Naš Peugeot 807

Začel/a Čojko, December 10, 2018, 12:32:58 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Čojko

Kaj pa pričakuješ od 9 let starega avta s 245000 km.
Edino kar je mi je prevelik. Kakšen C4 Picasso bi zadostoval.

andraž

Morda pa se ti sestavi kakšna zamenjava.

Čojko

Klima zopet ne dela, plina ni. Barvilo je pokazalo napokano zavito cev. Kasneje se je izkazalo, da je podobna po celem zavoju. Dali smo jo obnoviti oz. naredit na novo. Zdaj je dvoplastna. Napumpat nov plin in to je to.

Mi pa še računalnik javlja okvaro motorja. Gre se za okvarjen ventil pri vrtinčenje plinov. Iščemo kos.

Čojko

Klima zopet ne dela. Barvilo je pokazalo na tesnilu kompresorja €€€, ter na tesnilu cevi ki gre v kabino. Vprašanje kaj je noter na pečki, saj sem pred izpraznitvijo vonjal kot po hlevu (upam, da ne plin).

Ali je možno, da je bila klima preveč napolnjena in je popustilo po vseh možnih koncih? Mehanik pravi, da to ni možno saj fila mašina in da vedno napolni z 5g manj.

Ima kdo izkušnje, ve kaj o tem?

alesz

CitatAli je možno, da je bila klima preveč napolnjena in je popustilo po vseh možnih koncih?
......................verjetno ne,tlaki so v teh visokih temperaturah kar konkretni vendar se ti mora sistem izklopit pri previsokem tlaku.Èe ti je v štirinajstih dneh spustilo mora biti tam okrog puščanja kar konkretno mastno,oziroma imaš neko luknjo,ki je niste našli.Pri tem avtu ni noben problem odmakniti motoventilatorje in preverit stanje kondenzatorja.Druga kritična zadeva pa je cev,spodnja na kondenzatorju ki gre na desno in tam nekje pod žarometom imaš "kvikaut"spojko,v njej ti ponavadi tesnila "okamenijo"

Naprava ti napolni toliko kot nastaviš ,plus količino ki gre v polnilne cevi,ki ti jo  ob zaključku procesa ižčrpa.......pet gramske normative pri nas dosegajo edino dilerji.............

Čojko

Hvala za odgovor. Se pravi, da crkuje vse po vrsti,....

Čojko

Klima mojster je zaseden do 15.9. Bo pa potrebno podirat armaturo če se odločim za popravilo.

V prtljažniku lepo pelješ 3 razstavljena kolesa, s tem, da imaš še vseh 5 sedežev uporabnih. Izredno praktičen in komot avto z avt. menjalnikom, le....

Lovro

Ufff. Upam, da se potem okvare le umirijo.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Čojko

Tisti ventilček za vrtinčenje zraka al kako se mu reče je zrihtan - je predelan rabljen od VW. Pri PSA ni kosa posebej in bi moral kupit cel komplet za nekih 700€.

Tiki

Kose od VW na PSA... Za tole bo pa treba k spovedi... :Hammer3:
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

Čojko

Al pa počasi hodim drugam,.... Preizkušam rabljeno VW kvaliteto :Hammer3:

garac

danes sem imel 2 stranki z znanega vw servisa v nasem koncu. sem se začudil, a nemski tudi crknejo?  ja,  ti še  najbolj! ja, to je pa fino za vaju? niti ne, ker  gredo ljudje drugam
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

antasi

Itak smo kupili Opla.
Naslednji nakup bo VW.
Tudi Nemci se bodo morali naučit Francosko in vozit Francoska vozila.
Merðota in Bemveja pa ne bomo kupili, ker so prevelika jajca, ker se že v garanciji trgajo verige, crkujejo filtri in imajo avtomatski samovžig. Bodo kar sami propadli.

V bistvu nam bo konkurent čez par let samo Dacia.
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

Citroenovc

Citat od: antasi;276924V bistvu nam bo konkurent čez par let samo Dacia.

Hočeš rečt, se nam slaba piše in bomo crknili še "mi" ....
OK

LP
Primož

Čojko