VISA 11 RE in VISA II SUPER E

Začel/a dbostjan, September 23, 2018, 02:23:44 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

hmrkovic

Desni retrovizor je koristan a nimalo ne narušava autentičnost.
Ja bih jedino maknuo ove gumene "tepihe" :)

dbostjan

Odmontiral sem plovec, je res v slabem stanju. Sem se pa lepo namučil, da sem ga izvlekel, ker je zelo majhna odprtina na vrhu tanka.
 Novega pa nikakor ne morem najti, sem spraševal na vse strani, pa ga nikjer nimajo. Tudi kataloške številke mi niso pomagale, vsi pravijo, da ga ni mogoče dobiti. Na spletu sem našel samo eno slikico, ki je podobna mojemu plovcu.
 Kaj mi svetujete?

A.T.K

A se pri kom valja desna polosovina? hvala

dbostjan

Na drugi pogled plovec ni bil tako slab, kot je bilo videti na prvi pogled. Lotil sem se čiščenja, zamenjal sem pretrgan medeninast trakec in zadeva zaenkrat deluje. Seveda še naprej iščem novega, če bom imel kaj sreče...

andraž

Saj če si dobro popravil, bo še dolgo delalo.

dbostjan

S prvimi vožnjami se pojavljajo tudi težavice...
Po približno 20 km vožnje izgubi moč in začne cukati. Po krajšem postanku takoj vžge in lahko peljem dalje. Ima novo črpalko za gorivo, bencinski filter, kvalitetno obnovljen vplinjač, novo vžigalno tuljavo, svečke, razdelilno kapo, rotor, kabli za svečke so zamenjani z novejšimi, malo rabljenimi (nisem nikjer dobil novih kablov, nekje so mi obljubili, da jih bodo naredili, a le, če jih res ne bom nikjer dobil, naj še malo iščem...). Star je ostal še modul za vžig in žice, ki ga povezujejo. Bom v naslednjih dneh zamenjal tudi tega.
Včeraj so mi svetovali, da je možno, da se pregreje črpalka za gorivo, kot se je včasih pri Zastavi, ali da je zamašen oddušek in tank preveč tesni, pa se ustvari vakum.
 Še to poskusim, potem pa mi je zmanjkalo idej...

andraž

Lahko pa da je kaj v ceveh za gorivo od tanka do uplinjača.

dbostjan

Možno, res sem zamenjal samo gibljivi del iz gume, kovinska cevka pa je ostala. Bom preveril tudi to.

garac

Lepo je zgledala vceraj na Vranskem
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

andraž

Še iz davnih časih Yuga 55, ko so črpalke na maminem redno odpovedovale, je po menjavi vsaj štirih nekdo ugotovil, da ima kovinska bencinska cevka premajhen pretok. Zato ta ideja, ker so simptomi zelo podobni.

dbostjan

Citat od: garac;258969Lepo je zgledala vceraj na Vranskem

Hvala! Škoda, da se nismo srečali. Sem najprej planiral iti z belo, a sem se zaradi zgoraj opisanih težav premislil.

dbostjan

Citat od: andraž;258974Še iz davnih časih Yuga 55, ko so črpalke na maminem redno odpovedovale, je po menjavi vsaj štirih nekdo ugotovil, da ima kovinska bencinska cevka premajhen pretok. Zato ta ideja, ker so simptomi zelo podobni.

Hvala, bom preveril tudi to...

dbostjan

Pa še nekaj težav se je nabralo. Ravno pred delavnico je ostala v prvi prestavi, ker se je snel vzvod. Plastični vložek se je začel drobiti, bom moral poiskati kakšno rešitev. Začasno sta problem rešili dve plastični vezici.
Začelo je pokati v podvozju, bom moral tudi jaz menjati ali obnoviti levo polos, najbolje kar obe...

dbostjan

Po dolgem času sem spet naredil nekaj kilometrov. Najprej z belo, ki ni niti malo pocukala, izgleda, da se res pregreva samo takrat, ko je zunaj toplo. So mi naredili novo črpalko, pa še originalno so mi obnovili. Ko bom imel več časa, jo bom zamenjal, pa bomo videli...
Zvečer je bila na vrsti še modra, da ne bi preveč zastala. Sva s sinom prav uživala v počasni vožnji po skoraj prazni vaški cesti.

žabec

Enak problem, se mi je zgodil na XM-u. Jaz sem prizorično rešil kar s kratko bakreno žico, od Maribora do doma je zdržalo, pri Binetu sem pa dobil nadomestno štangco za dokončno popravilo.
Samo ena boginja je prava !