0 Hdi Aut. Exlusive

Začel/a Xandrej, Januar 24, 2019, 09:31:45 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Xandrej

Ja spredaj prenizek zadaj previsok. Cutilo se je pri vožnji kot da bi imel pretežek nos! Zdaj je vlado to skorigiral. Zadaj sva ga za ene 3 cm spustila spredaj pa dvignila mislim da za 3 cm...

Prosurfer

Citat od: Xandrej;265307Evo. Ha ha... sem nekaj skakal okoli pa sem se prvo oglasil pri Jerovsku so mi zadnji softver dali za motor in menjalnik in navi. Ocena sedi 5. Nato v Turjak k Madmanu da smo se slovensko naučili. Sedi 5, potem pa k Vladotu333 da smo visine nastavili! Sedi 5! Tokrat z vsemiful zadovoljen in vse je slo gladko edino Vlado se je kr hecal ampak je zadevo rešil tako kot more bit.

Kateri software za motor in menjalnik imaš zdaj (najbrž zadnjo verzijo)?
Se da trenutna verzija obojega preveriti kako drugače kot le z Lexio?
Opažaš po nadgradnji kakšne razlike v delovanju?

Xandrej

Ostalo ne. Menjalnik pa prestavlja lepše in bolj medeno.  Lexia pove kateri je. Zadnji je bil 3 leta nazaj. :BigThumbs:

Xandrej

Zloglasni citroenov kljuc je nadomestila novejša različica:

Xandrej

Evo pa sem si rekel jebat ga mam dizla pa malo prevoženih pa težek je pa ko novi pa daj gremo pa ga čipnimo na obljubljenih 190 konjev pa je...

Postopek se naredi, naloži program pa voila. Odzivnejši fajn super... Grem po tasta pa taščo na letališče daleč v drugo državo sam nikjer nobenega pa sem rekel daj da te vidim malo... Ga poženem... Avto leti 212 km/h lepo konstantno gas do daske... Peljem ene 10 kilometrov lepo nakar pridem do prometa pe lepo spet nazaj na 130 km/h kot se vozijo ostali pa sem še mel pot... Èez ene 20 kilometrov se mi lučka za motor prižge... avto brez moči ne dela tempomat ...

Ok... Pridem lepo do letališča poberem se vsedem vse ok... Malo probam pognat spet... Pridem do maribora oddam paket pa direkt k mehaniku...

Me kliče drug dan pravi stari vse sem probal ne jebe... Kak preide preko 2500 obratov ga vrže v rezervni program...

Vmes peljem avto, da mi naložijo nazaj original softver...

isto...

Ok... Sem rekel te pa naj gre avto k doktorju. Peljem avto k Vladotu333 v lj... Vlado pravi, da mu je dal vetra avto ampak da je s turbino nekaj narobe... Sem rekel evo ti majster jebemti smrduha jebi ga šola za evik...

Vlado zmontira novo turbino in voila... Lepo spet vse kot prej...

Samo tak, da boste vedeli kolko se to splača ali ne pa kdo vam to dela ali ne je vaša odločitev...

Vglavnem.  Na white je spet zdrav in hvala Vladotu!!! Nadomestni avto vse kot more bit. Storitev opravljena s čisto 10!

Še kdaj! :BigThumbs:

CEPETKO

Samo 212  ja pa 163hp motor moja 136hp gre 230 pa še je malo rezerve. Pa brez čipiranja je seveda. Že če na hdi  konkretno pohodiš stopalko gre takoj v service alarm zaradi nepravilnega tlaka kaj šele da ga čipiraš.
Citroen - kreative tehnoloži.

Xandrej

ja v breg gor je štajgalo skoz... :BigThumbs:

dvorjan

Hmm, to je pa res redek primer, da gre turbina na 2.0 HDI, sploh na tako "mladem". A je prej kaj zvizgala? Je mogoce slab(si) tuning kriv?
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Citroenovc

Citat od: CEPETKO;268923Samo 212  ja pa 163hp motor moja 136hp gre 230 pa še je malo rezerve. Pa brez čipiranja je seveda. Že če na hdi  konkretno pohodiš stopalko gre takoj v service alarm zaradi nepravilnega tlaka kaj šele da ga čipiraš.

?

Kot prvo - 100kW 2.0 16V je sicer super motor in C5 II/III je fajn avto - ampak 230km/h .. Daj no ... Še v tovarni so mu namenili, da ravno dobro preseže 200 kot max hitrost ...

Service alarm? O čem ti to? Oba 100kW vedno ženem na polno oz ju ne šparam. Edini service mesið pri pospeševanju na polno v 12 letih uporabe takega motorja je pri tistem s FAP - kadar očitno že nekaj časa ni uspel narest regeneracije pa pač pojamra, da ga bo čas malo prepihat.
OK

LP
Primož

Xandrej

Nič ni žvižgala... Saj mehanski del turbeine bi naj bil ok naj bi varijabilni bek dobil... Ne vem vglavnem. Gasa naprej.

Xandrej

Mogoče bo še vlado kako rekel na ta račun...

Čojko

Mah, po moje si imel smolo ali pa slabega tunerja.

Jaz sem čipal Xsaro HDI 110 KM varjabilne lopatice, z "lažnjivcem" - box - vse ok, pa je nisem šparal.
Peugeot Partner 2.0 HDI 90 KM takoj po čipanju začela drset sklopka (120km), pri 165 Tkm zopet, drugače z motorjem vse ok. Delal RSR.
Opel Vivaro 101 KM, od 80 do 167tkm tudi delal RSR vse ok

P807 pa nisem čipnil, ker je 163 KM dovolj, pa tudi kilometrov ima že veliko

Predkrizni in pokrizni avtomobili (2008),....

CEPETKO

Citroenovc ne verjameš da gre 230 potem ti pač ni treba. Kar se tiče service ti ga samo pohodi pri speljevanju ampak do konca ne na 2000 obratov pa boš videl rdečo lučko sevice. RHR dosega izredne hitrosti nad 4500 obr v šesti. Probaj.
Citroen - kreative tehnoloži.

Citroenovc

Ti si res ... en ...

Èe se tebi na tvojem lučka vžiga - še ne pomeni, da tako mora bit oz tako kar je.

Dajva ponoviva, imam 2kom C5 II s takim motorjem - tudi danes/zdaj/istočasno ... enega 2004 in enega 2007 - oba 2.0 16V 100kW HDi. Z prvim naredil v zadnjih 2 letih dobrih 40k km, s ta drugim v 12 letih slabih 210k km (in ta je z mano od novega) ... Mislim, da vem kako se ta(k) avto obnaša.

In ne, ne vozim pod obrati in ne, ne vozim počasi. In dobro vem, kaj ta avto zmore. Ampak zanašati se samo na števec - števec lahko kaže nekaj, realna hitrost je druga. Res misliš, da bi tovarna za četrt stotnije manjšo max hitrost zdeklarirala kot je avto sposoben.

Sploh pri C5, ko se rado zgodi, da se z leti merilnik hitrosti zjebe in kaže čisto po svoje.
OK

LP
Primož

Vlado333

Citat od: CEPETKO;268937Citroenovc ne verjameš da gre 230 potem ti pač ni treba. Kar se tiče service ti ga samo pohodi pri speljevanju ampak do konca ne na 2000 obratov pa boš videl rdečo lučko sevice. RHR dosega izredne hitrosti nad 4500 obr v šesti. Probaj.

Tukaj se bom na hitro vkljucil, dajva takole, ce gre tvoj avto realnih 225km/h (pravis da ni cipan) ti jaz podarim vse filtre in olje za redni servis.
Imel sem C5 II z rhr, 2x c5 III 140ks pa noben od njih ni prisel niti blizu 230km/h, pa sta dva od teh bila se cipana.
P508 z 204. konji zmore 234km/h po tovarniskih in 235km/h po stevcu, sprobano.
Prosim le to, da ne pretiravat.
Pa lucka se ne sme prozigat ne glede na to koliko ga pohodis - tisis.
Lp