Berlingo novi model 2018 ?

Začel/a xtimex, November 30, 2018, 11:01:27 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

antasi

No, čisto realno se vozi berlingo 1 najbolje, ker ima mehko vzmetenje, torzijo, če seveda ni zjeban,
Berlingo 2 ima po moje slabo vzmetenje, pretrdo, preveč podobno jumperju ali nemcem, ko avto ropoče čez luknje, je pa res da ni torzije da bi crknila, redno pa crkujejo štangice stabilizatorjev
Berlingo 3 je pa kljub fedrom veliko bolj mehak in tih.
Ima pa ta moderen el.volan ki te popravlja in ni take povratne info kot pri starih.
Tak da garač-najboljši za vozit je itak tvoj berlingo1.5:BigThumbs:
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

gule

Najboljši je tisti Berlingo, ki ga Dangel preuredi. Drugače, pa ta novi res dobro izgleda.

antasi

na drugem forumu sem dobil odgovor za tega berlinga 2,
očitno citroen še nekaj da na stranke, v primerjavi z nemško in ostalo konkurenco:

Pozdravljen,

na forumu sprašuješ za epilog? Zadevo sem posnel na USB ključek, berlinga so vzeli nazaj, pogodili smo se in v zameno sem z nekaj doplačila dobil C4 spacetourer 1,5 HDI. Odličen avto.

Lp Tomaž

antasi

Trenutno najcenejši nov berlingo na netu
14900 in še nekaj...
Èe to ni dober nakup kdor rabi tak avto...
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=13929656&display=Citroen Berlingo 1.2 Puretech 110 S S Li...

north

Citat od: antasi;252253na drugem forumu sem dobil odgovor za tega berlinga 2,
očitno citroen še nekaj da na stranke, v primerjavi z nemško in ostalo konkurenco:

Pozdravljen,

na forumu sprašuješ za epilog? Zadevo sem posnel na USB ključek, berlinga so vzeli nazaj, pogodili smo se in v zameno sem z nekaj doplačila dobil C4 spacetourer 1,5 HDI. Odličen avto.

Lp Tomaž

Skoraj ne verjetno.
Citroën - Creative Technology

xtimex

Èe se ti poraba tega modela dopade je v redu nakup.
https://i.imgur.com/ByIxUzh.png

andraž

Da je to Citroen naredil sli prodajalec? Kateri forum?

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

antasi

Poslano od antasi  Poglej Sporočilo
na drugem forumu sem dobil odgovor za tega berlinga 2,

Pozdravljen,

Lp Tomaž

Skoraj ne verjetno.

Ne vem, kaj res in kaj ni:AngelPray:
meni je tako sporočilo poslal na privat sporočilo, ko sem težil kaj je sedaj?
nekaj je že dobil,da je tako zadovoljen, ker prej je bil berlingo jajc, no saj je verjetno še kar.

Glede tiste cene zg osnovneg anovega berlinga 14.900 tu nekje, gre za benz verzijo osnovnega berlinga, ampak prostora pa dobiš, kot nikjer drugje. nima asistenčnih sistemov, tačskrina in takih dodatkov, ki itak enkrat crknejo, ima pa klimo in CZ ES itd
če primerjamo kaj dobiš za ta denar pri konkurenci, je to po moje zelo ugodno.
Je pa res benz, ampak saj je to danes moderno..dizl ima res več navora in nižjo porabo, ni pa moderen:Hammer3:
avti se pa itak dražijo vsako leto. Berlingo 2 ko je bil nov pred 10 leti, je bil 15.000 max opremljen, zdaj je pa to najcenejši,
najdražji je pa 23.000:bombs:

bingo

Antasi:
ravno to smo se zadnjič pogovarjali...
Berlingo 2 2007 1.6HDI = 12.000€
Berlingo 3 2015 1.6HDi = 16.000€
Berlingo 4 2019 1.6HDi =< 20.000€

plača pa (moja) dol...

xtimex

Na tem videu od C5 Aircross poglejte pri 1:23 kako imajo tukaj line assistent rešen, ko ga rabiš ga vklopiš, ne pa pri Berlingu ko je po defoultu vklopljena zadeva.
https://www.youtube.com/watch?time_continue=84&v=UmKB4XRUwpE

antasi

Line assistent?
Še eden od sistemov, ki rešujejo življenja, na začetku je pa moteč, kot je bil npr.včasih varnostni pas, pa pozneje ABS, pa ASR...
Ste pomislili, da je funkcija le tega samo to, da voziš po svojem pasu, drugače te popravlja. Večina voznikov žal nima občutka in vozi cikcak po 2.5m širokem cestišču in potem bentijo, ko jih popravlja. In ne zdaj pametovat, da na so ceste ozke in zavite, ker tam itak ni črt, da bi delal LINE ASSIST. Tudi pri prehodu iz voznega pasu, prehitevanje, zavijanje itd je treba samo žmigavec vklopit in te ne popravlja.
Problem je v voznikih in ne v LINE ASSIST

In od naslednjega leta bo obvezna prodaja novih vozil,ki bodo sama ustavila pred oviro..
Vsi, ki vas motijo asistenčni sistemi, se zamislite nad svojo vožnjo in kako npr. morajo vozit tovornjakarji široki 2.55m po naših cestah in nič ne jamrajo. Ko sem začel vozit tovornjaka, sem šele videl, kako zanič šofer sem..
Je pa res, da je vožnja novejših avtov vse bolj sterilna, gumijasta, oz. nimaš občutka, da ti voziš avto, ampak on tebe in ne smeš razmišljat, kaj bo z vzdrževanjem le-te elektronike čez 10.let. Saj zato bodo pa avti vedno bolj podobni mobitelom. Ko bo crknil ga boš zavrgel, oz. dal v reciklažo...
To je pač davek napredka, če hočeš pristen stik z voziščem in občutek med vožnjo kupiš pač eno staro garo brez opreme

xpuser

To je vse vredu dokler dela. Ko se vozniki navadijo potem se preveč zanašajo na ta pomagala in je lahko hitro problem.

isarajli

Haha, vsak dan sekam ovinke med Oplotnico in Dravogradom, pregledne, tud drgač se večkrat peljem čez črto, varno. 27 let , zaenkrat brez povzročene nesreče. Veliko več je v glavi in izkušnjah, kot v pomagalih. Obvezna oprema samodejnega ustavljanja ? Prvič čujem.
kremenèkovi s.p.  Prodaja in polaganje kamna  051-832-858

antasi

Ja. Objavljeno je, da od l.2020 nove avte ne bodo smeli več prodajati brez tega samodejnega ustavljanja. Seveda to deluje pri manjših hitrostih in vam oplotničanom, ko še čez ovinke vozite naravnost ni treba skrbet. Mi iz cela smo včasih k vam hodli ko ste imeli še tist klub ko je bla muzika in že takrat ni bilo preveč varno pri vas.