Berlingo novi model 2018 ?

Začel/a xtimex, November 30, 2018, 11:01:27 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

garac

O šment sem moral pogledat na net, kaj je to za en avto. Lahko bi bil tudi peugeotov model, tam so včasih uporabljali eno oznako, ki bi pasala tej Hondi ko ata na mamo
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Pisaneli

Serbus

Tudi jaz kupujem novega Berlingota. Do sedaj sem bil že dvakrat na testni vožnji s 130 konjskim dizlom. Trenutno vozim Scenica 1.2 Tce in bi rad prešaltal na dizla.

Prva stvar, ki me moti, beri stvar navade, je pozicija stikal za tempomat. Vedno vdarim ob njih s prsti, ko dajem žmigavc.
Kot druga pa premalo vzvratno ogledalo in ogledalo za pogled na zadnje sedeže.
Tretja stvar, ki pa jo moram še naštudirati je pa ta, da trenutna poraba ne ostane vedno prikazana na prikazovlaniku.

Vsekakor zgoraj naštete stvari ne odvrnejo nakupa, ker je Berlingo idelaen avto za moj hobi in družino.

LP,
Gorazd

antasi

Danes ne bom hvalil citroena, ampak meni je pozicija tempomata idealna ker lahko imam roke na volanu. Ni mi všeč tempomat in tipke na volanu ker nevede zmeraj pogledam pri tempomatu pač ne. Ima pa stari res bliže ogledalo kot novi berlingo zato izgleda manjši.
Meni prikazovalnika lahko spreminjaš s kolescem na volanu ali tipko na brisalcih.
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

aygo

Trenutno porabo kaže od 30 km/h naprej
[SIGPIC][/SIGPIC]

minek

Ima kdo informacijo ali vsaj mnenje o tem, koliko je berlingo M v shine izvedbi slabši zaradi steklene strehe? Predvsem iz vidika varnosti me zanima. B stebrička namreč s tem zgoraj izgubita povezavo.
*Vem, da je tudi kabrio nima ampak tam ni zadeva visoka meterdevetdeset in se tudi precej nižje sedi.

Drugo vprašanje, ki me muči pa je ali so sedeži v drugi vrsti enaki pri 5- in 7-sedežni izvedbi? Se pravi, da se potem uporablja ta običajni preklopni mehanizem za dostop do tretje vrste in sedeži v drugi vrsti so iz hrbtne strani pohodni?

antasi

Prvo boš bolj težko izvedel. Poizkusi poslat uradno vprašanje  na citroen slo, oni pa bodo posredovali v Francijo..
Drugo, najboljše da sam preveriš z testnim če ti sploh ustreza. Druga vrsta je isto, sigurno pa v tretji vrsti ni isto kot v drugi.

minek

Morda se pa najde kak citroen insider in nanazadnje mnenja in razprave so hrana forumov. :-)

Matteo.

Citat od: minek;253746Ima kdo informacijo ali vsaj mnenje o tem, koliko je berlingo M v shine izvedbi slabši zaradi steklene strehe? Predvsem iz vidika varnosti me zanima. B stebrička namreč s tem zgoraj izgubita povezavo.
*Vem, da je tudi kabrio nima ampak tam ni zadeva visoka meterdevetdeset in se tudi precej nižje sedi.

Drugo vprašanje, ki me muči pa je ali so sedeži v drugi vrsti enaki pri 5- in 7-sedežni izvedbi? Se pravi, da se potem uporablja ta običajni preklopni mehanizem za dostop do tretje vrste in sedeži v drugi vrsti so iz hrbtne strani pohodni?

Po moje, so sedeži v 7 sedežni verziji podobni kot pri c4 grand picassoju... nisem še videl, samo razmišljam...
Matteo.
Berlingo SX 1.9D 51kw l.1999
C5 Exclusive 2.0HDi 100kw l.2006
Renault Clio Authentique 1.2 16V l.2002
C-Crosser Exclusive 2.2 HDi 115kw l.2007
Grand c4 Picasso 2.0 BlueHDi 110kw avt. l.2016
Mercedes V 250d 4matic Avantgarde AMG 140kw avt. l.2017

minek

Niso. Ampak na youtube posnetkih je razvidno, da ni razlike, če gre za 5- ali 7-sedežno izvedbo. Bilo je neko upanje, da bi pri 7-sedežni izvedbi bili sedeži v drugi vrsti nekoliko drugače premični in bi morda imeli nastavljiv naklon hrbtišča.

xtimex

Ja s temi pokončnimi zadnjimi sedeži so zelo pokvarili drugače dobro funkcionalnost avtomobila - bogi mlajši člani družine kateri morajo to uporabljati-trpeti:argue1:

antasi

Imam občutek da so spet šparali, da nebi preveč pohodili C4 space tourerja oz. bivšega picassa,
ker potem  spacu nebi ostalo nič, razen dražje cene.
Tako so naredili že l.1996 ko je prišel prvi Berlingo ven-zadnja klop ni bila demontažna, na Picassotu je pa bila..,no potem na  Berlingo dvojki je bila, zdaj pa spet ne, čeprav je pa res, da se zdaj zloži v tla.

hladilnik

Citat od: kstoner;253594ojoj, in tole nepremičnino daješ v isti rang kot berlingo and co. ?:Hammer3:

Lol avto je udoben za razliko od vasih stiroporastih kapelic, da ne omenjam kvaliteto izdelave. nepremicnina? Hmm 3.5l, 250KM, 330Nm? hehe. Zaganjac je vecji od vasih 1.2l turbo mlinckov. 8s do 100kmh z navadnim avtomatom?! A resno?

minek

Citat od: antasi;253769Imam občutek da so spet šparali, da nebi preveč pohodili C4 space tourerja oz. bivšega picassa,
ker potem  spacu nebi ostalo nič, razen dražje cene.
Tako so naredili že l.1996 ko je prišel prvi Berlingo ven-zadnja klop ni bila demontažna, na Picassotu je pa bila..,no potem na  Berlingo dvojki je bila, zdaj pa spet ne, čeprav je pa res, da se zdaj zloži v tla.

Ko sem malo bolje pogledal grand spacetourer sem ugotovil zakaj so drsna vrata na berlingu super in enako velja za skoraj ravna sprednja vrata. Pri našem parkiranju bi namreč lahko v grand spacetourerju kar spali, saj se ne bi dalo izstopiti. Pa pri mojih 190cm sem tudi z glavo v stropu. V prtljažna vrata in nosilca pa bi se prepogosto zaletel. Jah, ima berlingo tudi svoje pluse. :-)

DejanO

CENIK iz leta 2009 za primerjavo z novim!
Ogromno opreme je bilo za doplačilo.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

antasi

Citat od: hladilnik;253770Lol avto je udoben za razliko od vasih stiroporastih kapelic, da ne omenjam kvaliteto izdelave. nepremicnina? Hmm 3.5l, 250KM, 330Nm? hehe. Zaganjac je vecji od vasih 1.2l turbo mlinckov. 8s do 100kmh z navadnim avtomatom?! A resno?

A se samo meni zdi, da si kiksnil forum.
V8 ali vsaj honda forum bi bil bolj primeren, pa še tam hvalijo neke civice z dizl mlinčkom kao neuničljivim.
Na tem forumu še poštenega C6 ni z benz motorjem.