VISA 11 RE in VISA II SUPER E

Začel/a dbostjan, September 23, 2018, 02:23:44 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

gule

žabec

Uf, ta je pa taka, kot smo jo imeli v službi pred cca 30-timi leti.  Letela je kot sneta sekira.
Samo ena boginja je prava !

Lovro

Uf, tele modre, novi model, so mi bile nekoč najbolj všeč. Je imel sosed eno, žal pa jo je skotalil v dolino na enem ovinku.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

dbostjan

Počitka v salonu je konec, čas je, da začnemo nabirati nove kilometre...

zlomjo

Citat od: dbostjan;254984Počitka v salonu je konec, čas je, da začnemo nabirati nove kilometre...

Kako konec? A ni počitek do novega leta?

Poštar

Tole viso sem včeraj dopoldan nehote občudoval v salonu v Kranju, ko sem tam zaposlene prosil za pomoč pri zagonu mojega ZX-a, čigar akumulator me je pustil na cedilu na drugi strani ceste, pred Savo. Z izjemo nekaj udrtin je res odličen primerek.

Je še v prvi barvi?

garac

In Zx so pomagali zalaufat v ah Kranj?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Poštar

Tako je, v Avtohiši Kranj. Sem mislil, da bom ujel kakšnega na parkingu, ki bi imel vžigalne kable pa ni bilo sreče, potem sem šel na servis do punce na sprejemu vozil na servis in prosil za pomoč.

V času čakanja na mehanika sem si potem dodobra ogledal tam razstavljeno Viso, seveda le od zunaj. Ne vem ali je bila odklenjena ali ne, nisem niti poskusil odpreti vrata, glede na to, da je avto na posojo in ne last avtohiše.

Na koliko se ceni dotični primerek?

dbostjan

Citat od: Poštar;254992Tole viso sem včeraj dopoldan nehote občudoval v salonu v Kranju, ko sem tam zaposlene prosil za pomoč pri zagonu mojega ZX-a, čigar akumulator me je pustil na cedilu na drugi strani ceste, pred Savo. Z izjemo nekaj udrtin je res odličen primerek.

Je še v prvi barvi?

Hvala za pohvalo, se trudim, da tako ostane.

Ja, je še v prvi barvi, razen levi zadnji del, ki ga je poškodovala neprevidna voznica v Volgogradu. Udrtine pa so posledica nevihte v hribih. Pokrov motorja sem dal popravit, za streho pa se nisem odločil. Mojster je rekel, da bi moral odtrgati stropno oblogo, to pa me ne mika preveč.

Za ceno pa ne vem, kakšno bi postavil. Na ta avto nas veže veliko lepih spominov in ga še ne nameravamo prodati, razen če bi kak ljubitelj dal zelo dobro ponudbo. Teh pa do sedaj ni bilo, saj Vise niso tako zanimive kot nekateri drugi modeli. Mogoče se bom odločil za prodajo takrat, ko bo gotova bela visa, bom videl, katera mi bo bolj všeč...

dbostjan

Včeraj je bela Visa dobila preizkusne tablice, po dobrih šestnajstih letih je bila spet na cesti... Pred tem smo naredili dober servis na motorju, obnovili zavore, izpuh...
Èe bo vse po sreči, grem danes na tehnični pregled. Upam, da ne bodo komplicirali, ker je desno spodaj še v temeljni barvi, ličar nima časa. Saj bi počakal z registracijo, če ne bi bilo treba ponovno jemati preizkusnih tablic za pot do ličarja, pa še enkrat za nazaj...

zlomjo

Èe je pod temeljno zdravo, se nimaš česar bati. Pa katalizatorja ne bodo preverjali, tako da ...

dbostjan

Tehnični pregled je narejen, čakamo na barvanje...

žabec

Ali si tehničnega delal v Škofji Loki, ker sem te včeraj videl na poti proti Kranju.

dbostjan

Ne, navajen sem na AMZS v Kranju, že vsa leta avte vozim tja. Sem pa pred pregledom naredil en krog čez Medvode in Škofjo Loko. Nisem se mogel upreti skušnjavi, ker sem avto osem let samo gledal v garaži in občasno zapeljal na dvorišče, pa sem malo ogrel motor in razgibal zavore.

žabec

Pol sem pa res imel srečo, da sem te ravno takrat srečal. Te VISE se bolj redko vidijo na cesti.