VISA 11 RE in VISA II SUPER E

Začel/a dbostjan, September 23, 2018, 02:23:44 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dbostjan

Citat od: žabec;266407To pa je pravi odnos proizvajalca, malo takih.

Res je tako.

Na obeh visah smo naredili redni servis, tehnični pregled in podaljšali registracijo, gremo naprej...

dbostjan

Ker nimam veliko časa za izlete, se ta teden z belo viso vozim kar v službo. Ker z njo ne grem na avtocesto, pri povratku vsak dan izberem drugo pot, enkrat čez Škofjo Loko, drugič čez Vodice, mimo Brnika... Danes se je števec obrnil na 25.000 km, imam občutek, da že malo lepše teče.

Čojko

Tako ja. Avto je za vozit.:BigThumbs:

Lovro

Pametno. Vreme je lepo, zakaj ne bi užival. Tudi jaz se z žabo vozim po vsakdanjih popoldanskih opravkih.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

dbostjan

Ta teden se je števec obrnil na 260.000 km, zamenjati sem moral čep na ekspanzijski posodi. Vozimo dalje.

Poštar

dbostjan

Citat od: Poštar;269969Se je prikradla ena nula preveč.

Ne, je kar prav napisano. Pozabil pa sem napisati, da gre za modro viso, ki ima na števcu približno desetkrat več kilometrov od bele.

antasi

Lepi kilometri, le tako naprej.:BigThumbs:
Moja Visa je obstala v garaži z okoli 60.000km in okvaro na vzvratni prestavi. Se pravi, da bo moj motor šel še dolgo, ko najdem mehanika za menjalnik.
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

dbostjan

Želim ti, da čimprej najdeš mehanika in da skupaj odpravita okvaro. Visa je lepa in je škoda, da stoji v garaži.
Kaj pa C15, ga kaj voziš?

ModelJT

Citat od: antasi;270008Lepi kilometri, le tako naprej.:BigThumbs:
Moja Visa je obstala v garaži z okoli 60.000km in okvaro na vzvratni prestavi. Se pravi, da bo moj motor šel še dolgo, ko najdem mehanika za menjalnik.

Mam enega, ki lahko to zrihta. Pokliči.
[SIGPIC][/SIGPIC]

antasi

Hvala.
Stvar je taka, da sem kupil še eno komplet izpravno Viso in imam plan to prestavit. Ja vem, plan je že nekaj časa tak..
S C15 se občasno vozim, ampak mi ga je res škoda za delovno vozilo za katerega imam berlingote, ki odlično služijo. Sem imel vmes partnerja , ampak ni imel zobnikov spredaj in zadaj in sem ga prodal.
Edini problemčič na C15 imam z klopotanjem na luknjah.
Baje je gumica stabilizatorja , je rekel lokalni mojster, ker lufta na kolesih ali volanu nima nikjer.
Ima Visa tudi stabilizator spredaj in te gumice?
Verjetno zaradi starosti gumica otrdi. Nisem še raziskoval, če se to kje dobi.
Ve kdo kaj več o teh gumicah?
Dober, kaj dober, odličen avto je to.
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

Poštar

Citat od: dbostjan;270005Ne, je kar prav napisano. Pozabil pa sem napisati, da gre za modro viso, ki ima na števcu približno desetkrat več kilometrov od bele.

Sem spregledal, da gre za drug avto. Modra je bila  v salonu v Kranju, kajne? Nekaj bušk, drugače v super stanju.

Antasi, če imaš stabilizator premera  23 ali 24 mm vzemi Sasic, prv kat. št. 0945405, druga kat. št. 2005281. Prva pod dva evra kos, druga slabe 4 evre.

Pri nas sploh ne išči kar imajo slučajno po policah aftermarket, je vse tam-tam zmes materiala, raskiraj poštnino in naroči Sasic iz tujine. Drugače imam set dveh  nerabljenih od Sidem-a  za stabilizator 23 mm,modri,  in ju šenkam.

dbostjan

Citat od: Poštar;270076Sem spregledal, da gre za drug avto. Modra je bila  v salonu v Kranju, kajne? Nekaj bušk, drugače v super stanju.

Ja, to je tista. Buške pa ima že od začetka, skoraj novo je dobila toča v hribih.

MiS

Citat od: antasi;270069Hvala.
Stvar je taka, da sem kupil še eno komplet izpravno Viso in imam plan to prestavit. Ja vem, plan je že nekaj časa tak..
Kakšno pa imaš? Za svojo (letnik 86) iščem spodnjo platiko pod volanom, po možnosti modre barve. Pa strop bi mi tudi prav prišel.

dbostjan

V nedeljo sem hotel avto zapeljati iz garaže, a je po devetih letih odpovedal akumulator. Sem že kupil novega, a je bilo kar težko prepričati trgovca, da potrebujem takega z levim priklopom za plus.
Z vsakim avtom sem naredil malo večji krog in ju spet pospravil v garažo.