Berlingo novi model 2018 ?

Začel/a xtimex, November 30, 2018, 11:01:27 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

alesz

Sicer pa smo kar dosti dobri kar se tega urbanega svinanja tiče.Skardinavci nalagajo da imajo skoraj vse na elektriko pri nas pa še dizel propagirajo na sliki pa smo na isti barvi.....sateliti so hudič,stvari dejansko vidiš dvakrat na dan,pa ti težje kak pameten potnik za v EU parlament teži z svojimi podatki......

http://www.esa.int/var/esa/storage/images/esa_multimedia/images/2019/05/nitrogen_dioxide_over_europe/19394456-1-eng-GB/Nitrogen_dioxide_over_Europe_node_full_image_2.png

http://www.esa.int/Our_Activities/Observing_the_Earth/Copernicus/Sentinel-5P/The_air_we_breathe2

xtimex

He-he saj smo hujši od kitajcev:emot65:

alesz

Samo ne mi,poglej kje je Slovenija.Mi smo svojo industrijo uničili ali pa izvozili,od industrije so nam ostali samo nezaposleni.Tako da niti ne moremo svinjat po EU prostoru........

xtimex

Sem mislil na celotno EU, no zdaj smo že preveč off-topic.

antasi

Samo jamranje nelastnikov novega berlingota.
Ali lahko prosim jamra vsaj eden, ki ima novega Berlingota, da bo tema bolj verodostojna.
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

minek

Natyjo2

Po dveh mesecih še ni kaj komentirat , moti me samo da se sopotnikov sedež ne nastavlja po višini. Je pa avto zelo mehak za vožnjo, na moje presenečenje še  bolj kot c4 gp. Presenetljivo je živahen tudi 1.2 bencinar, pred nakupom ga nisem mogel preizkusi ker imajo samo testne dizle. Pa kamero se splača dakupit, se zelo dobro odnese sploh pogled iz zraka., ��

Natyjo2

Citat od: Natyjo2;255883Po dveh mesecih še ni kaj komentirat , moti me samo da se sopotnikov sedež ne nastavlja po višini. Je pa avto zelo mehak za vožnjo, na moje presenečenje še  bolj kot c4 gp. Presenetljivo je živahen tudi 1.2 bencinar, pred nakupom ga nisem mogel preizkusi ker imajo samo testne dizle. Pa kamero se splača dakupit, se zelo dobro odnese sploh pogled iz zraka.,:emot112:

celinko

Jaz imam 130 konjskega avtomatika z 20000 prevoženih kilometrov in sem z avtom zadovoljen. Do sedaj sicer le težavica z adblujem drugače pa vse ok! Drugače pa opažam da večinoma komentarjev pride od oseb ki vozila nimajo. Je moj četrti Berlingo! Moti je le preširoka sredinska konzola.

antasi

Tudi jaz zelo zadovoljen.
Sem s Citroen klubom sodeloval na prireditvi, hvala organizatorjem, da so me povabili,
in sem si ustvaril svoj pogled kakšnega bi imel in sem ga pozneje tudi kupil :

-brez sredinske konzole, ki res moti tiste, ki so bolj široki ali dolgonogi
-brez head up displaya, ker vsesskozi utripa v šipi tista omejitev- prometni znak, ko se pelješ npr 55 namesto 50 po omejitvah
-brez tamočnega dizla ali benzinski, to je potem 1.5hdi 100konjev 5 prestav,ki je dovolj za zmerno vožnjo in najvažneje, nima start stop sistema
-brez podaljšane varijante, ker je že osnovni dovolj velik prtljažnik in ni predolg avto.
-brez vsega tega, je tudi cena okoli 15 in pol.
Da ne bo kdo mislil, da tak nima opreme, ima: zaslon, prostoročno za mobi, vse el.šipe tudi zadaj, gretje ogledal, grafični senzorji, tempomat, avt klima..
To je seveda samo moj pogled na idealen avto, komu drugemu je všeč kaj drugega, nekaterim je npr.všeč celo nov Audi za 15 in pol..

Je pa verjetno zanimivo dokupit navigacijo, pa kamero s 360 pogledom, pa še kaj, ampak potem cena ni več toliko kot nov Clio.
Mimogrede navigacija se ne rabi, ker se povežeš z android auto aplikacijo na tel.in imaš zaslon od tel.v avtu.

minek

Citat od: antasi;255897Tudi jaz zelo zadovoljen.
Sem s Citroen klubom sodeloval na prireditvi, hvala organizatorjem, da so me povabili,
in sem si ustvaril svoj pogled kakšnega bi imel in sem ga pozneje tudi kupil :

-brez sredinske konzole, ki res moti tiste, ki so bolj široki ali dolgonogi
-brez head up displaya, ker vsesskozi utripa v šipi tista omejitev- prometni znak, ko se pelješ npr 55 namesto 50 po omejitvah
-brez tamočnega dizla ali benzinski, to je potem 1.5hdi 100konjev 5 prestav,ki je dovolj za zmerno vožnjo in najvažneje, nima start stop sistema
-brez podaljšane varijante, ker je že osnovni dovolj velik prtljažnik in ni predolg avto.
-brez vsega tega, je tudi cena okoli 15 in pol.
Da ne bo kdo mislil, da tak nima opreme, ima: zaslon, prostoročno za mobi, vse el.šipe tudi zadaj, gretje ogledal, grafični senzorji, tempomat, avt klima..
To je seveda samo moj pogled na idealen avto, komu drugemu je všeč kaj drugega, nekaterim je npr.celo všeč Audi

Je pa verjetno zanimivo dokupit navigacijo, pa kamero s 360 pogledom, pa še kaj, ampak potem cena ni več toliko kot nov Clio.
Mimogrede navigacija se ne rabi, ker se povežeš z android auto aplikacijo na tel.in imaš zaslon od tel.v avtu.
Je pri kolenih sploh razlika med eno in drugo konzolo?
Jaz bi tudi raje imel predal, kot pa ta "display" ampak s shine to menda ni opciija. Morda pa se še izkaže za koristno.
EAT8 ni možen z "manjšimi" motoriji.
Mi smo se samo zaradi parkiranja odločili za krajšega. Avto ne more imeti nikoli dovolj prostora. :-)
Za "opremo" pa je treba tudi še kar doplačati in na koncu nisi na 15 ampak na 25 s popusti. :-(

antasi

Citat od: minek;255898Je pri kolenih sploh razlika med eno in drugo konzolo?
Jaz bi tudi raje imel predal, kot pa ta "display" ampak s shine to menda ni opciija. Morda pa se še izkaže za koristno.
EAT8 ni možen z "manjšimi" motoriji.
Mi smo se samo zaradi parkiranja odločili za krajšega. Avto ne more imeti nikoli dovolj prostora. :-)
Za "opremo" pa je treba tudi še kar doplačati in na koncu nisi na 15 ampak na 25 s popusti. :-(

Citroen ima varijanto brez konzole ali pa z, vmes ni nič.
Imaš pa potem tudi ogrevanje, hlajenje zadaj skozi konzolo. Saj konzola ni moteča vsem.
Display je stvar navade, jaz sem ga vozil samo par km in mi je to pač padlo v oči, mogoče bi se navadil.
EAT8 je vrhunski.
Tadolga varijanta je res že skoraj Jumpy oz.Space tourer po prostornosti prtljažnika.
Saj tudi osnovna nova bmw trojka stane 30, ampak pod 40 ni skoraj nobena prodana. Da ne govorim o Audiju in ostalih cenjenih znamkah.
Ni problem v ceni novih avtov, ampak problem je v naših plačah.

minek

Ampak tudi če vzameš brez fiksne konzole med sedeži, je spredaj konzola z menjalno ročico in koleno je na desno omejeno prav s to. Ali ne?

antasi

Èez tisto ni bilo pripomb, ampak čez dodatno konzolo.
Ta ni več odstranljiva kot pri prejšnjem.
Saj pravim, kakor komu paše ali moti.
Enemu je novi berlingo všeč, drugemu pač ne in prav je tako.

minek

Citat od: antasi;255901Èez tisto ni bilo pripomb, ampak čez dodatno konzolo.
Ta ni več odstranljiva kot pri prejšnjem.
Saj pravim, kakor komu paše ali moti.
Enemu je novi berlingo všeč, drugemu pač ne in prav je tako.

Ampak ti pravim, da najbrž ta "dodatna" konzola za desno koleno ne spremeni ničesar. Sem pa to napako z različnim prostorom za levo in desno koleno opazil takoj, ko sem se vsedel v tega berlinga in menda sem to tudi v ta thread zapisal. Je pa res, da je imel vgrajeno to konzolo. Se pa ne spomnim ali je bilo v combotu, ki je bil brez te konzole za desno koleno kaj drugače. Po moje ne, ker bi opazil. So pa npr. obvolanske ročice v oplu drugačne. Glede odstranljivosti pa je zagotovo korak nazaj pri upoabnosti za tovorne namene - ampak tukaj je pri nas zmagal ženski argument. :-)