Berlingo novi model 2018 ?

Začel/a xtimex, November 30, 2018, 11:01:27 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

antasi

Citat od: kstoner;251716in kaj je to tako groznega, da ne morš živest s SS sistemom? res ne razumem

kot avtofrik ki so ga učili da se hladen motor ne ugaša,
sploh pa tanove turbodizle zaradi turbine in famoznih filtrov..
da ne omenjam poseben akumulator..
pa vsi serviserji doslej tudi tako pravijo.
saj če imaš nov avto 7 let in do 200kkm sploh ne veš za to,
ampak mi citroenarji skrbimo da je tudi nasl.kupec zadovoljen..
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

gs nautica

SS ne dela dokler ni avto na delovni temperaturi. Ne dela tudi v primeru da je poraba energije prevelika (luči, gretje, in podobno). Ima veliko pameti, tako da ni bojazni da bi uničil sam sebe. Ima pa tudi tipko za izklop tako da ...

antasi

morate vedet, da smo stari citroenarji malo zadrti..
ampak iz izkušenj:
-dokler nisem imel avto z airbagom, mi nikoli ni lučka gorela,
-dokler nisem imel avto z ABSom, mi nikoli ni lučka gorela,
-dokler nisem imel avto z avt.klimo, mi nikoli ni nagajalo gretje,
-dokler nisem imel avto z el.ogledali, mi nikoli ni nagajalo zapiranje,
-dokler sem imel avto z 0 opreme mi tudi to ni bilo treba plačevat na servisih taka popravila, zato sem alergičen na take stvari, katere že naprej vem, da mi bo zmanjševalo proračun za pijačo v prostem času.

hostnik

tudi jaz sem ga imel pred dvema dnevoma na testu in sicer Feel oprema in 130 konjev motor.Spredaj se sedi dosti bolj udobno od perdhodnika , zadaj pa dosti slabše , nasloni zadnjih sedežev so preveč pokončni in se jih ne da malo podreti nazaj in pa mizica na naslonu sprednjih sedežev je popolnoma neuporabna , to so otroci ki sedijo zadaj takoj opazili. Drugače pa splošni vtis ni slab , bi ga imel , je pa malo predrag  ..

kstoner

Citat od: antasi;251721morate vedet, da smo stari citroenarji malo zadrti..
ampak iz izkušenj:
-dokler nisem imel avto z airbagom, mi nikoli ni lučka gorela,
-dokler nisem imel avto z ABSom, mi nikoli ni lučka gorela,
-dokler nisem imel avto z avt.klimo, mi nikoli ni nagajalo gretje,
-dokler nisem imel avto z el.ogledali, mi nikoli ni nagajalo zapiranje,
-dokler sem imel avto z 0 opreme mi tudi to ni bilo treba plačevat na servisih taka popravila, zato sem alergičen na take stvari, katere že naprej vem, da mi bo zmanjševalo proračun za pijačo v prostem času.

mislim, da bi bilo najbolš da greš živet nazaj v jamo...bo najmanj problemov :BigThumbs:

dvorjan

Tako kot so ti ze povedali - start&stop ne deluje, dokler niso izpolnjeni pogoji. V zimskem mrazu skoraj nikoli ne dela (npr. minus zunaj, ti pa gretje prizgano).

Mene tudi moti, ampak potem razvijes refleks, da ga ugasnes. Ti pride v kri, tako kot nam je nekoc, da smo morali zavrteti rocico za prizig luci.

Ce se ti pa se to ne da, sem pa preprican, da je med varovalkami ena taka, ki ugasne S&S sistem. =) Naprej pa ze znas ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

gs nautica

Žal je SS sitem nateg za zmanjševanje izpustov. Standardi so visoki, morajo pa jih doseči. Zato taki smotani sistemi kot je SS. Pri ročnem menjalniku, roko na srce, ne ugasne velikokrat. Pri avtomatiku, pa žal, vedno ko ustaviš.

xtimex

Malo se poigravam z idejo, da bi v tipko S/S in line assistent kar zobotrebec zarinil, da mi ne bi bilo potrebno vedno na roke izklapljat   :emot77:

antasi

Bom rajši tiho, da me ne bodo v jamo pošiljali.

corvette

Nisem še vozil avta, ki bi S&S aktiviral šele takrat, ko je temperatura olja min. 80º C in bi imel obenem še nekaj programske pameti, da ga ne bi ugasnil minuto ali dve po priganjanju (vožnja po AC, vožnja v klanec oz. prelaze itd.).

Skratka dalo bi se ga narediti pametnejšega in hardveru prijaznejšega, tako pa požiramo ekološki bulšit. No, nekateri ga ne, ker ga ugasnemo ročno ali softversko, za kratke razdalje in mestno vožnjo pa se izogibamo uporabi avta.

antasi

..zadevo sem ugodno rešil...
Piše le ta ki je jamral za berlingota volan na drugem forumu
Kaj pa to pomeni pa ne vem?

garac

ja saj ti si jo ugodno rešil, ker si prodal kanto. Povej raje, da sem jo mislil kupit, pa je imela volan kot FAP, pa še uvozit ga nisem mogel v Slovenijo, ker je bil emisijski razred Euro 0.0. 3dni sem stal v kolini na meji Trojane pa se ni dalo papirjev zrihtat
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

north

Prej je jokcal na vse pretege na konc pa vtihnil kot da bi mu novga pripeljal.
Citroën - Creative Technology

antasi

Citat od: north;252227Prej je jokcal na vse pretege na konc pa vtihnil kot da bi mu novga pripeljal.

Ne vem, kaj je dobil, da je zadovoljen. Ni hotel napisat na drugem forumu. Mogoče bo pa tu..
Aja, garač me zajebava, ker sem starega berlingota prodal in ga zamenjal z novim. To je že moj 9.berlingo oz.partner in nič nisem dobil od citroena. Bom moral začet jamrat, ampak če ni kaj jamrat:breaking_pc: Drugače so pa dyane pri meni še kar v vodstvu. 16ta lady dy čaka pri meni da se jo bom usmilil in calal za nove premnike, barvo itd

north

Kakor koli, če je prodal je bil na minusu Citroen Slo. ti pa itak nikol nič nebo dal tudi, če si obr ne zadovoljen z avtom.
Citroën - Creative Technology