Berlingo novi model 2018 ?

Začel/a xtimex, November 30, 2018, 11:01:27 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

bingo

Minek: Zakaj pa menjaš 3 leta star berlingo ?
Meni je moj (ista starost) ravno sedaj še bolj prirastel k srcu...opremil sem ga po svojih potrebah...in pri novem ne vidim niti ene prednosti-ravno nasprotno-spet bo preteklo ene 10let, da bodo izdali MK5 in popravili vse zgoraj naštete "neumnosti" nove platforme

minek

@antasi:
S kompromisi imaš zelo prav, še posebej pri kupcih katerim sta pomembna uporabnost in pasivna varnost, vse ostalo pa je daleč zadaj. Kljub temu je prav, da naštejemo in malo predebatiramo kar se nam zdi napaka in seveda tudi bonbončke. Argument "potem pa kupi drug avto" ne odpravi nobene napake. :-)

O tem kaj je komu všeč ali ne se ne da preveč razpravljati. O tem ali je kaj šlo na bolje ali slabše, pa že veliko bolj.

Hvala za naslednjo opazko, da lahko pogledam in ne spregledam:
-zračniki se ne dajo do konca zapret

Zanimivo bo tudi videti rezultat tistega štrlečega kavlja pri idprtih drsnih vratih. Prej sta bila dva štifta. En spodaj en zgoraj. Skoraj nemogoče, da s čim zahakljaš. Zdaj pa je narejen prav kavelj, ki bo lovil oblačila in naramnice torb. Se prav vprašaš ali sploh pogledajo kaj so naredili. :-)

@bingo:
Dober razlog je boljlša pasivna varnost. Èe pač verjamemo ampak druga nimamo. Drug razlog je brezskrbnost - ostalo je namreč 2 leti tiste podaljšane garancije oz. slabih 25000km. Nisem še na podlagi čekliste "neumnosti" prejšnjega modela preveril kaj so popravili. Spomnim se, da sem videl zdaj tudi lučko pod polico v prtljažniku in da je polica malo bolj kvalitetna. Še vedno pa isto neumni koncept police. Npr. pokrov za tankanje pa se žal še vedno ne zaklene. Ampak upam, da se bo našlo še več popravkov.:-) Nekega RESNEGA razoga, pa se strinjam s tabo, res ni - dobro služi kljub vsem popisanim "napakam". :-)

antasi

Pa pozabil sem na ogledalce pri sovoznici, ki ga ni,
medtem, ko ima voznik celo osvetljenega...
pa zračniki, ker sem bil prej navajen na berlingotove, me ti moderni motijo, ker nikoli ne vem v katero smer so zaprti.
Levi je na levo, desni pa na desno ali ravno obratno..
komplicator sem, priznam.
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

minek

Ena zdeva, ki bi tudi bila zanimiva v kontekstu primerjav tega trojčka, je vpliv višine kjer so nameščeni žarometi na kakovost osvetlitve cestišča.

xtimex

Tukaj sta Rifter in Combo v prednosti, ampak v dizajnu pa zaostajata.
https://i.imgur.com/FUn6r2V.png

xtimex

Btw, sem šel prej v garažo pogledat tiste kao "štrleče" kavlje, kateri po moje niso sploh problem, sem pa opazil drug problem.
Tista Lego zaščita okoli kablov se je iztaknila iz kovinskega vodila, sem probal nazaj natakniti ampak so se kabli že toliko raztegnili, da bo potrebno na obisk servisa.:emot112:

minek

Nisi fotografiral tistega kavlja, ki sem ga omenjal.

bingo

Saj sem vam napisal: Berlingo na novi platformi bo potreboval 5 let, da se bodo pokazale šibke točke (npr. "lego zaščita kablov")...potem bo facelift...potem pa se splača kupit "novega"

antasi

Zaradi zaščite kablov pa menda ja ni treba čakati pet let, ali pač?
No, čez pet let bo itak skrajno neracionalno kupit svojega dizla, če boš lahko najel el.avtoček za par sto eurov na mesec in ne boš imel nič stroškov.
Si upa kdo stavit, da bo res tako?
Ampak do tedaj se pa moramo nekak vozit, pa magari bolj slabo z pokvarjeno zaščito kablov. Itak bosta pa ta pokvarjen berlingo in pa sosedov nov audi čez 5 let isto vredna. Skoraj nič.
Kaj vam še ni kapnilo, da je to potrošna roba, kot npr.mobiteli danes. Mobi, ki si ga kupiš za 1600eur ali pa za 300eur sta oba čez dve leti isto vredna. Nič.
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

minek

Citat od: antasi;253360Zaradi zaščite kablov pa menda ja ni treba čakati pet let, ali pač?
Seveda ne. Bodo pač popravili.

xtimex

Citat od: minek;253358Nisi fotografiral tistega kavlja, ki sem ga omenjal.

Ali se jih ne vidi na prvi sliki?   :emot124:

minek

Citat od: xtimex;253363Ali se jih ne vidi na prvi sliki?   :emot124:

Ne. Na B stebričku pojdi pogledat.

xtimex

Upps sploh nisem tega opazil.:Red-Wink:

andraž

Fantje, o kakšnih bajkah vi sanjate. Berlingo je bil, je in bo produkt nižjega srednjega razreda. Iščete vrhunski voz za manj kot 18000 eur??????

minek

Ne. Kako je sploh možno priti do takšnega zaključka?