Berlingo novi model 2018 ?

Začel/a xtimex, November 30, 2018, 11:01:27 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

xtimex

Kakor sem gledal tista konzola je tudi brez predala moteča, ker se noga naslanja na njo.
Drugače sem z avtom zadovoljen po 15000km, razen tiste "Lego" zaščite pri drsnih vratih, katera se je iztaknila in so jo na servisu nazaj nataknili.
Drugače moteče zadeve so za mene sedeži, voznikov sedalni del bi bil lahko daljši, zadnji sedeži so preveč pokončni(nima nastavitve naklona kot je imel moj prejšnji Peugeot Teppe in pa  neravno dno, kadar sedeže zložiš v tla.

antasi

Mene to ne moti, je pa z konzolo bolj utesnjeno sploh za dolgonoge. Zici se lepo podrejo v skoraj ravnino, res pa ne grejo več ven in zadnji zici res niso za gospode ampak mene to ne moti. Kot sem rekel, za mene je za 15 in pol idealen avto. Ni pa najboljši, ampak potem bi moral dat bistveno več. Itak bo pa čez 7do10 let za odpad tako kot vsi novi avti.
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

xtimex

Na koliko polnite gume, ko greste naloadani z opremo na dopust.
Na prejšnjem je pisalo na vseh 4 pneumatikah 3,2 bar, na novem pa je še opcija spredaj manj zadaj več.

xtimex

No sem prišel z dopusta in se je auto normalno peljal z 3,2 bara na vseh štirih gumah.

celinko

Moj ima sedaj prevoženih 27000 kilometrov.130 KM avtomatik. Nič težav z njim le opazil sem da že rahel kamenček v vetrobransko steklo in je že poškodovano. Rahel odkrušek. V sredo zamenjano , v nedeljo že spet poškodovano. Na Carglasu so mi povedali da so menjali že kar nekaj stekel na tem modelu. Pravijo da je steklo tanjše zaradi teže vozila in da je mogogoče kriv naklon stekla??? Na avto citi Maribor nimajo pojma o tej težavi. Malo Windscreen glue -ta in se težava omili. Mogoče je še kdo opazil to težavo ali pa je to čista slučajnost.

isarajli

Citat od: celinko;257118Moj ima sedaj prevoženih 27000 kilometrov.130 KM avtomatik. Nič težav z njim le opazil sem da že rahel kamenček v vetrobransko steklo in je že poškodovano. Rahel odkrušek. V sredo zamenjano , v nedeljo že spet poškodovano. Na Carglasu so mi povedali da so menjali že kar nekaj stekel na tem modelu. Pravijo da je steklo tanjše zaradi teže vozila in da je mogogoče kriv naklon stekla??? Na avto citi Maribor nimajo pojma o tej težavi. Malo Windscreen glue -ta in se težava omili. Mogoče je še kdo opazil to težavo ali pa je to čista slučajnost.

Sedaj ko so ti vgradili ponaredek, bo najbrž še bolj občutljivo, da jim ne zmanjka dela.
Tanka stekla niso zaradi teže, ampak zaradi šparanja, kar se odraža na celem avtu.
kremenèkovi s.p.  Prodaja in polaganje kamna  051-832-858

alesz

CitatTanka stekla niso zaradi teže, ampak zaradi šparanja, kar se odraža na celem avtu
zvočna in toplotna izolacija......

celinko

Vgrajen je original. Tako je vsaj videt po oznakah na steklu. Močne toče si pa ne želim doživeti s rem steklom. Bo potrebna lopata da bom točo ven spucal.

isarajli

Citat od: celinko;257126Vgrajen je original. Tako je vsaj videt po oznakah na steklu. Močne toče si pa ne želim doživeti s rem steklom. Bo potrebna lopata da bom točo ven spucal.

Glass vgrajuje samo ponaredke, po njihovem original. Naslednjič če bo potrebno pelji menjat na servis ali ličarju, se boš prepričal, ko ti ne bodo hoteli vgradit original, ker imaš ponaredek.
Velik jih namamijo z brezplačnimi brisalci.  

Izolacija ja itd itd..
kremenèkovi s.p.  Prodaja in polaganje kamna  051-832-858

xtimex

Citat od: celinko;257118Moj ima sedaj prevoženih 27000 kilometrov.130 KM avtomatik. Nič težav z njim le opazil sem da že rahel kamenček v vetrobransko steklo in je že poškodovano. Rahel odkrušek. V sredo zamenjano , v nedeljo že spet poškodovano. Na Carglasu so mi povedali da so menjali že kar nekaj stekel na tem modelu. Pravijo da je steklo tanjše zaradi teže vozila in da je mogogoče kriv naklon stekla??? Na avto citi Maribor nimajo pojma o tej težavi. Malo Windscreen glue -ta in se težava omili. Mogoče je še kdo opazil to težavo ali pa je to čista slučajnost.

Koliko te je stal servis na 20.000?

c5 exclusive

Citat od: isarajli;257138Glass vgrajuje samo ponaredke, po njihovem original. Naslednjič če bo potrebno pelji menjat na servis ali ličarju, se boš prepričal, ko ti ne bodo hoteli vgradit original, ker imaš ponaredek.
Velik jih namamijo z brezplačnimi brisalci.  

Izolacija ja itd itd..

Res je stekla niso original čeprav trdijo, da so. Povprašaj na servisu vsaj mene so takrat opozorili, naj ne vozim tam ker steklo ni original.
lp
Citroen C5 2.0 BlueHDi 180 Exclusive Avt. 2016 (privat)
Opel Insignia 2.0 CDTI edition start/stop 2014 (privat)
Audi A6 Avant 3.0 TDI clean diesel quattro S tronic 2015 (služben)

celinko

Citat od: xtimex;257139Koliko te je stal servis na 20.000?
Prvi servis je predpisan na 3000 km.
Jaz sem sicer menjal olje na 15000 kilometrov samoiniciativno.

Poštar

Citat od: celinko;257126Vgrajen je original. Tako je vsaj videt po oznakah na steklu. Močne toče si pa ne želim doživeti s rem steklom. Bo potrebna lopata da bom točo ven spucal.

Saint-Gobain / Pilkington?

Referenca naj ti bo logotip, če tega ni je ponaredek.

xtimex

Citat od: celinko;257162Prvi servis je predpisan na 3000 km.
Jaz sem sicer menjal olje na 15000 kilometrov samoiniciativno.
Ja in koliko te je prišlo, če si ga delal na pooblaščenem servisu?
Btw mene opozarja avto, da ga imam že pri 20.000 in ne 30.000 kot piše v navodilih.

zlikovski

Nekateri modeli avtov imajo kako bi naj temu rekel, preverja kako je umazano olje, recimo nekateri modeli BMW ima to, in v sloveniji imamo bolj slabše kvalitete gorivo, avte vozimo na kratkih relacijah in se hitreje ''umaže'' in posledično ti vrže iz 30K na 20K menjavo olja, to vem že iz nekaj primerov, kako pa ta sistem deluje pa nebi vedel.