1.6 hdi 80 kw " veliki servis"

Začel/a Kavka, Junij 26, 2018, 06:45:40 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

ghost65

Citat od: dejanslo;246478Je ugodno samo ne z original deli in pol ni bilo menjano.

Ti že veš ker si bil zraven. Jaz sem precej pedanten in sem videl kaj je bilo vgrajeno in tudi za to dobil original račun in garancijo. Ni potrebno da vsi mehaniki dajo 200% procentne marže na splošno dobavljivo robo. Komplet za veliki servis pride cca 100 eur ostalo je hladilna tekočina dodaten jermen in delo na katerega sem dobil 20% popusta zaradi gotovine. Malo pogooglaj in se prepričaj koliko stanejo original deli (zobati jermen, rolce španarji in vodna črpalka). Samo pri poštenih serviserjih. :AngelPray:

DejanO

Meni so na Avto citiju MB, za službenega berlingota naračunali samo za 550€ delov, brez montaže.

Žgajnerju hodim tudi jaz, ampak dela z "nachbau" deli.
Klimo mi je rihtal na berlingotu, nov orig. kondenzator klime je 440€, on mi je dal neoriginalnega za 90€ + delo je bilo 200€.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

hahehihoh

Jaz v to res dvomim, oz verjamem ampak je bilo menjano veliko manj delov kot  se jih menja po protokolu. Jaz recimo sem na 1.6 e-HDI delal veliki servis pri popoldancu z neoriginalnimi deli, pa je prislo z delom cca 500,-, je pa res  da so bili menjani vai deli in tudi motorbo olje in filtri (ne vsi, ne spomnem se tocno). Bi ead videl racun tega velikega servisa za 230,-, mene toliko pride mali servis. Pri popoldancu.

Romzi

Citat od: hahehihoh;246609Bi ead videl racun tega velikega servisa za 230,-, mene toliko pride mali servis. Pri popoldancu.
Mene je prišel zadnji "mali" servis 85€. Ker sem delal sam, pa nisem nabavil pri najcenejšem dobavitelju, šlo bi še kakih 10-15€ ceneje.
Olje (5 litrov 25€), filter olja, filter nafte, kabinski in zračni filter. Pa bakreno (medeninasto?) tesnilo čepa olja. To je bil tadrag interval ko se menja vse, vmes se načeloma ne menja zračnega filtra in filtra nafte (ki se po fabrškem protokolu menja celo na 60.000, jaz ga na 40.000).
Olje Total 9000, filtri Mahle.

hahehihoh

Total 9000 ni ustrezen za 1.6 e-HDI 2014, ampak 5w30 oz. 0w30

Tiki

Matr 230€ za velik servis... Pa skor tolk je mene pršu sam materijal za yugo65 ki ima dva uboga jermenčka pa eno rolco... pa sem vse sam delal...
Je pa res da je vsa roba priznanih blagovnih znamk.
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

gule

Tiki, pusti bedastoče. Eni ga kakakajo samo tako.

MSrougeZX

Mene bolj zanima kolko je iz teh cifer delo in koliko material? Meni je mehnik delal veliki sevis na c2 1.6 motorju za 260eur, deli iz GMT z 30% rabatom. Delo je bilo od tega 50eur.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

frodo1

Citat od: DejanO;246596Meni so na Avto citiju MB, za službenega berlingota naračunali samo za 550€ delov, brez montaže.

Žgajnerju hodim tudi jaz, ampak dela z "nachbau" deli.
Klimo mi je rihtal na berlingotu, nov orig. kondenzator klime je 440€, on mi je dal neoriginalnega za 90€ + delo je bilo 200€.

Avto City je dosti dražji kot Žgajner, tudi sam sem delal veliki servis pri njemu, deli so bili zamenjani z originalnimi.
So pa servisi resnično dragi- predragi, ponekod je zaposlenih veliko režijskih delavcev, ki posledično dvigujejo ceno samega servisa.
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

Romzi

Citat od: hahehihoh;246618Total 9000 ni ustrezen za 1.6 e-HDI 2014, ampak 5w30 oz. 0w30
Za 2.0 HDI brez FAPa je taprav. Cena je bila pred mesecem enaka.

dejanslo

Ah služben avto , cena servisa 0€.😂

gero

V cenah so res velike razlike. Pa ne zaradi samih cen ampak zato ker večina ne ve kaj pomeni veliki servis. Za 200 eu pač velikega servisa ne moreš narediti,niti pod razno..Cene okoli 400-500 pa so normalne. Veliki servis namreč pomeni zobati jermen z vsemi napenjalci,vodili,ležaji, mikro in klinasti jermeni z vsemi vodili napenjalci in ležaji, vodna črpalka, hladilna tekočina, kontrola semeringov(na nekaterih avtih se namreč menjavajo semeringi gredi..) ,vsi filtri,olje,kontrola zavor ( če ima avto bobnaste zavore se morajo bobni demontirat,zavore očistit,nastavit, nastavit ročno...), po potrebi mejava zavorne tekočine,in še in še.... Eni pa samo zamenjajo zobati jermen pa pravijo da je veliki servis narejen za 150 eu, pol pa vse cvili pa škripa, pa alternator prav ne fila, pa klima prav ne dela..pa sami problemi... Za hec , samo avtomatski španer za starga berlingota bencinarja je okol 60-100 eu odvisno od modela, za 1.6 hdi pa komplet jermenov z španerji in vodno pumpo orng čez 220 eu (dobra roba).. Zdej pa , vsak po svoje..

gregor

Da ne omenjamo kake glavne jermenice...
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

ghost65

Očitno se ne da nardit servis po vešem. Tukaj je preveč mehanikov, ki pluvajo po vsem,  kar ni po njihovem. Za tiste mamine sineke, ki vozijo avteke na servise po 500 eur doma jim pa mamice perejo gate vam še enkrat povem. Tukaj sem član iz razloga, da si pomagamo čim ugodnejše in dobro servisirati svoja vozila. Ne pišem, da bi koga zajbaval ampak iz razloga, da pomagam. Še enkrat veliki servis sem naredil na C4 Picasso 1,6 Hdi. Vsak mehanik ve kaj spada pod velik servis in prosim ne mi bluzit o jermenicah in raznih ležajih, ker na koncu boste še odmične gredi menjavali. Ve se in če pokličete na servis bo vsak servis vedel, da je velik servis tisto, ko je potrebno zamenjati zobati jermen. Nekateri majo ketno eni imamo zobate jermene. In ko se to menja se zamenja tisto kar gre v kompletu. Zato kahko tudi kupite komplet za veliki servis. V to spada zobati jermen, običajno vodna črpalka razen na avtomobilih, kjer jo lahko zamenjamo brez, da bi sneli z. jermen. Zamenjajo se še napenjalci in rolce in to je vse. Vse ostali ležaji in jermenice in kaj še vem je obraba in je servis. Èe je predpisana menjava jermenice jo pač zamenjaš. Še enkrat poglejte za kateri avto gre. Pri c4P se menja samo zgoraj našteto in nič več nobenih mikro jermenov itd. Za to opisano delo je cena v mojem primeru sem zamenjal še mikro jermen, ker ne stane veliko in ga je smiselno zamenjat ni pa potrebno in z delom in antifrizom kolikor ga je izsteklo pri menjavi vodne črpalke je stalo 230eur. Bom priložil račun. Èe so vas v šoli naučili še kaj več razen Zlovenščine in Bosanščine boste že na ebayu našli komplete za veliki servis za moj avto recimo Continental ki stane cca 90eur. Pa ebay ni najcenejši. In ne mi bluzit o cviljenju in škripanju in zanič kitajski robi. Sploh če si kolikor toliko razgledan vzameš telefon in pokličeš na servis Žgajner in preveriš. Ja res je Žgajner vgradi tudi aftermaket dele. V poduk tisti, ki mislijo da Citroen dela zobate jermene se motite. Dela jih Gates ali Continental in gor vžeg štempl Citroen. Isto kot Gorenje kupi kitajski sesalc in gor vžge napis Gorenje. Èe vaš IQ ne premore tega, da bi bil na jasnem kaj je dobil pač plačaš 500eur. Žgajner vedno vpraša kakšen rezervni del želiš in od  nadomestnih vgrajuje tisto kar misli, da je kvalitetno sem sam preveril in lahko potrdim, da je predlagano dobro. Pri garnituri velikega servisa je predlagal originalen komplet in sem se s tem strinjal. Toliko o tem in tistem, ki je  za mali servis za yugota plačal 200eur. Tvoj jugo ni vreden 200eur z polnim rezevoarjem goriva. Sedaj pa telefon v roke in preverite in ne smetit po forumih in strašit ljudi. Jaz se jim samo ponudil opcijo, ki je zame dobra. Mali servis me je z vsemi filtri, kot je kolega napisal z oljem Total INeo 5w30 prišel 70 eur. Za radovedne janeze tudi komplet TRW diskov z TRW ploščicami za zadnji premo pomeni 2x disk in 4x ploščice me je prišel 70eur z dostavo do doma. Zamenjal sem jih sam brez priklopa računalnika, ker se da tudi drugače zamenjati brez da uradni servis da zavore v servisni režim. O tem sem tudi pisal na forumu. Žal ko iščem pomoč so vsi kvazi serviserji tiho, ko kaj nardiš pa ja to pa je šit in kitajska roba. Sam sem že pred 35 leti, ko sem si kupil prvo dijano in sem za servis moral prodati vso feršterkarijo odločil, da me več serviserji ne bodo ožemali. Sem magister teh. znanj imam denar pa kljub temu rad kaj sam nardim in dam denar raje otrokom, kot pa 40eur na uro za vrhunskega serviserja z kladivom in ključem. Ja pa vseeno spoštujem njihovo delo vendar, kar je prevč zame je pač prevč. Mali servis pri Citroen Muršič v Velenju stane 250eur. Žal pri meni ne bo šlo skozi isti servis sem preveril pri Žgajnerju stane 150eur. Notri so zračni filter, filter kabine, filter olja, filter goriva, bakrena podložka in 4 litre total ineo 5w30.  Tudi 9000 bi bil vredu sam so mal napihniali stvari, ker je za isti motor veljala do 2013 leta. Ima praktično iste certifikate. Je pa res da je razlika par evrov. Pišem, ker ste napadli kolega. Cena je praktično ista in pride vse skupaj za mene 70eur za avtohišo, ki tanka olje iz piksne in kupuje po grosističnih cenah pa še ceneje. Torej skoraj 200 eur je razlike. Dela za mali servis je 1h. Vas vprašam kolk že sazlužite na uro. So samo avtomehaniki z poklicno šolo. Je pa res da nov salon košta itd, da ne razpredam. Vsak se odloča po svojem tale zapis pa v poduk tistim, da nekateri drugače zamišljamo in znamo tud kaj več sami nardit kot nesti žlico iz krožnika do ust. Pa brez zamere in vnaprej opravičilo vsem tistim, ki so se našli v opisu. Thx za potrpežljivost E. ����������

MSrougeZX

Zelo lepo si se razpisal in zapisal. In ja, se strinjam z napisanim. No, pa da vidimo kakšna kontra bo padla.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil