VISA 11 RE in VISA II SUPER E

Začel/a dbostjan, September 23, 2018, 02:23:44 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

andraž

Zakaj sem to vprašal. Nekoč smo imeli Yugo, ki je imel od novega naprej precej podobne simptome. Po daljši vožnji je začel cukat. Dvakrat ali trikrat se je tudi ustavil in je bilo treba zamenjat bencinsko črpalko, ker ni več vlekla. Po cca. enemu letu težav, je nek mehanik le ugotovil napako na dovodu goriva (ne vem kaj točno je bilo), od takrat teh težav ni bilo. Je bilo pa mnogo drugih...

dbostjan

Kje so že tisti časi. Tudi moj oče je imel Jugo 55 in ogromno težav z njim, stric pa je nekaj mesecev za njim kupil Jugo 45, ki je bil odličen.
Napaka je verjetno res v zvezi z gorivom. Sem dal LED diodo na vžigalno tuljavo. Ko se pojavi cukanje, na njej ni opaziti spremembe. Bomo iskali naprej, dokler ne najdemo, hvala za nasvet!

ZX16V

Glede na simptome imaš verjetno zračenje rezervoarja zabasano.
Vzemi pokrov goriva dol in se pelji brez njega.

sušo

U dobra tale s pokrovom.
Al pa se pelji dokler ne crkne pa pol pokrov dol če bo delala normalno naprej. Da si ziher.

dbostjan

To sem naredil mesec dni nazaj, pa je kljub odprtemu pokrovu rezervoarja začel cukati in obstal. Zanimivo je tudi to, da začne cukati in ugasne vedno skoraj na istem mestu, če grem po "standardni" poti... Po vaseh čisto lepo vozim, ko pa pridem na odprto cesto in povečam hitrost na 80-90 km/h, približno po enem kilometru pokaže zobe. Èe je bolj hladno vreme, se obnaša lepše.

sušo

Zmanjka ji, ko rabi več. Stisnjena cev nekje med tankom in pumpo? Samo saj si menjal celo cev, ne?
Tečno ja.
Èe bi bila pospeševalna diza bi cukala samo ko dodajaš gas. Na Bizijevi beli sem jo čistil na dva meseca.

andraž

Po moje je problem v tanku, kjer vleče gorivo, ali pa nekje do bencinske črpalke. Lahko je del kovinske cevi samo malo stisnjen in že ni dovolj pretoka.

andraž

Vem za enega Spačka, ki je imel podoben problem po menjavi šasije. Malo na hitro so sestavili in je bila cev za gorivo stisnjena med šasijo in karoserijo. V nizkih obratih je lepo šel, ob želji po hitrosti, pa se je uprl.

garac

Sem imel enkrat ta problem na spacku ker je cep prevectesnil. Ko si odprl in nazaj zaprl je spet slo en cas
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

dbostjan

Sedaj pa resnično upam, da smo odkrili vzrok težav. Pred desetimi dnevi sem avto odpeljal na servis. Vse so še enkrat pregledali in na koncu je sum padel na črpalko za gorivo. Jaz sem zamenjal tri, dve novi in obnovljeno originalno, a so očitno vse tri občutljive na temperaturo. Mojster je po srečnem naključju našel še zadnji kos znamke Valeo (jaz sem jo pred dvema letoma iskal, a brez uspeha) in ko jo je montiral, avto deluje normalno, kot mora. Z objemko je zatesnil še eno cevko in naredil redni servis. Včeraj sem avto prevzel, naredil tehnični pregled in kar veliko kilometrov, za zdaj je vse, kot mora biti. Danes sem naredil še optiko, zdaj pa upam, da nekaj časa ne bo treba v delavnico...

andraž

"Iz tvojih ust v božja ušesa"!

dbostjan

:BigThumbs:
Citat od: andraž;266332"Iz tvojih ust v božja ušesa"!

Lovro

Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

dbostjan

Hvala! Zadeva je bila res moteča, upam, da se nikoli več ne ponovi.
Sem govoril s proizvajalcem črpalk, mu je bilo zelo žal, da se je to zgodilo. Èe ne bi zadeve rešil z Valeo črpalko, mi najbrž sploh ne bi verjel, da je to možno. Njihove črpalke izgledajo zelo kvalitetno izdelane, pa še na roko lahko načrpaš gorivo, če avto stoji dalj časa. Sodelavec ima podobno montirano na Triumph-u, pa mu odlično deluje. Ker še niso imeli črpalke za moj model avta, so se potrudili in jo sestavili posebej zame. Ko sem povedal, kaj se dogaja s prvo črpalko, so mi brezplačno poslali novo, pa še originalno so obnovili.
Povabil me je, naj se oglasim pri njih, bodo poskusili odkriti in odpraviti napako.

žabec

To pa je pravi odnos proizvajalca, malo takih.
Samo ena boginja je prava !