Berlingo novi model 2018 ?

Začel/a xtimex, November 30, 2018, 11:01:27 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dbostjan

Večkrat sem v vročini naredil tako, da sem odprl sprednja stekla za dober centimeter in potem še zadnja, je kar lepo omililo vročino. Res pa nisem tega počel v gostem prometu ali na avtocesti. Edina slabost je bila ta, da se je nekoč ena šipa odvila in sem izgubil vijak, to pa že spada v temo "kvaliteta izdelave".

antasi

Citat od: dbostjan;252997Večkrat sem v vročini naredil tako, da sem odprl sprednja stekla za dober centimeter in potem še zadnja, je kar lepo omililo vročino. Res pa nisem tega počel v gostem prometu ali na avtocesti. Edina slabost je bila ta, da se je nekoč ena šipa odvila in sem izgubil vijak, to pa že spada v temo "kvaliteta izdelave".

vidiš, to se ti v novem berlingotu ne more zgoditi, edino šipa ti lahko dol pade, kar pa lahko lepo rešiš z leseno kajlo.

drugače pa mi  šofer pove, da ima novi berlingo končno pametne luči ki se same vklopijo tudi podnevi, tako da lahko daš dolge, potem sam popravlja volan če na AC zalutaš proti robu, ti ga popravi nazaj, sam zabremza če pozabiš avto v leru ugasnjen in pa tudi sam v hribu ko stojiš in hočeš speljat ti ni treba bremze ali ročne  ker je pameten in tiši na bremzo, da ti auto ne uide nazaj.potem opozori zvočno in na zaslonu da si preblizu, varnostna razdalja in potem pomaga bremzat, pa tudi mirror link je ok, ampak boljša je aplikacija android auto preko kabla ker potem dela navigacija od telefona na zaslonu in šoferju se ne zdi nič bolj počasna kot na samsungu S10. Sicer pa je to mnenje samo mojega navdušenega šoferja, ki je prej vozil prejšnjega berlinga.
Ja in izgleda, da je zanimiv, ker mu spet mahajo in ga pozdravljajo med vožnjo, kar se mu že dolgo ni dogajalo. Je pa res, da linija zadnjih šip ni več tako lepa, ker ni več ena šipa in zadaj je preveč podoben staremu in spredaj je preveč podoben ostalim novim citroenom in feltne ima na 5 lukenj...
Eh, jaz ga ne bom kupil, kar naj ga imajo drugi.
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

garac

Ja ti ga ne bos kupil, ker bo na ženo pisan a ne?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

antasi

Jaz se vozim v takem Berlingotu ko ti l.2006 oz.pežo značke ima gor in sem zelo zadovoljen.
Nima nobenih elektronskih čričkov ki piskajo, vse analogno kot spaček,edina razlika je, da ima štiri cilindre.
Zadnja šipa se sicer sploh ne odpira ker je tovorni, ampak sem zadovoljen, ker se vozim spredaj. Ja, edino pri 200k km je crknila turbina in veliki in mali servise redno delam, pa bremze sem menjal..saj če že to seštejemo, preseže vrednost vozila..ampak po moje je to super avto, sploh ker ima citroenovo vzmetenje, ne pa tak ko tanovi te fedre trde.
Sicer so pa to vse, skupaj z tanovim Berlingotom delovni avti, ampak problem je, ker pri  nas nimamo niti delavskih plač in je že tanovi Berlingo luxus. Je pa pomoje dober za ta denar.

Blaž

Nekaj tednov nazaj sem tudi sam imel priložnost preizkusiti novega Berlinga Feel z motorje 1.5 HDI 100:

+ Avtomobil je neverjetno prostoren! Zaradi višine imaš občutek, da se pelješ v avtobusu
+ Materiali in izdelava: Plastika je na prvi pogled cenena in trda, po drugi strani pa so stvari vsaj na otip zelo solidno sestavljene, saj plastike ne škripajo, ne pokajo in se ne upogibajo.
+ Zvočna izolacija je zelo dobra. Trdim, da je hrup motorja bolj zadušen kot pri C4 mkII in novem c4 grand spacetourerju. Tudi piša vetra je za obliko avtomobila relativno malo. Sem ga pa vozil v dežju, tako da na žalost "meritev" ni ravno merodajna
+ Drsna vrata (če imaš otroke ni kaj dodati:))
+ Zapiranje prednjih vrat deluje (neznačilno) kvalitetno
+ Avtomobil zelo lepo požira neravnine - mojo C4 poseka na celi črti, prav tako je podvozje zelo tiho.

Razočaralo / presenetilo me pa je nekaj reči:

- 5st menjalnik: Zelo dolgi hodi, precej nenatančen, zaradi dolgih hodov in pozicije ročice, je za menjavo v peto prestavo roka skoraj prekratka!
- Sedeži so sicer zelo udobni, vendar pa ne nudijo dobre bočne opore
- Naklon zadnjih sedežev je prestrm, osebno bi si želel nekoliko bolj položno naslonjalo.

V splošnem me je avtomobil navdušil, ni nobeno luksuzno vozilo, za družino pa bi znal biti idealen. Močno me mika, da mi svojo C4 letos menjal za Berlinga (ravno sem dobil drugega otroka, tako da imam pri ženi dober izgovor :P)

gero

Blaž, menjaj čimprej, ne bo ti žal...Berlingo ima zadaj tri sedeže,zadaj sta lahko oba otroka in žena,spredaj pa imaš mir...Prostora je veliko,avto komot. Prtljažnika na strehi ne rabiš,za štiričlansko družino gre vsa roba zadaj v prtljažnik,tudi za dopuste, hladilna torba pa za prednje sedeže na tla..Tudi za na smučanje gre vse v avto,nič ni treba na streho dajat. Avto je praktičen, ne ustraši se niti snega niti brega.

DejanO

kaj še le gre v XL, ki ga bo naročil znanec iz Gorenjske. Skoraj Jumpy.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

xtimex

Obvezno vzami z 130 KM kateri  ima 6. prestav, poraba po 10000km mešane vožnje je solidnih 5,8l, zadnji sedeži so pa res preveč pokončni in sploh ne vem kaj jim je bilo, da so dvostopenjski naklon ven vrgli.
Pa tudi sprednji sedeži so malo prekratki, lahko bi bili malo daljši kot pri starem modelu.
Drugače "zaenkrat" z vožno zadovoljen, razen tistega S/S in lineassistent neizklopljivega po defoultu sranja.

Čojko

Èe nimaš nekega zelo velikega vozička gre ta je razstavljen v prtljažnikom, kar je zelo priročno. Med vožnjo žena podela otroka na zadnjem sedežu iz prvega.

Moja ima še vedno zelo lepe spomine na Partnerja l 2004

minek

Včeraj na hitro šel pogledat berlinga in combota. Na prvi pogled precejšnje razočaranje. Koliko se pač v slabi uri in pol uspeš spotakniti čez neumnosti, ki so jih tokrat zagrešili.
- prodajati družinam in zadaj ukiniti "spalni položaj" sedeža?
- prej si se sicer malo mučil z demontažo oz. bolj s pospravljanjem zadnjih sedežev ampak sredinsko konzolo si odstranil z enim kllikom in peljal vrata, deske,... vsaj neko prednost je to vozilo imelo. Zdaj se sedeži kao pogreznejo ampak ne do konca, konzola pa je baje fiksna. Èemu?
- mizici zadaj na sedežih lahko prodajo komu? zadeve se samo malo dotakneš in se nazaj zapre. A so komplet nori ali sem kaj spregledal?
- V prejšnjem so bili trije kaveljci kam si obesil manjše nakupe, da ne padejo. Èemu so to ukinili?
- Do sedaj si prišel v berlinga in si malenkosti odvrgel na armaturko. Ukinili, da bo bolj podobno pravemu avtomobilu? Ok, levo so prestavili malo nižje ampak hej?
- pokrov predala pred voznikom čisto zares ne ostane odprt?
- prej sem v prtljažniku za silo prihakljal gume v tiste reže zgoraj in lahke stvari je to bp preneslo. Kaj naj pa zdaj?
- Sem skoraj 190cm. Za kolena v normalni poziciji bi pričakoval, da bo levo in desno enako prostora, ne pa, da se bistveno prej nasloniš z desnim kolenom.
- mehanizem za višinsko nastavljanje sedeža je neuporaben. Kdo bo toliko pumpal? Tudi prej je bil neuporaben, resnici na ljubo.
- Spredaj so naredili vgreznjene luči. Zato, da se bom na črpalki matral s čiščenjem?

antasi

Ne vem, kakšen avto si gledal ampak dajmo začet znova,
ker tole berejo tudi eventuelni kupci.
-sedez zadaj je pokonci podobno kot pri starem, nisem pa vedel da sem starega lahko štelal?ni pa to picasso oz.space torer zadaj in tudi nima namena bit ok dajmo mu tule -
-predali? kaj ne štima? Jih je ja kulkrhočeš pokrov pred voznikom ne obstane odprt z namenom, ker ne vidiš ven..
-pri sovzniku imaš dva, zg.celo globok da gre a4 mapa not, potem polica vmes, bolj je moteče da je vse plastika in ne guma, drsi, ampak ni občutljivo in se lahk spuca
-prtljažnik ima iste haklce ko stari na tleh in dodatno na zadnjih zicih
-berlingo nima predala med zici ki je moteč za koleno, ampak samo če doplačaš, ajde tukaj pogojni -
-kaj manjka zicom, razen da je to berlingo in ne un zgoraj
-dizajn, lahko pa kupiš star model ali pa opla ali pežota
-in tanov dizl kuri še pol litra manj kot stari1.6hdi

Iz vsega tega bi sklepal, da ti sploh ni všeč.
Ampak saj še niso naredili avta ki bi bil vsem všeč.
Npr.ravno citroen je naredil spačka in so se na predstavitvi smejali in norce delali iz tega kao avta, pa poglej kakšna uspešnica je postal.
In še test iz avtomagazina iz 70tih ko so napisali za 2cv4 šparovček na kolesih. Jim je porabil 3.75l/100km! Dobro, končna je bila okoli 100 ampak saj je bilo pri konkurenci podobno.
Leta 1969! Glej avtomagazin test 2cv4
Meni je pa všeč nov Berlingo za svojo ceno.
Ni pa to space torer in niti noče bit

xtimex

Ja se strinjam tudi s temi zgoraj omenjenimi stvarmi.

minek

Jaz sem zelo verjetni kupec. No trenutno malo manj.

- Ja. Kot naslona se pri prejšnjem modelu da nekoliko spremeniti. V novem takoj opaziš, da nekaj ni ok. Kotov pa nisem meril. :-) Tudi dožine sedalnih delov izgledadajo manjše ampak tokrat sem bil še brez metra tam.

-Ti odgovorim z besedami moje najstnice. "Kam boš odvergel štručke, ko prideš po nas na trening?". Pokrov predala pred voznikom je do sedaj ostajal odprt in to je pač bolj komot.

-Vsega še sigurno nisem videl. Se pa spomnim, da je žena komentirala predal pred sovoznikom, da tudi tam nekaj manjka. Drselo je tudi do sedaj. Na armaturki imam v predalih ležati protidrsne krpice in je kar ok.

-Ker je to mali tovornjaček, bi pričakovalmalo več. Tudi prejšnji ni imel ampak za lahke stvari se je nekako dalo. Zdaj pa nisem videl možnosti kako nekaj "vezati" višje in ne samo na dnu.

-Ne vem koiko si visok. Za desno koleno ni moteč predal ampak konzola iz katere prihaja menjalna ročica. Bom preveril, če je pri avtomatik verziji kaj manjša.

-No zici, v berlingu so slabi ampak tudi do sedaj so bili in z njimi živimo že tri leta. Z ženo sva se navadila premikati sedež samo naprej in nazaj, ker pomikanje po višini pač ni uporano. Zdaj so premenili na ročico s katero pumpaš. Na prvi pogled je izgledalo ok ampak to ročico je treba premakniti preprosto prevečkrat, da prideš iz ene skrajne v drugo skrajno pozicijo.

-Za design je meni sicer precej vseeno. Izpostavil sem samo vgreznjene luči, ker imam pač navado pozimi na črpalki očistiti šipe in luči. Pri takšnih lučeh je to malo bolj zoprno.

-Èe res pokuri malo manj je to fajn. Za denarnico najbrž vseeno, ker bo v štartu itak nekoliko dražje ampak za okolje pa super. :-)

Narobe si sklepal, da mi sploh ni všeč. Še grem pogledat. Vse tri. Tudi peljat. Najraje bi vzel berlinga ampak glej razloge zgoraj in nehaj na vse kriplje branit neumnosti, ki jih zagrešijo. :-)

btw. Po treh letih z berlingom skoraj več ne najdem novih neumnosti ... je treba menjat. :-P

Glede spacetourerja ... žena pravi, da ji ni dovoj visok, jaz pa, da so tovornjakarska ogledala pri berlingu prav fajn. :-)

xtimex

Mogoče je pred nakupom še dobro premisliti, kaj bi od seznama dodatne opreme pri željenem paketu še prav prišlo, ker potem naknadno iz tega seznama je zelo malo stvari katere so sploh možne za naknadno vgradnjo.
Sam sem ugotovil, da se da za cca. 250€ naknadno vgraditi le induktivno polnjenje telefona, recimo o kakšnem DAB-u, prestavljanju dolgih-kratkih luči, senzorju za mrtvi kot lahko le sanjaš.

antasi

sem že hotel napisat da potem novi berlingo ni za tebe,
ampak vidim da ga boš na koncu kupil, ko boš konkurenco prečekiral,
hja kompromisi pač.
Ponavljam, zenkrat še niso naredili avto, ki bi bil vsem všeč in še cenovno ugoden.
Sploh na vse kriplje ne branim neumnosti, tak ko eni dacio, nissana al pa mercedesa, ampak povem, kaj si mislim kot uporabnik, ala čojko style.

Kaj mi ni všeč? Ampak to je samo moje mnenje, tako kot je zgoraj samo tvoje!

-zadaj zici-ne naklon, ampak da so poudarjeno oblikovani po telesu in zadnjič v Kopru se ni dalo tak fajn spat kot v starem pošrek čez tri zice..
-elektronika, bohvedi če bo to skoz delalo...
-manjše šipe in še manj se vidi ven
-spredaj ful visok in bi skoraj rabil senzorje
-zračniki se ne dajo do konca zapret
-zadnja hauba se mora loputat
-še vedno samo halogenke
-el.ročna je tam ko je bilo prej stikalo za šipe
-......

ampak plusi pretehtajo
-poceni žarnice
-preverjena mehanika in motor
-nič večji ko star
-vrate se lepš zapirajo