VISA 11 RE in VISA II SUPER E

Začel/a dbostjan, September 23, 2018, 02:23:44 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dbostjan

Se bom potrudil, da bom z njima čez poletje lahko malo več na cesti, da bo Xsara počivala v garaži. Upam, da se še kdaj srečava in se tudi kaj pogovoriva...

hmrkovic

Pozdrav iz Hrvaške!
Prekrasna plava Visa, vidim da æe uskoro i bijela biti kao nova,bravo!
Prije nekoliko godina sam Solveniju osiromašio za jednu crvenu 11RE :
https://i.imgur.com/1FdyDTk.jpg

GSclub

dbostjan

Citat od: hmrkovic;256029Pozdrav iz Hrvaške!
Prekrasna plava Visa, vidim da æe uskoro i bijela biti kao nova,bravo!
Prije nekoliko godina sam Solveniju osiromašio za jednu crvenu 11RE :
https://i.imgur.com/1FdyDTk.jpg

Pozdravljeni!
Lepo, da se tudi na Hrvaškem še najde Visa in ljubitelj, ki skrbi zanjo. Hvala za pohvalo.
Tudi vaša je zelo lepa, izgleda kot nova. Zelo všeč mi je notranjost, spominja na Viso GTI. Ko boste lahko, nam napišite še kaj več o njej...

hmrkovic

Kupljena u Mariboru prije 3-4 godine,da!
U Hrvatskoj je više nemoguæe pronaæi dobru Visu, kod vas ih još ima.
Originalno je ta Visa iz Kranjske Gore ali nije prešla puno kilometara i vjerojatno je bila uredno garažirana,što se vidi po očuvanim plastičnim i gumenim dijelovima te interijeru koji je kao nov.
Izvana je bila dosta dobra ali sa puno ogrebotina i udubljenja pa je ipak cijela ponovno ofarbana.Mehanika i motor dotjerani iako nije bilo veæih problema.
Volan je od Vise GTI,instrumenti od Ax-a Sport (ili GTi) prve serije.Električni prozori i centralno zaključavanje od Vise 14 TRS.

Poštar

Kateri primer uporabljaš, 1-k ali 2-k??

dbostjan

Citat od: hmrkovic;256046Volan je od Vise GTI,instrumenti od Ax-a Sport (ili GTi) prve serije.Električni prozori i centralno zaključavanje od Vise 14 TRS.

Zanimiva kombinacija, se mi dopade! :BigThumbs:

dbostjan

V soboto sem obe visi registriral, bela je končno dobila tablice. V nedeljo si je sinko zaželel malo vožnje z njo, ni mi bilo treba dvakrat reči...
Jutri jo peljem k mojstru, da pobarva poškodovano desno stran, potem pa gremo naprej...

dbostjan

Ko bom dobil avto z barvanja, se moram lotiti merilnika količine goriva. Ko sem natočil poln tank, je bil kazalec še vedno na ničli. Èe dam kontakt s ključem, se kazalec dvigne za milimeter, ne glede na količino goriva v tanku. Ima kdo med vami izkušnjo s tem? Je najbolje menjati "mehanizem" v tanku ali ga lahko kako očistim? Se še kje dobi nov plovec, ali pa vsaj novo tesnilo, da ne bi kje puščalo?
Tudi pri modri visi merilnik že od začetka kaže malo manj. Ko je tank čisto poln, kazalcu manjka milimeter ali dva do zgornje črtice. Sem dal pred dolgimi leti to popraviti na servis, pa ni uspelo. Imate kak nasvet?

andraž

Po moje ni drugega kot menjava plovca.

sušo

Ja, verjetno je plovec. Navitje v tanku, vsaj pri A seriji plovcev, je iz za las debele žice in je najšibkejši člen. Popravilo je bolj utopija kot realnost. Napetost na navitju je minimalna in nikakor ne 12V.
V Spačku imam enako izkušnjo in sem po drugi menjavi plovca obupal. Uporabljam dnevni števec in vedno tankam polno po 350 km...
Zanimivo pa je da v Amiu dela bp. Že od kar ga imamo. Dvomim, da je bil kdaj menjan.

dbostjan

Hvala za vajina odgovora, bom poskusil kupiti nov plovec. Sam še nisem nikoli tega popravljal, tako da poznam samo princip delovanja, ne pa tudi podrobnosti.

andraž

Sem na hitro malo gledal po netu. Samo en tip plovca je obstajal, nov kos stane cca. 50 eur. Seveda moraš zamenjati tudi tesnilo.

dbostjan

Res je, tudi sam sem dobil tako informacijo. Sem šel včeraj vprašat tja, kjer ponavadi kupujem dele. So mi obljubili, da se bodo potrudili, da ga dobijo...

andraž

Še bolje je, da vprašaš g. Potokarja.